Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Λούκας: «Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν»

Να βρει τα πατήματά του και να δικαιώσει όσους τον εμπιστεύτηκαν θέλει ο Λούκας Πέρεθ, ο οποίος δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα οπυ ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του.

Λούκας: «Να δικαιώσω όσους με πίστεψαν»
Να φτάσει στο επίπεδο που θέλει και μπορεί με σκοπό να δικαιώσει όσους τον πίστεψαν επιθυμεί ο Λούκας Πέρεθ. Ο Ισπανός
μέσος τόνισε πως επέλεξε τον ΠΑΟΚ γιατί θέλει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο, αλλά και επειδή ο «Δικέφαλος του βορρά» είναι μια ομάδα που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του.

Ακόμη, ο Πέρεθ αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ, δηλώνοντας πως όσον αφορά το Europa League τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν από τους ομίλους.

Σχετικά με το πρωτάθλημα ο Ισπανός τόνισε πως είναι πολύ νωρίς για να πουν το οτιδήποτε, τονίζοντας πως ο ΠΑΟΚ κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «Metrosport»:

Αντιλαμβάνεσαι πόσα πολλά περιμένει ο κόσμος από εσένα; Αν ναι, τι συναίσθημα σου δημιουργεί αυτό; Χαρά; Άγχος; Μπορείς να ανταποκριθείς στις υψηλές προσδοκίες του κόσμου του ΠΑΟΚ;
«Μου δημιουργεί μεγάλη χαρά. Και θέλω και πιστεύω ότι μπορώ να ανταποκριθώ. Δεν δικαιολογείται το άγχος όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο. Και εγώ ήθελα να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Γι΄ αυτό διάλεξα τον ΠΑΟΚ. Θέλω να πιστεύω πως μπορώ να δικαιώσω όλους όσους πιστεύουν σε μένα, αν και ακόμα δεν βρίσκομαι στο σημείο που θέλω και ξέρω ότι μπορώ να φτάσω. Σιγά – σιγά όμως βρίσκω τον ρυθμό μου. Πάνω απ΄ όλα βέβαια βρίσκεται η ομαδική δουλειά και το καλό της ομάδας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το θέμα της ομάδας δεν είναι ο Λούκας, αλλά το πώς η ομάδα θα φτάνει σε νίκες και επιτυχίες».

Υπάρχει η αίσθηση πως δεν έχεις ακόμα προσαρμοστεί πλήρως, παρότι από αγώνα σε αγώνα δείχνεις καλύτερος. Υπήρχε κάποιο πρόβλημα το περασμένο διάστημα;
«Πρόβλημα δεν μπορώ να πω πως υπήρχε. Όμως, είναι αλήθεια πως είχα πέρσι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έμεινα αρκετό καιρό χωρίς παιχνίδια στα πόδια μου. Επίσης, οι απαιτήσεις σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αυξάνονται. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, προσπαθώ κάθε μέρα μέσα από τις προπονήσεις να φτάσω πολύ γρήγορα στο σημείο που μπορώ».

Φαντάζομαι σε έχουν πλησιάσει πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ από την ημέρα που είσαι ποδοσφαιριστής του. Υπάρχει μία φράση ή μία ενέργεια κάποιου που ξεχωρίζεις;
«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που μπορώ να θυμηθώ τώρα. Δεν καταλαβαίνω άλλωστε ακόμα και την γλώσσα σας. Το γεγονός όμως πως όταν με βλέπουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με φωνάζουν συνέχεια "Λούκας, Λούκας", με γεμίζει μεγάλη χαρά και με κάνει να καταλαβαίνω και να νιώθω κάθε μέρα την αγάπη τους για μένα».

Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι ποδοσφαιριστές. Είναι ξεκάθαρο πως έχεις μία μεγαλύτερη… αδυναμία στον Πάμπλο Γκαρσία. Που οφείλεται αυτό; Στο ότι σε έχει βοηθήσει περισσότερο από τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου να προσαρμοστείς ή στο ότι ενδεχομένως τον εκτιμάς περισσότερο λόγω της καριέρας του;
«Ο Πάμπλο Γκαρσία πέρα από ότι είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι σημαντικός για τα αποδυτήρια της ομάδας. Αμέσως καταλαβαίνεις τι ιστορία κουβαλάει ο Γκαρσία και τι άνθρωπος είναι. Στην ομάδα δεν είναι μόνο ο Γκαρσία. Σίγουρα με τους ισπανόφωνους βρίσκομαι πιο κοντά λόγω της κοινής μας γλώσσας, αλλά από όλους τους ποδοσφαιριστές και την συμπεριφορά τους μπορείς να μάθεις πράγματα. Είτε μιλάνε ισπανικά είτε όχι. Όπως για παράδειγμα οι Έλληνες διεθνείς. Ο Σαλπιγγίδης, ο Κατσουράνης και τα άλλα παιδιά».

Ήταν ο ΠΑΟΚ έτοιμος να προκριθεί επί της Σάλκε και να σταθεί σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ;
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά. Μπήκαμε και στα δύο παιχνίδια με τη Σάλκε έχοντας στο μυαλό μας το πώς θα καταφέρναμε να προκριθούμε στους ομίλους. Νομίζω πως αποδείξαμε κόντρα στη Σάλκε πως μπορούσαμε και να την αποκλείσουμε και να σταθούμε σε αυτό το επίπεδο. Προσωπικά νομίζω πως αξίζαμε να βρισκόμαστε τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ελπίζω τουλάχιστον να επιστρέψουμε σύντομα».

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ;
«Νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Να περάσουμε από τον όμιλο και να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Και από ότι αντιλαμβάνομαι, θα είναι καλό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μαζέψουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε».

Γίνεται πολλή κουβέντα για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει αλλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Ποια είναι η άποψή σου;
«Πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν μας επιτρέπεται να σκεφτόμαστε τι θα γίνει τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο όποτε και κρίνονται οι τίτλοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό με τη Βέροια την άλλη εβδομάδα. Ένα παιχνίδι που θέλει μεγάλη συγκέντρωση από μέρους μας, κάτι που δεν είχαμε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό».

Αισθάνεσαι πως έχει να αποδείξεις κάτι φορώντας τη φανέλα του Δικεφάλου, με βάση το ότι το πέρασμά σου από τη Ντιναμό Κιέβου ήταν το χειρότερο δυνατό;
«Δεν σκέφτομαι καθόλου τι έγινε πέρσι. Το πέρασμά μου από τη Ντιναμό Κιέβου δεν ήταν καλό, αλλά αυτό δεν συνέβη για αγωνιστικούς λόγους. Για μένα όλα αυτά τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Προσπαθούσα έναν χρόνο να έρθω στον ΠΑΟΚ, όχι για να αποδείξω κάτι αλλά για να γίνω μέλος μίας ομάδας που ταίριαξε με την ιδιοσυγκρασία μου από την πρώτη ημέρα που την αντιμετώπισα ως αντίπαλο. Από εκείνη τη μέρα ένιωθα ωραία συναισθήματα για τον ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: