Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Φίλε, θα’ φευγε ο Στράτος;

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr από το Κόπερ για τον άνθρωπο-κλειδί της Εθνικής στα δύο πρώτα ματς στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και τη δύσκολη συνέχεια.

Φίλε, θα’ φευγε ο Στράτος;
Συγγνώμη, αυτός ήταν που θα «κοβόταν»; Ο Στράτος Περπέρογλου ήταν μέχρι πριν από δύο εβδομάδες στον… αέρα σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του στη δωδεκάδα για το Ευρωμπάσκετ. Όμως στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια της Εθνικής στη διοργάνωση είναι-κι ας μας συγχωρήσουν οι καθ’ όλα χρησιμότατοι συμπαίκτες του-ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας.

Σωστά, η Εθνική δεν έχει παρά μόνο τρεις κλασικούς γκαρντ. Όμως αυτό που αναζητεί ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν είναι χειριστές της μπάλας. Αυτή θα… κατέβει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το έκαναν και σήμερα πέρα από τους επιφορτισμένους με το έργο γκαρντ και ο Μπράμος, ο Πρίντεζης, ο Καϊμακόγλου… Εκείνο που ζητούν οι προπονητές είναι η δημιουργία. Κι από αυτή ο Περπέρογλου προσφέρει άφθονη. Είτε βάζοντας την μπάλα στο παρκέ, είτε ποστάροντας και προσφέροντας πόντους ή ευκαιρίες στους συμπαίκτες του να σκοράρουν. Προσθέστε στην εξίσωση την προσφορά του στη μοναδική άμυνα και κάπως έτσι προκύπτει το αβίαστο ερώτημα «πώς θα μπορούσε να μείνει εκτός δωδεκάδας ένας τέτοιος παίκτης…».

Με τις ώρες της

Κατά τα λοιπά, η εμφάνιση της Εθνικής είχε στιγμές λάμψεις, αλλά και «σκιές». Στην κατηγορία των «συν» ανήκουν ο επιθετικός πλουραλισμός, οι συνεργασίες, το «κλείδωμα» του Σβεντ μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο και η κατά διαστήματα καλή ομαδική άμυνα. Στα «πλην» βάζουμε το για δεύτερο συνεχές ματς μουδιασμένο ξεκίνημα, τα πολλά λάθη και την έλλειψη διάρκειας στην αντιμετώπιση του ηγέτη των αντιπάλων, αλλά και στην ομαδική άμυνα.

Τώρα τα δύσκολα

Η Εθνική, λοιπόν, ως εδώ έκανε απλώς το αυτονόητο. Κέρδισε τους κατά τεκμήριο δύο ασθενέστερους του ομίλου. Κι ετοιμάζεται για μία τριάδα αγώνων-«φωτιά», όπου θα τεστάρει τις δυνάμεις της και θα διαπιστώσουμε τη δυναμική της σε πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού. Αυτές δεν πρόσφεραν οι αδύναμοι Σουηδοί και οι ελλιπέστατοι Ρώσοι, αλλά θα παρέχουν με το παραπάνω οι με την πλάτη στον τοίχο Τούρκοι, οι… γηπεδούχοι κι εξαιρετικά φορμαρισμένοι Ιταλοί, αλλά και οι καθ’ όλα επικίνδυνοι Φινλανδοί. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: