Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Νικοπολίδης: «Ρεαλιστικός στόχος για την Εθνική τα μπαράζ»

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο ρεαλιστικός στόχος της Εθνικής μας ομάδα για να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τα μπαράζ, όπως τόνισε μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Νικοπολίδης: «Ρεαλιστικός στόχος για την Εθνική τα μπαράζ»
Τα μπαράζ θα πρέπει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Εθνικής μας ομάδας, ώστε να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι οι παίκτες της Ελλάδας θα πρέπει να μην υποτιμήσουν το Λιχτενστάιν, για να πάρουν τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νικοπολίδης στον Βασίλη Σαμπράκο και στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

«Το μεγαλύτερο θέμα για την Εθνική είναι ο εαυτός της όταν παίζει με έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Ωστόσο, κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος και τα παιδιά θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους αυτό και να προσέξουν. Από εκεί και πέρα μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και αν καταφέρουμε να πετύχουμε και ένα μεγάλο σκορ θα είναι καλό, ώστε να μας βοηθήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το θέμα είναι ότι ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι τα μπαράζ, καθώς μου φαίνεται δύσκολο η Βοσνία να μας κάνει δύο… δώρα μέσα σε τόσο μικρό διάστημα τεσσάρων αγώνων. Από εκεί πιστεύω να καταφέρουμε να προκριθούμε», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για τη προσέγγιση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες για αυτόν τον αγώνα: «Το σημαντικό είναι να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, καθώς είδαμε ότι και το Λιχτενστάιν, όσο αδύναμη ομάδα κι αν είναι έχει δείξει ότι τουλάχιστον ξέρει να παίζει. Το σημαντικό είναι να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα».

Για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην Εθνική: «Είναι πάρα πολλά παιδιά με εμπειρία, που μπορούν και αγωνίζονται στην Εθνική. Άλλωστε έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να προσφέρουν. Επομένως δεν γίνεται λόγος καν για το αν μπορούν να οδηγήσουν την Εθνική ψηλά».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που τον παρακολούθησε στην Ισπανία, αλλά και τι θα ήθελε να φέρει στην Ελλάδα από αυτά που είδε: «Η ποιότητα του ποδοσφαίρου εκεί είναι καλύτερη οπότε μπορεί να βάλει και άλλα στοιχεία στην προπόνηση που κάνει. Ωστόσο, η φιλοσοφία του παραμένει ακριβώς η ίδια με αυτή που είχε στον Ολυμπιακό. Αν θα μπορούσα να φέρω κάτι από την Ισπανία, είναι η νοοτροπία που έχουν και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν στις ακαδημίες. Οι άνθρωποι εκεί έχουν όρεξη για το ποδόσφαιρο και αυτό καταφέρνουν και το βγάζουν στο γήπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: