Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Προπονητής της χρονιάς ο Αναστασίου!!

«Πράσινο» βάφτηκε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς στα βραβεία Nova Super League, αφού ο Γιάννης Αναστασίου ήταν αυτός που ξεχώρισε ο κόσμος για όσα κατάφερε τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό.

Προπονητής της χρονιάς ο Αναστασίου!
Η ξεχωριστή πορεία του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, είχε και… ξεχωριστό ηγέτη. Και αυτό αποτυπώθηκε στα βραβεία Nova Super League, που ανέδειξαν τον Γιάννη Αναστασίου ως κορυφαίο προπονητή της χρονιάς.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος τεχνικός της σεζόν και δήλωσε πως η σκληρή δουλειά θα συνεχιστεί, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να φτάσει σύντομα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά τη βράβευσή του:
«Η ψηφοφορία του κόσμου βραβεύει αυτή την προσπάθεια και ελπίζω στο μέλλον να πάμε καλύτερα.

Σε αυτό το στυλ παιχνιδιού για μένα ο Μάρκους ήταν σημαντικό κομμάτι. Το δύσκολο ήταν να τον πείσω να έρθει στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε και το πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Ήθελα να τον πείσω για το πλάνο και σε συνδυασμό με το όνομα του Παναθηναϊκού που πουλάει καλά και ήξερε την ιστορία του Παναθηναϊκού. Του εξήγησα ότι θα μπορούσε να αναγεννηθεί μέσα από την ομάδα. Του ζήτησα να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του γιατί εμείς ήμασταν ξεκάθαροι και του προσφέραμε κίνητρο. Ήταν θέμα δικό του η απόφαση και δικαιώνεται γι' αυτή την επιλογή και το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι παραμένει σεμνός και ταπεινός και προσπαθεί να δουλεύει και να βελτιώνεται κάθε μέρα.

Είναι οι πιο ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα και απ' τη στιγμή που συμμετέχουμε θα πρέπει να βελτιωθούμε στις λεπτομέρειες. Και στα δύο ματς έως τώρα ενώ τα ελέγχαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη υστερήσαμε στις λεπτομέρειες και αυτό οφείλεται στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης γιατί δείξαμε σημάδια χαλάρωσης. Εάν θέλουν και έχουν απαιτήσεις απ' τους εαυτούς τους και απ' τη στιγμή που φτάσαμε εκεί είναι καθαρά θέμα εγωισμού και επειδή βλέπω ότι το θέλουν οι παίκτες πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα χαμογελάσουμε στο τέλος.

Πάντα υπάρχουν πιθανότητες και η ομάδα έδειξε ότι έχει σταθερότητα. Μπήκαν παιδιά απ' τις ακαδημίες και βελτιώθηκαν, σίγουρα τα οικονομικά παίζουν ρόλο και του χρόνου θα χρειάζεται μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ για την Ευρώπη. Για εμάς το οικονομικό παίζει μεγάλο ρόλο αλλά δεν θα παρεκκλίνουμε απ' το πλάνο μας. Του χρόνου θα είμαστε πιο ώριμοι και θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τα ματς. Μας λείπουν αρκετά πράγματα που εγώ θα προτιμούσα να τα έχω παρά έναν παίκτη και θα πρέπει πρώτα να οργανωθούμε για να μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερους τους παίκτες μας. Δουλεύουμε και ξέρουμε που να ψάξουμε όταν έρθει η ώρα.

Θα πρέπει να είμαστε για έναν τίτλο. Είναι φυσιολογικό να ακούγεται, αλλά θα πρέπει να μπουν οι βάσεις. Θέλει υπομονή, είμαστε στο σωστό δρόμο και ο σκοπός είναι να μπουν οι βάσεις για να παίρνει πρωταθλήματα η ομάδα. Για εμάς παραμένει η υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και του χρόνου το ίδιο σκληρά. Για εμάς σημαντικό είναι να κάνουμε πρόοδο. Όταν θες να πετύχεις πρέπει πρώτα να χτίσεις.

Ήταν περίεργο γιατί δεν έχω παίξει στον Παναθηναϊκό. Μου ζήτησαν να αγωνιστώ και το θεωρώ μεγάλη τιμή μου μαζί με αυτούς τους παίκτες και ήταν για έναν ιερό σκοπό που κάνει μεγαλύτερη τη χαρά. Είναι κάτι που είναι στη φύση μας ο πανηγυρισμός αν και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά ήρεμο
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: