Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Δεν θα ‘ναι όπως πέρυσι ο Ολυμπιακός!!

Πλέι- οφ και Ολυμπιακός, μια σχέση ζόρικη τα τελευταία χρόνια! Δεν είναι και πολύ γουστόζικη η συγκεκριμένη εποχή για τον απερχόμενο πρωταθλητή Ευρώπης.

Δεν θα ‘ναι όπως πέρυσι ο Ολυμπιακός
Πάνε οι ένδοξες εποχές, όπου η ομάδα του Πειραιά, κατακτούσε το πλεονέκτημα έδρας και ουσιαστικά έβαζε… βουλοκέρι και στην παραμονή της κούπας στο λιμάνι.
Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού εδραιώθηκε, μέσα και από «μπρέικ» στο Ειρήνης και Φιλίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόπερσι κατέκτησαν μετά από χρόνια τον τίτλο, τον οποίο όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν πέρυσι. Κι ας είχαν αβαντάζ της έδρας! Τι είδαμε; Να σας θυμίσω; Μια ομάδα «άδεια», δίχως όρεξη, δίχως διάθεση, δίχως ταχύτητα, δίχως ρυθμό, δίχως ανάσες, δίχως, δίχως, δίχως… Και παράλληλα ένα σύνολο γεμάτο «λάσπη» από διάφορους, που δεν άντεξαν την επιτυχία στο Λονδίνο και προσπάθησαν δίχως αποδείξεις να μειώσουν την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση Ευρωλίγκας. Ακόμη περιμένει ο μπασκετικός κόσμος, κάποιες αποδείξεις. Μπα… Τρίχες κατσαρές. Και δέκα αιώνες να περάσουν, οι άσχετοι με το άθλημα, απλά έκαναν το «κομμάτι τους» και κακώς, δεν κυνηγήθηκαν νομικά. Θα έπρεπε να «πληρώσουν» για την άθλια συμπεριφορά τους, απέναντι σε μια ομάδα, που στην τελική, δεν έκανε κάτι άλλο από το να διατηρήσει τα σκήπτρα της και να κρατήσει στην Ελλάδα τον ευρωπαϊκό τίτλο.
Όπως και να ‘χει, δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός σε τούτα τα πλέι- οφ, θα είναι ο μεγάλος νικητής. Αν θέλετε να κάνω πρόβλεψη, δεν έχω πρόβλημα να σας γράψω ότι μπορεί να έχει πολλή μεγαλύτερη τύχη από κάθε άλλη χρονιά. Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρος. Ότι οι Πειραιώτες, δεν θα είναι στην περσινή κατάσταση. Όσους τραυματισμούς κι αν έχουν(γιατί είναι κι αυτό το ρημάδι, που δε λέει να τους αφήσει), ό,τι και να προκύψει, η ομάδα θα παρουσιάσει διαφορετική συμπεριφορά από την περασμένη χρονιά. Κι ας μην είναι ίδια η ποιότητα των ξένων κι ας απουσιάζει ο ΈισιΛο. Ο Ολυμπιακός θα δουλέψει με μεθοδικότητα και θα προσπαθήσει να είναι στο αγωνιστικό του πικ, όταν φτάσει η ώρα των τελικών. Δεν έχουν διάθεση να «λιποθυμήσουν» οι Ολυμπιακοί, όταν ανταμώσουν με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους, κάτι που έπαθαν πέρυσι. Μπορεί να το χάσουν το πρωτάθλημα, αλλά θα παλέψουν μέχρις εσχάτων.
Με την ελπίδα βέβαια, να το επιτρέψουν και οι συνθήκες στα δυο γήπεδα. Γιατί έφτασε η ώρα, όπως έγιναν δυο όμορφα ματς στην Ευρωλίγκα, να συμβεί το ίδιο και στο ελληνικό πρωτάθλημα! Τόσο ο Μπαρτζώκας, όσο και οι παίκτες του, δεν έχουν παρά να προσαρμοστούν στα δεδομένα και στις απαιτήσεις της φετινής διαδικασίας. Πρώτα ο Άρης, μετά Πανιώνιος ή ΚΑΟΔ και στο τέλος Παναθηναϊκός. Η ώρα του Ολυμπιακού έχει φτάσει, για τον τίτλο που κάθε χρόνο αποτελεί τον πρώτο και κυριότερο στόχο…

Πηγή:superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: