Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Η ώρα της αλήθειας!!

Τα ψέματα τελείωσαν, αρχίζουν τα play offs. Ολυμπιακός-Άρης, Πανιώνιος-ΚΑΟΔ, Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας και ΠΑΟΚ-Νέα Κηφισιά κατά σειρά το σημερινό πρόγραμμα.

Η ώρα της αλήθειας
Οι Αμερικανοί λένε πως τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι απλώς το «ζέσταμα» μέχρι τα play offs. Όπως και να’ χει, το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία από σήμερα με την έναρξη ου πρώτου γύρου των play offs, όπου η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Η αυλαία ανοίγει στις 16:05 με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Άρη στο ΣΕΦ χωρίς τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, που ταλαιπωρείται από μια κάκωση στο γόνατο. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα, αλλά γνωρίζουν πως το έργο τους είναι πολύ δύσκολο απέναντι σε έναν αντίπαλο που μετρά 21 σερί νίκες απέναντί τους κι έχουν να τον κερδίσουν από το 2007.

Ο Παναθηναϊκός πάνοπλος, με εξαίρεση τον Μπατίστ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (19:15) τον Απόλλωνα τρεις μόλις μέρες μετά τη συνάντησή τους στην Πάτρα. Οι Αργυρόπουλος, Πελεκούδας και Ζαφείρης είναι εκτός για τους Αχαιούς, που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τους «πράσινους» εκτός έδρας μετρώντας συνολικά 16 σερί ήττες και η πιο πρόσφατη νίκη τους ήταν τη σεζόν 1996/97.

Σαφώς πιο αμφίρροπα είναι τα άλλα δύο ζευγάρια. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη τον πρωτάρη στα play offs ΚΑΟΔ (18:00) απέναντι στον οποίο μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς σαν γηπεδούχος. Πάντως η ομάδα του παλιόφιλου Νέναντ Μάρκοβιτς είχε κερδίσει τους «κυανέρυθρους» στον πρώτο γύρο στη Δράμα.

Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά (20:00), που στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 τερμάτισε πέμπτη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα βρήκε σκούρα στην κανονική περίοδο από τους νεοφώτιστους, καθώς έχασε στο Ζηρίνειο με 95-86 και κέρδισε στην Πυλαία στην παράταση με 92-83.

Τα δεύτερα παιχνίδια σε όλες τις σειρές θα γίνουν την Πέμπτη, ενώ αν χρειαστεί και τρίτα ματς για την πρόκριση, έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16:05 Ολυμπιακός-Άρης (ΝΕΡΙΤ)
18:00 Πανιώνιος-ΚΑΟΔ (Novasports 3)
19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας (ΝΕΡΙΤ)
20:00 ΠΑΟΚ-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Novasports 2)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: