Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Νομικό ολίσθημα»

Έκπληκτος από την τιμωρία και την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. «Είναι ολίσθημα», τόνισε.

«Νομικό ολίσθημα»
Για «εγκλωβισμό» της πειθαρχικής επιτροπής, αλλά και της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ στο κλίμα που επικράτησε μετά τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έγκριτος δικηγόρος, συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη σε νομικά θέματα, χαρακτήρισε ολίσθημα την πρωτόδικη ποινή και την απόρριψη της έφεσης τονίζοντας πως δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο ότι υπήρξαν σωματικές βλάβες.

«Έχω μείνει κατάπληκτος. Και η εισηγήτρια και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι πολύ καλοί δικαστές. Έχω την εντύπωση πως εγκλωβίστηκαν στο κλίμα μετά τα επεισόδια. Υιοθετούν σαν πραγματικά κάποια γεγονότα που δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο. Τόσο η έκθεση του παρατηρητή, όσο και το φύλλο αγώνα δεν μιλούν για σωματικές βλάβες. Η βιαιοπραγία δεν τεκμηριώνει και σωματική βλάβη. Αν σε χαστουκίσω δεν υπάρχει σωματική βλάβη. Όταν αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ‘χωρίς τραυματισμό’, δεν μπορεί αυτό να αγνοείται και να μεταμορφώνεται σε σωματική βλάβη», δήλωσε.

«Οι επιτροπές αυτές έχουν υποτίθεται ανεξαρτησία, αλλά εδώ πιστεύω πως υπερέβησαν και ένα υλικό α’ μορφής μεταμορφώθηκε και μετονομάστηκε σε υλικό β’ μορφής. Νομίζω πως ήταν ένα νομικό ολίσθημα και της πρώτης απόφασης και της δευτεροβάθμιας», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε: «Όταν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, είχε γίνει μια μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν όλοι παρόντες και υποτίθεται πως είχε αποφασιστεί να ληφθούν μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ταραξιών. Από τότε έχουν περάσει εννιά χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. Αν δεν υπάρχει βούληση, η οποία τουλάχιστον δεν έχει αποτυπωθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, και περιοριζόμαστε στο να καταδικάζουμε τα επεισόδια, δεν θεραπεύεται αυτή η κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: