Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Έχει τσαγανό ο Άγγελος»

dcd6d6a8409d1a89bb70c076d8aaca99_L
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Αυτιάς. Σχολίασε με αγάπη και πάθος την αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν πιο σωστές επιλογές και να δοθεί εμπιστοσύνη στις υποδομές της ομάδας. Σε ότι αφορά το θέμα του προπονητή εξέφρασε την άποψη πως ο καταλληλότερος λέγεται Άγγελος Αναστασιάδης!
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Αυτιάς:
Για το πόσο συχνά παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ: “Όταν έρχεται ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα βλέπω το πρόγραμμα και φροντίζω οι υποχρεώσεις μου να μην είναι πολλές ώστε να μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο και παίρνω και τον γιο μου. Άλλες φορές στεναχωριόμαστε, άλλες φορές χαιρόμαστε”.
Για τον φετινό ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ κοιμήθηκε από ένα σημείο και μετά, γιατί θεώρησε η διοίκηση πως έχοντας καλό προπονητή μπορεί να παίρνει τα ματς. Τα ματς όμως τα παίρνουν οι παίκτες. Ο προπονητής απλά κάνει τον καλό καλύτερο. Ο προπονητής από τον πάγκο διευθύνει την ομάδα. Οι παίκτες τρέχουν. Ο παίκτης πρέπει να ξέρει την ανάσα του άλλου όπως στην τηλεόραση. Η μπάλα χάθηκε από τα Χριστούγεννα και μετά  από την ήττα από τον Ολυμπιακό. Κατεβήκανε εκεί λες και παίζανε με τον Αχαρναϊκό. Αν κέρδιζε εκείνο το παιχνίδι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Επίσης, κοιμηθήκαμε πολύ με τις συνεχόμενες ήττες. Η ομάδα έβγαινε έξω και έχανε από παντού. Ένα φεγγάρι μας έπιασε μελαγχολία. Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βγαίνει έξω και να χάνει. Από την μοναδική ομάδα που μπορούσε να χάσει ο ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός όμως έχανε παντού. Κάτι είχε η ομάδα.  Γίναμε παρατηρητές της ήττας. Αυτό ήταν κάτι απαράδεκτο.
Έπρεπε η διοίκηση να πάρει αποφάσεις καθώς δεν γίνεται να χάνεις από ομάδες που δίνουν μάχη για να παραμείνουν στην κατηγορία. Εγώ μεγάλωσα με Φορτούλα τερματοφύλακα, Γούναρη και Ιωσηφίδη στα άκρα, Πέλλιο και Φουντουκίδη στο κέντρο της άμυνας, με Κούδα, Σαράφη, Τερζανίδη και Αποστολίδη στο κέντρο, με Παρίδη, Ασλανίδη στην επίθεση και μετά Κερμανίδη, Δαμανάκη κλπ. Μιλάω με πολύ κόσμο. Οι παίκτες είναι το θέμα. Δεν μπορείς να λες πως έχω 25 παίκτες. Άντε και έχεις, τι να τους κάνεις; Αν ο άλλος δεν μπορεί σε άδειο τέρμα να βάλει γκολ; Ο Σαββίδης βάζει πολλά λεφτά, όμως το θέμα είναι πως τα βάζει. Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως αυτός ο άνθρωπος δεν αγαπάει τον ΠΑΟΚ; Είχε ανάγκη αλλιώς να βάλει τα λεφτά του εδώ; Πρέπει όμως να αξιολογήσει. Η ομάδα δεν έχει πίσω άμυνα και πρέπει να πάρει δύο καλά μπακ. Η ομάδα ήθελε έναν καλό πασαδόρο στο κέντρο. Τον βρήκες τον Ισραηλινό; Τέλος, θα τον κρατήσεις. Επίσης, όταν έχεις παιχταράδες πίσω τους κρατάς. Ο Αθανασιάδης από πού βγήκε; Είχα δηλώσει μην γίνει το λάθος και φύγει ο Αθανασιάδης, όταν ακόμη έπαιζε στις Σέρρες. Δώσαμε τον Παπάζογλου στον ΟΦΗ και τώρα τον θέλει ο Ολυμπιακός. Έχει φυτώρια ο ΠΑΟΚ και ο Ίβιτς κάνει τρομερή δουλειά. Πρέπει όμως αυτά τα παιδιά να βγούνε μπροστά. Βλέπουμε τι γίνεται με τον Κουλούρη, τον Σαββίδη ή τον Πέλκα. Θα φέρεις τέσσερις καλούς ξένους και οι πιτσιρικάδες θα πετάνε από δίπλα. Δεν μπορείς να φέρεις έναν απ’ όπου να ‘ναι και να πεις πως είναι μεγάλος και τρανός. Ας δούμε τον Παναθηναϊκό. Μάτωσε, πήρε κύπελλο και τώρα πετάει. Δεν μπορούμε να παίρνουμε κάποιον… ότι να ‘ναι”.
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: “Το γκολ θα μπορούσε να αποφευχθεί. Δεν γίνεται να σουτάρει ο αντίπαλος και ο αμυντικός να γυρνάνε την πλάτη. Μετά μας βγήκε η… γλώσσα να ισοφαρίσουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει καλή ομάδα. Την έχτισε βήμα – βήμα. Μεγάλη ομάδα δεν χτίζεται με τον καλύτερο προπονητή του κόσμου και με συνεντεύξεις. Ο Άγγελος μια χαρά είναι. Οι δυνάμεις του ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή είναι μέχρι το Γιουρόπα Λιγκ, θα χτίσουμε εκεί και βλέπουμε. Εύχομαι να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, όμως με τον Αστέρα Τρίπολης δεν γίνεται να μην κερδίζεις. Εγώ θυμάμαι τα πλέι οφ και την πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που βγήκε ο ΠΑΟΚ για σεντόνι στον ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 ήμουν μέσα και μάλιστα καθόμουν δίπλα στον Ζαγοράκη. Του είχα πει ‘θα κερδίσουμε 1-0′. Το γκολ το είχε βάλει ο Μουσλίμοβιτς, που τώρα παίζει στην  Κίνα. Τα ματς στην έδρα σου πρέπει να τα κερδίζεις. Δεν πρέπει να υπάρχει ισοπαλία και όλα τα υπόλοιπα. Όταν δεν έχεις πάρει την νίκη με τον Αστέρα, το 1-1 με τον Παναθηναϊκό είναι φτωχό αποτέλεσμα στην συγκομιδή”.
Για τα επεισόδια που έγιναν πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: “Εγώ θυμάμαι που πήγαινα στο γήπεδο και στην Φιλαδέλφεια είχε κερδίσει ο ΠΑΟΚ 2-0 με γκολ του Κούδα και του Αποστολίδη. Μετά στο Καραϊσκάκη, 4-0 με τον Σάνον. Μετά στο κύπελλο ο Βασιλάκος, που έκανε το 2-1. Στην Λεωφόρο 3-3 με τον Αναστασιάδη στο κέντρο επειδή είχαμε παίξει με την Μίλαν και παίζαμε με τα δεύτερα. Έχω ζήσει τις εποχές που σηκωνόμουν να χειροκροτήσω τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και δεν μου έλεγε κανείς το παραμικρό. Γιατί γίνονται τώρα όλα αυτά; Εμένα μου είπε ο γιος μου ‘μπαμπά, δεν γίνονταν αυτά τα προηγούμενα χρόνια, δεν θέλω να έρθω ξανά’. Η μάνα του μας πήρε 50 φορές τηλέφωνο για να δει αν ήμασταν καλά. Αυτό δεν είναι ματς, αλλά… κατς. Κάτι πρέπει να γίνει. Γιατί να χάσουμε βαθμούς, τους χρωστάγαμε; Γιατί να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών; Αφού έχουμε ομάδα και μπορούμε να την φτιάξουμε καλύτερα”.
Για το πώς πρέπει να συνεχίσει η ομάδα: “Εγώ λέω πως πρέπει να πάρει δύο αμυντικούς να στεριώσει αμυντικά. Στα άκρα έχουμε παίκτες. Να κρατήσει τον Ισραηλινό και μπροστά μπορεί να πάει καλύτερα. Να βάζει τον Κουλούρη συνέχεια μέσα. Οι μικροί τρέχουνε. Ο Κουλούρης είναι 100 φορές καλύτερος του Χούσεν. Θα χαρεί ο Αθανασιάδης αν μάθει πως έχει κάποιον να τον αντικαταστήσει. Ο Σαββίδης έχει βάλει τόσα λεφτά. Μπορεί να φτιάξει ένα συμβούλιο που να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Να λένε δώσαμε τα λεφτά σε αυτόν να κάνει αυτό. Επίσης, έχει φάει τρία – τέσσερα παλτά πάνω του. Τέλος, μια ομάδα δεν φτιάχνεται με δανεικούς αλλά με παίκτες που μένουν στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει διαμάντια φιλάθλους, έχει τον πρόεδρο που βάζει τα λεφτά μπορεί να φτιάξει ομάδα. Έχει τα δύο από τα τρία που χρειάζονται. Οι φίλαθλοι και ο πρόεδρος υπάρχουν οι παίκτες λείπουν, το εύκολο. Επίσης, έχει τον Γκσπούρνινγκ που είναι καλός τερματοφύλακας. Ο Χακόμπο μια χαρά ήταν, ενώ ο Γλύκος κινείται χαμηλά. Τα τρώει σα χαπάκια τα γκολ, στην κλειστή γωνία, ίσως πρέπει να ξεκουραστεί λίγο το παιδί”.
Για τις αγκαλιές Σαββίδη-Αλαφούζου: “Είναι η πιο ωραία στιγμή να βλέπεις τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ μαζί. Ειλικρινά και όχι επειδή δουλεύω στον ΣΚΑΪ πιστεύω πως ήταν καταπληκτική στιγμή. Τιμούν ο ένας τον άλλον. Ως φοιτητής με τα ‘Σπορ του Βορρά’ ζούσαμε και την προπόνηση του ΠΑΟΚ που ήταν λατρεία. Αυτά που έκανε ο Κούδας στις προπονήσεις δεν τα έκανε ούτε ο Μαραντόνα! Εμείς τον ΠΑΟΚ τον πονάμε και τον αγαπάμε”.
Για τον προπονητή που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ: “Πρέπει να είναι Έλληνας. Εγώ συμφωνώ με τον Άγγελο, που είναι μάγκας και έχει τσαγανό. Δεν κάνει χάρες ο Αναστασιάδης να σε βάλει επειδή είσαι από τη… Νέα Υόρκη. Μπορεί να είσαι από τα Γιαννιτσά, αλλά αν αξίζεις θα παίξεις. Επίσης, κλείνει και την πόρτα στο ημίχρονο και δεν μπαίνει κανένας. Έχει τις παραξενιές του, αλλά έχει και τσαγανό. Ακούω πως θα έρθει ένας Ρώσος, αλλά μέχρι αυτός να μάθει τι εστί Πλατανιάς θα φτάσουμε Χριστούγεννα”.
Για τον Σαλπιγγίδη: “Ο Σαλπιγγίδης χθες (04/05) έτρεξε πάρα πολύ. Είναι κρίμα από τον Θεό να χαθεί αυτός ο παίκτης…”.
Για τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ που έβλεπε ο ίδιος ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη: “Είχαμε ποινικό δίκαιο, το είχα το βιβλίο στο λεωφορείο και διάβαζα. Η χαρά μας ήταν η προπόνηση του ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσαμε να πάμε για διασκέδαση αλλού. Είχε έρθει ο Φορτούλα και πήραμε και πρωτάθλημα. Παίζαμε στις Σέρρες με τον Βόλο και έληγε 6-1. Μέσα σε τρία λεπτά βάλαμε τρία γκολ στον Παναθηναϊκό δύο φορές. Την πρώτη φορά δεν ήταν ο Πούσκας γιατί παρακολουθούσε τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού και είχε έρθει ο Γαζής. Του λέει ο Πούσκας του Γαζή ‘έφαγες τρία γκολ σε τρία λεπτά’. Την Κυριακή που παίξανε και ήταν ο Πούσκας ξανά έφαγε σε τρία λεπτά πάλι τρία γκολ! Τότε ο Πούσκας παραδέχθηκε ότι “μόνο σ’ αυτό το γήπεδο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο”. Μ’ αυτόν τον ΠΑΟΚ μεγάλωσα. Οι καλύτεροι οπαδοί του κόσμου είναι οι ΠΑΟΚτσήδες. Η μεγάλη υπερβολή κάνει κακό και δεν πρέπει να υπάρχει.
Τα δύο από τα τρία συστατικά για να φτιάξουμε μεγάλη ομάδα υπάρχουν. Πρέπει να στρωθούν, να δουν ποιοι αξίζουν την φανέλα του ΠΑΟΚ και όσοι αξίζουν να μείνουν. Για τους υπόλοιπους υπάρχουν οι χώρες τους…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: