Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ιβιτς στο Metropolis: «O ΠΑΟΚ έχει καλύτερους παίκτες και θα το αποδείξει»

O Βλάνταν Ίβιτς, προπονητής της Κ-20 του ΠΑΟΚ που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη μεγάλη επιτυχία του Δικεφάλου, αλλά και τη μάχη των πλέι-οφ στους επαγγελματίες.

Διαβάστε όσα είπε ο Βλάνταν Ίβιτς:

Για την πρώτη του χρονιά ως προπονητής: «Είχα ένα δύσκολο έργο μπροστά μου, αλλά από τις 3 Ιουλίου όποτε και ξεκινήσαμε, δουλέψαμε σκληρά, προετοιμάσαμε πολλά παιδιά για την πρώτη ομάδα και πήραμε έναν τίτλο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία πρέπει να μάθουν να παλεύουν για την πρωτιά, μόνο έτσι θα μπορούν να προχωρούν μετά όταν θα κληθούν να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα».

Για το ότι έδωσε μεγάλο βάρος στην τακτική: «Το κάναμε γιατί πρέπει τα παιδιά να είναι έτοιμα από κάθε άποψη όταν βρεθούν στην πρώτη ομάδα. Είναι υποχρεωτικό να ξέρεις καλά τακτική αλλά να είσαι και έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης».

Για το αν το ζητούμενο είναι ο πρωταθλητισμός ή η ανάδειξη έτοιμων ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα: «Για μένα είναι και τα δύο εξίσου σημαντικά. Για να βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής αυτής της ηλικίας στη «μεγάλη» ομάδα, πρέπει να είναι ο καλύτερος. Όταν κάνεις έτσι πρωταθλητισμό σε επίπεδο Κ20 ή ακόμα και σε μικρότερο επίπεδο, τότε μαθαίνεις να έχεις αυτόν τον στόχο σε όλα τα χρόνια της καριέρας σου και μαθαίνεις να αντέχεις στην πίεση. Είναι πολύ σημαντικό να παλεύεις κάθε χρόνο για την πρωτιά, έτσι μαθαίνεις να είσαι πρωταθλητής».

Για την προσπάθεια της «πρώτης» ομάδας στα πλέι οφ: «Έχει στόχο να βγει πρώτη, ελπίζω και πιστεύω να τα καταφέρει. Απομένουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές, όλες οι ομάδες έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες, όλα είναι ανοιχτά. Θέλω να πιστεύω όμως πως ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλύτερους και πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές και αυτό θα το αποδείξει». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: