Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Γιάκομπ: «Έμεινα και για τους φιλάθλους»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League παραχώρησε σήμερα ο Βίκτορας Γιάκομπ.
Η συνέντευξη του Βίκτορα Γιάκομπ στην Superleague
Τι συμβουλεύεις τον κόσμο του Ηρακλή και τι του υπόσχεσαι;
«Ένας σημαντικός λόγος που έμεινα στην ομάδα είναι οι φίλαθλοι. Αγαπάνε την ομάδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και πραγματικά δείχνουν αυτή την αγάπη τους. Το εκτιμάω πάρα πολύ αυτό. Τους ζητάω να είναι συνέχεια δίπλα μας όπως γίνεται στις πρώτες αγωνιστικές γιατί το έχουμε ανάγκη πάρα πολύ. Το μόνο που υπόσχομαι, είναι ότι θα δώσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο για την επίτευξη των στόχων μας».
Θεωρείς ότι το Καυτανζόγλειο μπορεί να γίνει «καυτή έδρα» ή είναι ένα «αχανές» στάδιο;
«Είναι το σπίτι μας και πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα. Πρέπει όποιος περνάει από εδώ να το φοβάται. Είναι το σπίτι και η έδρα μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που υποδεχόμαστε».
Ο κόσμος του Ηρακλή θέλει να βλέπει το ίδιο πάθος από τους ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα. Σε ερώτησή τους τονίζουν ότι, «ακόμα και την Μπαρτσελόνα να κερδίσουμε, στον επόμενο αγώνα δεν θέλουμε να δούμε χαλαρότητα». Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
«Συμφωνώ απόλυτα. Έχω αυτή την αντίληψη, το θεωρώ πολύ φυσιολογικό αυτό που σκέφτονται για την ομάδα και με ευχαριστεί. Υπάρχουν φορές που δεν κερδίζουμε αλλά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε παλέψει μέσα στο παιχνίδι».
Οι φίλαθλοι του Ηρακλή περιμένουν πολλά γκολ από εσένα. Σε τέσσερα παιχνίδια δεν έχεις καταφέρει να σκοράρεις. Υπάρχει κάποιο άγχος;
«Είναι λογικό να περιμένουν γκολ από μένα και από τη θέση του επιθετικού που αγωνίζομαι. Έχουν στα μάτια τους την εικόνα που έδειξα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Και εγώ θέλω να σκοράρω αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι ναι κερδίζει η ομάδα. Δεν έχω κανένα άγχος και πίεση όσο η ομάδα πάει καλά σε όλους τους τομείς. Αλλά μέσα μου υπάρχει η θέληση να πετύχω περισσότερα γκολ από πέρυσι».
Λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα σου, πιστεύεις ότι μία από τις «τακτικές» των αντιπάλων σου είναι να σε εκνευρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα για να δέχεσαι εύκολα την κίτρινη κάρτα;
«Αποδείχτηκε στις πρώτες αγωνιστικές ότι δεν έχω πάρει εγώ τις κάρτες αλλά οι αντίπαλοι που το επιδίωξαν. Στις προκλήσεις ξέρω να συζητάω όμορφα και ωραία για τα θέματα του ποδοσφαίρου»
Ο Ηρακλής πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα και μετά το πέρας της 3η αγωνιστικής βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Υπήρξε κάποια πίεση-άγχος και η ομάδα δεν απέδωσε στους επόμενους δύο αγώνες;
«Δε νομίζω ότι ήταν η πίεση, με την Καβάλα για παράδειγμα είδε όλος ο κόσμος ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Το αποτέλεσμα όμως προήλθε όμως καθαρά λόγω ατυχίας. Στόχος μας είναι ανεξάρτητα του αντιπάλου, να τον κερδίζουμε».
Ποιοι είναι οι προσωπικοί και ποιοι οι ομαδικοί στόχοι για την φετινή περίοδο;
«Πριν το πρωτάθλημα δεν έχω κάποιον προσωπικό στόχο. Οι στόχοι είναι σε κάθε παιχνίδι να μπαίνω, να κερδίζω και να συνδυάζεται με γκολ. Ο στόχος της ομάδας μας είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».
Περιέγραψέ μας ένα 24ώρο σου.
«Το πρωί ξυπνάω, πηγαίνω στην προπόνηση, ακολουθεί το γεύμα, μετά η ξεκούραση. Κάποιες μέρες που έχω βάλει έξτρα πρόγραμμα, κάνω προπόνηση ή γυμναστήριο και το βράδυ βρίσκομαι στο σπίτι με παρέα ή κάποιους φίλους. Είναι πολύ απλό και ποδοσφαιρικό το πρόγραμμά μου».
Κεφάλαιο εθνική ομάδα. Ένα από τα όνειρά σου είναι να αγωνιστείς με την Εθνική Ρουμανίας;
« Την ίδια ερώτηση μου έκαναν στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρουμανία. Μου γίνεται αυτή η ερώτηση τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα θέμα που με έχει κουράσει και δεν θέλω να το αναλύσω. Για μένα προτεραιότητα έχει να είμαι καλά στην υγεία μου και να βοηθήσω τον Ηρακλή».
Έχεις μετανιώσει για κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;
«Ποτέ δεν μετανιώνω για μια απόφαση που παίρνω εγώ. Δεν μου αρέσει να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα. Δεν έχω μετανιώσει για καμία απόφαση έως σήμερα».
Έκανες το ποδοσφαιρικό σου ντεμπούτο την περίοδο 1999-2000 με αντίπαλο την Αρτζ Πιτέστι σε έναν αγώνα που ηττήθηκε η ομάδα σου με 3-1. Θυμάσαι κάτι από αυτό τον αγώνα; Τα πρώτα σου συναισθήματα;
«Ήταν μια στιγμή συγκίνησης γιατί ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Άσχετα της ήττας, αλλά για μένα υπήρχε μια ικανοποίηση και χαρά. Στο δεύτερο παιχνίδι σκόραρα».
Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στη φίλαθλη κοινή γνώμη, εκτός των φιλάθλων του Ηρακλή;
«Σε αυτό που έχω διακρίνει στους φιλάθλους του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ότι είναι φανατικοί. Αυτό παράλληλα είναι και καλό αλλά και ορισμένες φορές και κακό. Είναι σημαντικό γιατί στηρίζουν τις ομάδες τους. Απλά όσο μπορούν περισσότερο να σκεφτούν να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο και να μην υπάρχει βία. Το μήνυμα θα ήταν να μείνουν στην υποστήριξη των ομάδα και αν το καταφέρουν θα είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης».
Θα ήθελες να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Ηρακλή;
«Γιατί όχι. Αγαπάω την ομάδα και γι’ αυτό με όλες τις δυσκολίες εγώ αποφάσισα να μείνω σε αυτή. Είναι ένα θέμα που δεν το σκέφτομαι καθόλου γιατί έχω πολλά χρόνια να παίξω ποδόσφαιρο και να προσφέρω».
Πως προετοιμάζεστε για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό; Υπάρχει άγχος για θετικό αποτέλεσμα;
«Είναι όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε για τη νίκη. Για εμάς ένας λόγος παραπάνω είναι το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας».
Αγαπημένο…
Φαγητό: Μακαρόνια
Χρώμα: Μπλε
Αυτοκίνητο: AUDI
TV-Show: Heroes
Χόμπι: Ίντερνετ, Pro Evolution, η τεχνολογία γενικότερα
Τραγούδι: Club music

Δεν υπάρχουν σχόλια: