Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Περίπατος του Ολυμπιακού στη Λαμία

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνέτριψε στη Λαμία τον Πανελλήνιο με 85-57 και πέρασε εύκολα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου τον περιμένει ο ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν στην άμυνα και "χτύπησαν" κοντά στη ρακέτα. Ανέτοιμοι οι "Ολυμπιονίκες".

Παρουσιάζοντας διάρκεια σε άμυνα και επίθεση μέχρι το σφύριγμα της λήξης και με το δίδυμο Σπανούλη-Μαυροκεφαλίδη να... οργιάζει, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου, το οποίο έδειξε (29 λάθη) ότι χρειάζεται δουλειά, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο Ελληνας τεχνικός.

Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κεφάλι στο σκορ και δεν απειλήθηκε μέχρι τη λήξη. Ωστόσο, η άνετη -όπως προμηνυόταν- νίκη της πήρε... δυσάρεστες για τον Πανελλήνιο διαστάσεις στην τρίτη περίοδο, όταν οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τις λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης των "Ολυμπιονικών" και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 (58-36) και στο +27 με τη λήξη της τρίτης περιόδου (66-39). Στον... επίλογο της αναμέτρησης ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκούρασε τους βασικούς και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Το τελικό 85-57 βρήκε τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν στο κλειστό της Λαμίας, να χειροκροτούν το σαρωτικό πέρασμα της ομάδας τους.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 27-37, 39-66, 57-85

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης, Μάνος, Παναγιώτου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος) : Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 5 (1), Μπέιλι 14 (2), Οστοϊτς 9, Μπάιαρς 9, Κράμπενχοφτ 8 (1), Κομποδιέτας, Καραθανάσης, Σκλάβος, Τσακαρέλης, Μπράουν 10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς) : Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 6, Λούκας 2, Σπανούλης 15 (1), Παπανικολάου 9 (1), Μπουρούσης 6, Κέσελι 9 (1), Ερτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης 20, Τεόντοσιτς 9, Κατσιβέλης, Νίλσεν 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: