Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μουρίνιο: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»

Τα εύσημα στους παίκτες της Τσέλσι για τη μεγάλη ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν και την πρόκριση στους «4» του Champions League απένειμε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας μετά το τέλος του χθεσινού ματς.

Μουρίνιο: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»
Ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νίκη – πρόκριση (2-0) της Τσέλσι επί της Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν, λόγω του εκτός έδρας γκολ (3-1 είχε έρθει το ματς στο Παρίσι) να περάσουν στα ημιτελικά του Champions League και ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 51χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου

«Οι παίκτες μου ακολούθησαν το πλάνο, την φιλοδοξία μας. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί πήραμε το σκορ που θέλαμε. Αν για κάποιο λόγο δεν βάζαμε το δεύτερο γκολ ή δεχόμασταν γκολ στο τελευταίο λεπτό και πάλι θα ήμουν υπερήφανος για τα παιδιά.

Είναι μία πολύ καλή νίκη αλλά μετά από τόσους ημιτελικούς με την Τσέλσι (σ.σ ο 7ος τα τελευταία 11 χρόνια) δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Κάναμε πολλά για να πετύχουμε γκολ νωρίς αλλά δεν το καταφέραμε. Ο τρόπος που έπαιξε η Παρί με τον τρόπο που έλεγαν ότι θα παίξουν πριν το ματς δεν είχε καμία σχέση. Κυνήγησαν τις αντεπιθέσεις και μας δυσκόλεψαν.

Δοκιμάσαμε διαφορετικές τακτικές στην προπόνηση και οι παίκτες μου ήξεραν τι να κάνουν. Αξίζαμε την πρόκριση. Το πιστεύαμε. Εϊναι μέρος της ταυτότητας αυτής της ομάδας. Στο τέλος ρισκάραμε. Στη Γαλλία η Παρί κυριάρχησε και το στυλ του γαλλικού ποδοσφαίρου δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον τρόπο που προσεγγίσαμε το παιχνίδι απόψε.

Οι παίκτες ήξεραν τι χρειαζόμασταν να κάνουμε και είχαμε μία στιγμή τύχης που χρειάζεται μία ομάδα. Όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα. Οι αμυντικοί μου ήταν εξαιρετικοί και οι μέσοι δούλεψαν σκληρά.

Ο Νταβίντ Λουίζ ήταν ένα τέρας. Στην επίθεση ορισμένοι παίκτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν με την ποιότητα τους και άλλοι με την φυσική τους δύναμη. Οι Τόρες και Μπα βοήθησαν όταν μπήκαν στο παιχνίδι.

Είμαι χαρούμενος με τον Μπα. Εϊναι καλός επιθετικός και ομαδικός. Στο Παρίσι δημιούργησε πολλά προβλήματα και είμαι χαρούμενος που πέτυχε το γκολ της νίκης
». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: