Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μην αδικείτε τον Ολυμπιακό!!

«Ντου από Παντού» για Ολυμπιακό, Μάντσεστερ, Παρί, Ρεάλ Μαδρίτης, τσάμπιονς λιγκ και μερικές συγκρίσεις που καλό είναι να γίνονται πότε - πότε… Για σταθείτε λίγο, ρε παιδιά. Μήπως μερικές φορές είμαστε άδικοι με τις ελληνικές ομάδες; Και μπορεί να το γράφω τώρα με αφορμή τον Ολυμπιακό, όμως το ίδιο θα έλεγα αν στην θέση των ερυθρόλευκων ήταν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό.
Με τόσες ευκαιρίες
Πάει ο Ολυμπιακός στο Όλντ Τράφορντ και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τελικά το 2-0 του α’ αγώνα. Πάλεψε, όμως. Προσπάθησε, έτρεξε, έχασε τόσες ευκαιρίες να βάλει ένα γκολ, έπαιξε στα ίσια κι όχι κατενάτσιο. Αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-0. Από μια ομάδα που ακόμα και στην καλύτερη κατάσταση να μην ήταν φέτος, έχει πάρει τρία τσάμπιονς λιγκ/πρωταθλητριών. Και μόνο ότι έπρεπε να κάνει ο Φαν Πέρσι την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, τα λέει όλα. Άσε τον Ρούνεϊ που έκανε ακόμα και τάκλιν σαν ακραίο μπακ.
Με την αφρόκρεμα
Και πολλοί έπεσαν να τον φάνε τον Ολυμπιακό επειδή αποκλείστηκε. Και ξαναλέω. Για σταθείτε λίγο, ρε παιδιά.
Αν, δηλαδή, είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-0 απέναντι στην Γιουνάιτεντ, τότε τι έπρεπε να κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν με τη νίλα που έπαθε χθες; Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Άραβες.
Η Παρί έχει ξοδέψει έναν προϋπολογισμό κράτους για να φτιάξει ομάδα. Έχει αγοράσει την αφρόκρεμα από παικταράδες. Κερδίζει 3-1 το πρώτο ματς και πάει και τρώει εύκολα δυο γκολάκια από την Τσέλσι. Λέω εύκολα, επειδή στοιχειωδώς εύστοχη να ήταν η Τσέλσι έπρεπε να βάλει δυο, τρία ακόμα. Για πέντε ήταν η Παρί. Κι ας έβαζε κι αυτή ένα. Βάσει όσων είδαμε, λέω. Μην ξεχνάμε και τα δυο δοκάρια.
Κι αν θέλουμε να τα λέμε όλα, η Τσέλσι δεν είναι Μάντσεστερ. Ούτε σαν ιστορία, ούτε σαν φανέλα, ούτε σαν τίτλους.
Την διέλυσε
Ή μήπως η Ρεάλ ήταν καλύτερη χθες; Έπρεπε ή δεν έπρεπε να αποκλειστεί; Και η Ρεάλ δεν πήγε να υπερασπιστεί το 2-0, αλλά το 3-0 του αγώνα. Κι όμως, η Ντόρτμουντ την διέλυσε. Στο β’ ημίχρονο έχασε ευκαιρίες για τουλάχιστον δυο, τρία γκολ ακόμα. Και ο Ρονάλντο είχε ανεβάσει πίεση με όσα έβλεπε από τον πάγκο.
Μήπως η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει περισσότερα τσάμπιονς λιγκ από την Μάντσεστερ; Μήπως κι αυτή φέτος πετάει; Είκοσι βαθμούς πίσω από την Μπάγερν είναι στο πρωτάθλημα η Ντόρτμουντ. Και μπορεί να μην πάρει ούτε την 2η θέση στο τέλος. Άσε που έχασε τον Γκέτσε σε σχέση με πέρυσι, άσε τους τραυματισμούς.
Άτυχη ήταν
Η Ρεάλ, λοιπόν, των εννιά τσάμπιονς λιγκ και η ζάπλουτη Παρί που θέλει ακόμα και τον Μέσι τα βρήκαν σκούρα με το 3-0 και το 3-1 των α’ αγώνων. Η Ρεάλ πέρασε επειδή ήταν άτυχη η Ντόρτμουντ για να βάλει ένα γκολ ακόμα, ενώ η Παρί έμεινε έξω.
Οι απουσίες
Και θα πει κάποιος «ναι, αλλά η Ρεάλ δεν είχε Κριστιάνο και η Παρί Ιμπραϊμοβιτς». Όλοι στέκονται στις απουσίες.
Κι εγώ με την σειρά μου θα ρωτήσω. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Όλντ Τράφορντ πλήρης; Είχε τον Μήτρογλου σε φόρμα όπως στον α’ γύρο; Όχι. Πρώτον ο Μήτρογλου είναι ακόμα και τώρα τραυματίας, άρα δεν θα έπαιζε αν ήταν στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα, και δεύτερον έχει πάει στην Φούλαμ. Μήπως, όμως, ήταν διαθέσιμος ο Ολαϊτάν; Όχι. Εκτός αποστολής ήταν κι αυτός.
Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατέβηκε αναγκαστικά με σέντερ φορ ένα δεξί εξτρέμ, τον Κάμπελ. Και μετά μπήκε αλλαγή ο Βαλντές που προερχόταν από τραυματισμό και ήταν ανέτοιμος.
Άδικοι
Ακόμα και η Μπάγερν που ζορίστηκε στο α’ ματς, έπαιξε απέναντι σε μια Μάντσεστερ χωρίς τον Νο1 γκολτζή της, τον Φαν Πέρσι. Έναν εκ των δέκα κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο. Απόψε δεν έχει αρχίσει ακόμα ο επαναληπτικός την ώρα που γράφω. Και 10-0 να ήρθε, όμως, πάλι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.
Η καραμέλα
Θέλω να πω ότι μερικές φορές γινόμαστε άδικοι απέναντι στους ελληνικούς συλλόγους. Και το ίδιο που συνέβη τώρα για τον Ολυμπιακό, έχει γίνει τόσες φορές και γι’ άλλες ομάδες μας σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν και λάθη κι αποκλείστηκαν, δεν το αμφισβητεί κανείς. Εδώ, όμως, η Ρεάλ και η Παρί παραλίγο να πάθουν τρισχειρότερα χθες.
Και η μόνη καραμέλα που πιπιλάνε όλοι είναι οι απουσίες Κριστιάνο, Ζλάταν. Λες και ο Ολυμπιακός πήγε υπερπλήρης στην ρεβάνς. Ή λες και η Μάντσεστερ δεν είναι από τις τέσσερις – πέντε πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης. Ή λες και οι άλλοι ποδοσφαιριστές μιας Ρεάλ ή Παρί είναι τίποτα παιδάκια κι όχι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παικταράδες του κόσμου. Κάτι Μπέιλ, Μπενζεμά, Ράμος, Καβάνι και Λαβέτσι που χθες ήταν εξαφανισμένοι και είχαν πάθει το μπλακ άουτ της ζωής τους.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: