Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Κατάθεση με λυγμούς από Πιστόριους! (video)

Δακρυσμένος και με σπασμένη φωνή, ο Όσκαρ Πιστόριους περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και της οικογένειας του θύματος λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Κατάθεση με λυγμούς από Πιστόριους (video)
Συγκλονιστικές στιγμές στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου ο Όσκαρ Πιστόριους κλήθηκε να περιγράψει ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά και της οικογένειας του θύματος λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Η σύντροφος του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη έπεσε νεκρή από το όπλο του στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως επρόκειτο για τραγικό ατύχημα και τον εισαγγελέα να ζητεί την τιμωρία του για φόνο εκ προμελέτης.

Ο Πιστόριους ανέφερε με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια πως εκείνο το βράδυ άκουσε έναν θόρυβο από το μπάνιο και νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης. Είπε πως πήγε να πάρει το όπλο του και είπε στη σύντροφό του να κατέβει για να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν άκουσε κάποιον στο μπάνιο, πυροβόλησε την πόρτα και όταν την άνοιξε είδε πως είχε πυροβολήσει τη Ρίβα Στίνκαμπ. «Όταν είδα τη Ρίβα πεσμένη άρχισα να κλαίω, δεν ξέρω για πόση ώρα. Δεν ανέπνεε», δήλωσε προτού ξεσπάσει σε λυγμούς αναγκάζοντας την έδρα να διακόψει τη δίκη.

Εφόσον κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα τιμωρηθεί με ισόβια και μίνιμουμ 25 χρόνια στη φυλακή, ενώ εφόσον καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 6 έως 15 ετών.

Δείτε το βίντεο της κατάθεσης όπου ακούγεται η φωνή του Πιστόριους:



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: