Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Προ των πυλών της Τούμπας ο Ζουέλα

http://www.contra.gr/images/m/zuela_0307_m.jpgΔεν πρόκειται για τον Μάρκος Αντόνιο, τον Γκουστάβο ή κάποια από τα δεκάδες ονόματα που έχουν ντυθεί δια... μέσου του Τύπου στα ασπρόμαυρα, αλλά για μια υπαρκτή περίπτωση αυτή την φορά.

Ο 27χρονος Ανγκολέζος στόπερ, Φρανσίσκο Ζουέλα, ο οποίος έχει περάσει από την Ξάνθη και τον Ακράτητο και πέρυσι ανήκε στο ρόστερ της ρωσικής Αλάνια Βλαντικαφκάζ, βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας.

Ο Ζήσης Βρύζας έχει συμφωνήσει προφορικά με την ρωσική ομάδα η οποία έχει τα δικαιώματα του Ζουέλα (Κούμπαν Κράσνονταρ) και με τον ίδιο τον παίκτη, για μονοετή δανεισμό του, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για τον δικέφαλο του βορρά, που αφορούν την ιδιοκτησία του 27χρονου Ανγκολέζου, παρότι η ρήτρα αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι θα είναι υψηλή (πάνω από 1 εκ. ευρώ), αλλά και διαπραγματεύσιμη. Οι αποδοχές του Ζουέλα θα κυμαίνονται γύρω στα 270.000 ευρώ.

Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ η επισημοποίηση της συμφωνίας, αφού ο Ζουέλα παντρεύτηκε πρόσφατα με το μοντέλο, Γωγώ Αποστολέλη και βρίσκεται στην Ελλάδα, έτοιμος να έρθει για τις υπογραφές στη Θεσσαλονίκη. Ο Ανγκολέζος στόπερ είναι εισήγηση του Βρύζα, ο οποίος τον είχε συμπαίκτη στη Ξάνθη και έκρινε ότι διαθέτει τα στοιχεία του δυναμισμού που θέλει ο Μάριο Μπερέτα για το κέντρο της άμυνας.

Η απόκτηση του Ζουέλα θα ματαιωθεί μόνο εάν προκύψει άμεσα μια πολύ καλύτερη περίπτωση στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Βρύζα, κάτι που δεν συγκεντρώνει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πολλές πιθανότητες. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η απόκτηση του 27χρονου Αφρικανού στόπερ δεν θα αναζητηθεί αριστερό μπακ, αφού θα καλύψει αυτή τη θέση ο Μίρκο Σαβίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: