Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

To πρόσωπο της ημέρας: Γουέσλεϊ Σνάιντερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/sn/sne_2010_7_3_8_28_21_b.jpgΗ Ολλανδία ξόρκισε τον βραζιλιάνικο... κακό της δαίμονα, πέρασε μετά από 12 χρόνια στα ημιτελικά και ονειρεύεται ξανά τον τελικό μετά το 1978 και το Μουντιάλ της Αργεντινής. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάστηκε να βάλει την υπογραφή του στο χθεσινό παιχνίδι ένας μεγάλος παίκτης, ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ!Στις ΗΠΑ το 1994 η Βραζιλία έκοψε στα προημιτελικά τον δρόμο των Οράνιε επικρατώντας με 3-2. Τέσσερα χρόνια αργότερα στη Γαλλία, ο αποκλεισμός από τη Σελεσάο ήταν πιο οδυνηρός, στα πέναλτι στον ημιτελικό.

Και το απόγευμα της Παρασκευής το κακό έδειχνε να τριτώνει. Η Βραζιλία ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 1-0 και έμοιαζε να πατάτει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο Nelson Mandela Bay.

Ωστόσο στην επανάληψη ο Σνάιντερ πήρε την ομάδα του στα χέρια του (ή πιο σωστά στα πόδια του και στο κεφάλι του) και την οδήγησε σε μια εντυπωσιακή ανατροπή.

Πρώτα στο 53' έβγαλε μια σέντρα-μαχαιριά στην καρδιά της άμυνας της Σελεσάο που προκάλεσε σύγχυση ανάμεσα σε Ζούλιο Σέζαρ και Φελίπε Μέλο με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ένα τέταρτο αργότερα ήταν η σειρά του ίδιου του Σνάιντερ να χριστεί σκόρερ, όταν με κοντινή κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο της Σελεσάο και συμπαίκτη του στην Ιντερ.

Η ανατροπή έγινε και ο Ολλανδός μέσος έβαλε πλώρη να κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη συλλογή κάθε διαθέσιμου φετινού τίτλου με τους νερατσούρι. Ιδανική χρονιά για το Σνάιντερ που έφυγε πέρσι το καλοκαίρι περίπου σαν αποτυχημένος από την Ρεάλ για να βρεθεί ένα χρόνο αργότερα στο απόγειο της καριέρας τους.

Μια ιδανική χρονιά που με την Ολλανδία μεταφράζεται σε αριθμούς σε 3 γκολ στη Ν. Αφρική (τα άλλα δύο με Ιαπωνία και Σλοβακία) και συνολικά με την πορτοκαλί φανέλα σε 17 τέρματα μετά από 66 συμμετοχές.

Για την ιστορία (ή μάλλον για τις... ενδιαφερόμενες), ο 26χρονος Σνάιντερ είναι παντρεμένος από το 2005 και έχει έναν 4χρονο γιο. Λέτε ο μικρός να πάρει το ταλέντο του πατέρα του και να ηγηθεί της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του... 2030;

Δεν υπάρχουν σχόλια: