Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ο «καυτός» Βάρντι και ο… χαλαρός Μέσι!! (videos)


Ο «καυτός» Βάρντι και ο… χαλαρός Μέσι! (videos)

Ο Τζέιμι Βάρντι έγραψε ιστορία στην Premier League, έχοντας σκοράρει σε έντεκα σερί παιχνίδια, αλλά απέχει πολύ ακόμη από το ΑΠΟΛΥΤΟ ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι!

Το δεδομένο είναι το εξής: Ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθεί η σεζόν στην Premier League και το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στον φετινό μαραθώνιο, ένα από τα πρόσωπα (για να μην πω: ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) της περιόδου 2015-16 είναι ο Τζέιμι Βάρντι.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο 28χρονος επιθετικός κάνει… παπάδες με την Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι και την οδηγεί σε μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της. Μετά από 14 αγωνιστικές, οι «αλεπούδες» φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με συγκάτοικο την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο ίδιος έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με 14 τέρματα.

Να ήταν μόνο αυτά; Από το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει σε 11 σερί παιχνίδια (13 γκολ συνολικά), καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, που είχε σκοράρει σε 10 σερί αγώνες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος της σεζόν 2002-03 και το ξεκίνημα της επόμενης. Πλέον, κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ στο Νησί, που κατέχει ο Τζίμι Νταν, που είχε σκοράρει σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια με τη Σέφινλντ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1931-32.



Ποιος έχει, όμως, το ΑΠΟΛΥΤΟ ρεκόρ συνεχούς σκοραρίσματος σε αγώνες πρωταθλήματος; Αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε σε 21 συνεχόμενους αγώνες της Primera Division της σεζόν 2012-13, πετυχαίνοντας 33(!) τέρματα και οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τίτλου. Μια απίστευτη σεζόν για τον 28χρονο άσο, που σημείωσε συνολικά 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.



Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε γίνει προπολεμικά, ανήκε στον Πολωνό Τέοντορ Πέτερεκ, ο οποίος την περίοδο 1937-38 σημείωσε γκολ σε 16 σερί παιχνίδια και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Ρουχ Χορζόφ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκείνος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 21 τέρματα.

Μια ανάσα από την κατάρριψή του ρεκόρ έφτασε 32 χρόνια αργότερα ο Γκερντ Μίλερ. Ο Γερμανός επιθετικός σκόραρε στον ίδιο αριθμό αγώνων της Bundesliga (1969-70), έχοντας στο τέλος της σεζόν 38 γκολ. Όμως, παρά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ο ίδιος, εντούτοις, η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια, καθώς η… σαλατιέρα κατέληξε στη Γκλάντμπαχ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: