Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Στο Υπουργείο η ΑΕΚ, προχωρά η έγκριση για την «Αγιά-Σοφιά»!

Επαφές για να ολοκληρωθεί επιτέλους η διαδικασία έγκρισης της ΜΠΕ για την «Αγιά-Σοφιά» κάνει η ΑΕΚ. Εκπρόσωποι της «Δικέφαλος 1924» βρέθηκαν στο Υπουργείο. «Θέλουμε να βοηθήσουμε», είπε ο Σκουρλέτης.

Στο Υπουργείο η ΑΕΚ, προχωρά η έγκριση για την «Αγιά-Σοφιά»Βάσιμη αισιοδοξία ότι το θέμα της «Αγιά-Σοφιάς» μπαίνει επιτέλους στην τελική του ευθεία υπάρχει στην ΑΕΚ.

Αφότου έπεσαν οι τόνοι ανάμεσα στην «Ένωση» και το Υπουργείο, ξεκίνησε και εμπράκτως η συνεργασία που συμφώνησαν οι δυο πλευρές για να ξεπεραστούν οι τελευταίοι σκόπελοι αναφορικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Έτσι, εκπρόσωποι της «Δικέφαλος 1924» βρέθηκαν την Τρίτη στο ΥΠΑΠΕΝ και συναντήθηκαν με στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας, προκειμένου να συζητήσουν επί τεχνικών ζητημάτων.

Υπάρχει πίστη λοιπόν στην ΑΕΚ ότι αυτές οι επαφές θα δρομολογήσουν εξελίξεις και ότι τις προσεχείς ημέρες θα εγκριθεί οριστικά η μελέτη. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει ολοκληρωθεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, αφού θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα κατατεθεί στην Πολεοδομία για να εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Την αισιοδοξία, δε, ότι θα προχωρήσει το θέμα και δεν θα υπάρξουν νέες κωλυσιεργίες ενισχύουν και δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ (πριν τη συνάντηση των δυο πλευρών στο Υπουργείο) και είπε:

«Κανείς δε λέει να μη γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ. Και εννοώ στη συγκεκριμένη περιοχή. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο σημείο της αξιολόγησης και των διαβουλεύσεων επί των προτάσεων της ΑΕΚ. Μάλιστα σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, έχει προγραμματιστεί ραντεβού ανάμεσα στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο κατασκευής του γηπέδου για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ και υπευθύνων των Υπουργείου. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν. Η έκδοση της περιβαλλοντικής μελέτη είναι το πρώτο βήμα…

Ακολουθεί η οικοδομική άδεια, στη συνέχεια η χρηματοδότηση και τα έργα υπογειοποίησης του δρόμου που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο. Όπως προβλέπει η μελέτη. Είναι πολλά τα ζητήματα. Δεν είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε. Να μην περνάει η στρεβλή εντύπωση ότι εμείς δεν θέλουμε ή καθυστερούμε για οποιοδήποτε λόγο το γήπεδο της ΑΕΚ. Χρειάζονται σταθερά βήματα. Αντιλαμβάνομαι ότι η γραφειοκρατία είναι μεγάλη, αλλά να μη φτάσουμε και στο άλλο άκρο να παραβιάσουμε τους ισχύοντες κανόνες».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: