Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Έλεγχος από τη Βουλή για την πρόσκληση VIP!!


Έλεγχος από τη Βουλή για την πρόσκληση VIP!

Ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στη λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα δεν περιμέναμε να το μάθουμε μέσα από το ποδόσφαιρο.

Ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στη λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών και του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα δεν περιμέναμε να το μάθουμε μέσα από το ποδόσφαιρο. Όμως ένα ακόμη γεγονός που συνέβη με αφορμή τον τελικό του Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ μας κάνει να μελαγχολήσουμε!

Η επιτροπή κοινοβουλευτικού ελέγχου στη Βρετανία λοιπόν ζήτησε από τον «σκιώδη» υπουργό οικονομικών Τζον ΜακΝτάουελ που ανήκει στο εργατικό κόμμα να εξηγήσει πως βρέθηκε στο «Γουέμπλεϊ» την Κυριακή για τον τελικό στις θέσεις VIP και αν ήταν με πρόσκληση η παρουσία του ή αν αγοράστηκε το εισιτήριο που κόστιζε μαζί με το πακέτο φιλοξενίας στις σουίτες 330 λίρες!

Αν ισχυριστεί πως το αγόρασε θα πρέπει να προσκομίσει στοιχεία πιστωτικής κάρτας για το πως ακριβώς τον πλήρωσε αλλιώς θα θεωρηθεί παροχή που ξεπερνά το αποδεκτό όριο που μπορεί να προσφερθεί σε μέλος του κοινοβουλίου και θα πρέπει να το είχε δηλώσει εκ των προτέρων στο πλαίσιο του ελέγχου που γίνεται στα δημόσια πρόσωπα! Αν αποδειχτεί πως δεν το έκανε απλά κινδυνεύει με επίπληξη για πρώτη φορά αλλά θα πρέπει για ένα χρόνο να μην δώσει άλλη αφορμή παραβίασης του κοινοβουλευτικού καταστατικού!

Στην Ελλάδα των δεκάδων πολιτικών μαϊντανών στις σουίτες και στα επίσημα θα γινόταν ποτέ ανάλογος έλεγχος; Τι συζητάμε τώρα...

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: