Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μαγκντί στον Arena 89,4!!

20863
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Αιγύπτιος πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μαγκντί Τολμπά. Αναφέρθηκε στον Σικαμπάλα, την εθνική Ελλάδας, αλλά και την κατάσταση στην πατρίδα του.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Μαγκντί Τολμπά:
Για τον Σικαμπάλα και την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την εποχή: “Ο Σικαμπάλα ανήκει στην Ζάμαλεκ, αλλά έχει καιρό να παίξει. Δεν ξέρω τι κάνει συγκεκριμένα. Είναι πάντα ένας καλός παίκτης, αλλά όχι τόσο πειθαρχημένος. Μόνο αυτό μπορώ να πω…”.
Για το αν ασχολείται και σήμερα με το ποδόσφαιρο: “Βεβαίως και ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ήμουν προπονητής για πολύ καιρό, ενώ το τελευταίο διάστημα ήμουν μάρκετινγκ μάνατζερ στην Αλ Αχλί. Αυτή η θέση δεν μου ταίριαζε, γι’ αυτό έφυγα. Εγώ θέλω να βρίσκομαι στο γήπεδο”.
Για το τι θυμάται από την εποχή που έπαιζε στον ΠΑΟΚ: “Θυμάμαι περισσότερο τα ντέρμπι. Δεν θα ξεχάσω ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα, αλλά και το 2-2 με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Γενικά έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τα μεγάλα παιχνίδια”.
Για την συμμετοχή του με την εθνική Αιγύπτου στο Μουντιάλ του 1990: “Ήταν πολύ μεγάλη στιγμή για μένα. Θυμάμαι πως όταν με κάλεσαν να πάω στην εθνική, δεν με άφηνε ο τότε προπονητής, ο Γιάκομπς. Δεν ήθελε να με στείλει, γιατί με χρειαζόταν. Μου έλεγε πως… άργησαν να με φωνάξουν στην εθνική και πως δεν γινόταν να με δώσει επειδή υπήρχε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.  Πάντως, η εμπειρία της συμμετοχής στο Μουντιάλ είναι το κάτι άλλο. Είναι το αληθινό ποδόσφαιρο και έχεις την ευκαιρία να παίξεις με τρομερούς παίκτες. Εμείς είχαμε αντιμετωπίσαμε την Ολλανδία, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1988 με Βαν Μπάστεν, Ράικααρντ, Γκούλιτ κλπ. Μαθαίνεις να διώχνεις το άγχος και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αποκτάς και μεγάλη αυτοπεποίθηση, που αγωνίζεσαι σε τόσο υψηλό επίπεδο”.
Για την πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ 2014: “Χάρηκα πολύ για την Ελλάδα. Έχει καλή ομάδα, με παίκτες μικρούς σε ηλικία, αλλά… μεγάλους σε εμπειρία. Πρέπει οι Έλληνες παίκτες να πιστέψουν στον εαυτό τους και να μη κοιτάνε ποιος είναι ο αντίπαλος”.
Για την πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο: “Έχει περάσει και η Ελλάδα δικτατορία, άρα κάποιοι που μας ακούν ξέρουν τι ζούμε εδώ. Γενικότερα δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Αίγυπτο. Έχουμε πρόβλημα και στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες δεν παίζουν πολλά παιχνίδια για να φανούν και να κάνουν μεταγραφή”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: