Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Άρης… είσαι (;)

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις μάχες που έχει μπροστά του ο Θεός του Πολέμου σε όλα τα επίπεδα, το πόρισμα και το που πήγαν τα λεφτά.
Πόσες και πόσες φορές δεν ακούστηκε τα προηγούμενα χρόνια η φράση ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…
Στο σημείο που βρίσκεται η ομάδα φαίνεται ότι τελικά μόνο ο ΑΡΗΣ δεν είναι πάνω από όλα. Για να σωθεί όμως ο σύλλογος πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε άπαντες ότι δεν βγαίνει πουθενά ή μάλλον οδηγεί προς την Γ΄ Εθνική. Πρέπει να μείνουν στην άκρη όλοι οι ΑΝΤΙ. Αντισκορδικοί, αντικοντικοί, αντιζαμπετικοί, αντιαθανασιαδικοί, αντιγιωτικοί, αντιψηφιδικοί, αντιηλιδιακοί, αντισαουριδιακοί, αντισουπεράδες, αντισυνδεσμίτες γενικά, αντιδημοσιογραφικοί, αντίalllaboutaris, αντιαθλητικά νεά, αντί αντί και δεν ξερώ εγώ τι άλλο. Μαζί τους να πάνε να κάνουν παρέα και οι ΑΝΤΙ των αντί. Αυτοί δηλαδή που δεν τους νοιάζει ο ΑΡΗΣ, αλλά το εκάστοτε πρόσωπο.
Προσοχή αυτό δεν σημαίνει έλλειψη κριτικής ή ελέγχου. Την ευθύνη από χθες την έχει ο Λάμπρος Σκόρδας. Το ξέρει και ίδιος που άλλωστε εδώ που έφτασε η κατάσταση, αυτός ο Ζαμπέτας και ο Αθανασιάδης θα καταστραφούν.
Άλλαξε προπονητή, αλλάζει το πλάνο βιωσιμότητας με νέα αίτηση για το 99 και όποιος έχει στο μυαλό του ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΑΡΗ- όσα λάθη και αν έχει κάνει ο συγκεκριμένος, όσο κακή και αν ήταν η διαχείρισή του τα προηγούμενα χρόνια και αυτό ο καθένας μπορεί να το αντιληφθεί μέσω του πορίσματος- οφείλει να του ευχηθεί καλή επιτυχία ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
Κριτική πρέπει να υπάρχει και φυσικά έλεγχος από ΚΜΑ και ΑΣ.  Σε κάθε περίπτωση όμως προέχει η ενίσχυση της ομάδας, γιατί δεν είσαι Σκόρδιακός ή Κοντιακός ή Σαουριδιακός. ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ…
ΥΓ1 Για την ομάδα δεν χρειάζεται να γράψω πολλά. Τόσο μπορούσε τόσο έπαιζε όλο αυτό το διάστημα. Με δεδομένη όμως και την απώλεια του Έλσνερ χρειάζεται μεγάλη ενίσχυση. Οι βαθμολογικές διαφορές δεν είναι τέτοιες που με 18 παιχνίδια μπροστά να πρέπει να τα παρατήσεις. Κάθε άλλο. Πολλά πάντως θα κρίνουν  τα επόμενα 4-5 παιχνίδια.
ΥΓ2 Σούλη και πέρσι έδειξες ότι είσαι μαχητής! Φέτος έχεις ένα λόγο παραπάνω να καθιερωθείς στις καρδιές των Αρειανών. Καλή επιτυχία!
ΥΓ3 Διάβασα με προσοχή το blog του Βασίλη Σαμπράκου. Πολλές φορές η ματιά ενός ανθρώπου που δεν ζει μέσα στο πρόβλημα είναι πολύ πιο ψύχραιμη και μπορεί να σου προσφέρει μία διέξοδο, που όσο βρίσκεσαι εντός των τειχών και του προβλήματος δεν θέλεις να αποδεχθείς.
Απλά θα διαφωνήσω με ένα πράγμα. Ο ΑΡΗΣ δεν έχει τόσα χρέη που να τον οδηγήσουν στην διάλυση. Έχει πολύ λιγότερα από πολλές άλλες ομάδες που δεν τραβάνε όσα τραβάει λόγω έλλειψης ικανών παραγόντων.
Ο ΑΡΗΣ δεν χάνει χρόνο. Ο ΑΡΗΣ προσπαθεί με όλες αυτές τις ενέργειες, όσο ψυχοφθόρες κι αν είναι για τον κόσμο του, ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ! Μέχρι να έρθει ένας άνθρωπος και να αλλάξει την ροή της ιστορίας του. Ένας άνθρωπος με χρήματα και όχι διαχειριστής (και μάλιστα κακός) των χρημάτων του ΑΡΗ)
ΥΓ4 Επί προσωπικού: Δυο και πλέον χρόνια άκουγα ότι ήξερα και δεν μιλούσα. Θα ήθελα να μου πει κάποιος έχοντας στα χέρια του το πόρισμα των 212 σελίδων τι ήταν αυτό που ήξερα και δεν έλεγα. Όσοι το διάβασαν κατάλαβαν ότι προκύπτει κακή διαχείριση, ερωτηματικά το γιατί κάποιοι πήραν χρήματα, αλλά όχι ποινικές ευθύνες. Τι μπορούσε όμως να ξέρει κάποιος εκτός των λογιστών και των παραγόντων και δεν το έλεγε που τώρα αποκαλύφθηκε;
Εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς που… πήγαν τα λεφτά. Ας κοιτάξει τα συμβόλαια των παικτών και πως ο ΑΡΗΣ ΟΛΑ αυτά τα χρόνια είχε παίκτες ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ που πήραν ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, αλλά έφυγαν από την ομάδα και έλεγαν ότι είναι απλήρωτοι! Δείτε πχ το συμβόλαιο του Νάτσο ή του Ναφτί. Του Μπατιόν; Του Κόκε; Του Γκρασιάν; Δείτε ορισμένων Ελλήνων που έφυγαν και έλεγαν ότι ήταν… απλήρωτοι!!!
Έχοντας εισπράξει 1 και 1,5 εκ ευρώ ( δεν λέω για τα συμβόλαια των 3 και 4 εκ ευρώ που πληρώθηκαν!!!) από τον ΑΡΗ και με τον σύλλογο να τους οφείλει 100 ή 200 χιλιάρικα.
Μετά από δυο χρόνια, φαίνεται ότι ο… Τσαλτίδης δεν «έφαγε» ευρώ και για όσα χρήματα εισέπραξε ως εργαζόμενος έκοψε κανονικά απόδειξη ( σε αντίθεση με πολλούς άλλους). Χρήματα που καθαρά και όχι το μεικτό ποσό που έλεγαν ορισμένοι για να εντυπωσιάσουν. Χρήματα που ΕΠΑΙΡΝΕ στις δυο προηγούμενες δουλειές του ως δημοσιογράφος σε ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ σύμφωνα με την συλλογική σύμβαση των δημοσιογράφων. Δουλειές από τις οποίες παραιτήθηκε. Δεν έκανε ΚΑΜΙΑ νομική ενέργεια εναντίον του ΑΡΗ, όπως ψευδώς γράφτηκε, δεν δέσμευσε τηλεοπτικά όπως ψευδώς γράφτηκε (για όσους ξέρουν τι σημαίνει εκχώρηση έναντι οφειλομένων).
Ακόμα και τα 2000 που αναφέρονται στην λύση συνεργασίας και η οφειλή των 1240 ευρώ προς εμένα, δεν εισπράχθηκαν, αλλά έγιναν διαρκείας και δόθηκαν σε αρειανάκια που ζουν για τον ΑΡΗ, όπως άλλωστε ανακοίνωσε η ΠΑΕ.  Όπως φυσικά δεν αναφέρεται και το ποσό- υπόλοιπο του συμβολαίου- από το οποίο παραιτήθηκα και δεν ζήτησα να εισπράξω.
Βέβαια για τον τεράστιο ΑΡΗ καμία ουσία δεν έχουν όλα αυτά, αλλά τα σημειώνω και μάλιστα με κατάχρηση της φιλοξενίας από το κορυφαίο ειδησεογραφικό χώρο στην Ελλάδα γιατί δυο χρόνια, μπήκα και εγώ στην μηχανή του κιμά. Εδώ βέβαια έχουν μπει άνθρωποι που έχουν προσφέρει πολλά και σε χρήμα. Επιλογή μου ήταν και πρέπει να μάθουμε όλοι τις επιλογές μας να τις πληρώνουμε.
Κάποια στιγμή, όμως, έρχεται η ώρα, που η λάσπη φεύγει από πάνω σου και ήρθε, αλλά με τίποτα αυτό δεν τιμωρεί τους ψεύτες, που έλεγαν όσα έλεγαν για να καλύψουν τις δικές τους αμαρτίες. Για αυτούς η τιμωρία θα έρθει με άλλον τρόπο. Από εκεί που κανένας δεν γλιτώνει…
ΥΓ5 Στους ΑΝΤΙ επιτρέπεται το… Αντιπαοκτσήδες, Έτσι για να ευθυμήσουμε και λίγο…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: