Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία!!

Σαρωτικός ο Ερυθρός Αστέρας πέρασε εύκολα από το Βίλνιους επικρατώντας με 99-75 την Λιέτουβος για την 10η αγωνιστική του Δ' όμιλου της Euroleague, σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα...

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία
Με μια επιβλητική εμφάνιση ο Ερυθρός Αστέρα συνέτριψε την Λιέτουβος Ρίτας μέσα στο Βίλνιους με 99-75,για τη δέκατη -και τελευταία- αγωνιστική του τετάρτου ομίλου της Euroleague.

Αποκλεισμένοι και η Λιέτουβος Ρίτας, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας από το Top 16 της διοργάνωσης, έπαιξαν ένα αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης ματς, όπου απελευθερωμένοι και οι δύο από άγχος το προσπάθησαν να αποδώσουν καλό μπάσκετ. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν απλά ασταμάτητοι αφού διέλυσαν του Λιθουανούς, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν σε κανένα σημείο του αγώνα

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μαριάνοβιτς, ο οποίος είχε 25 πόντους και 11 ριμπάουντ. Από την πλευρά των γηπεδούχων ξεχώρισε ο Παλάσιος ο οποίος είχε 26 πόντους.

Το Ματς



Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με Μπαμπράουσκας, Παλάσιος, Γκετσεβίτσιους, Ντόουντελ και Σονγκάιλα. Από την άλλη πλευρά ο Ερυθρός Αστέρας παρατάχθηκε μα τους Λάζιτς, Μαριάνοβιτς, Τέγιτς, Νέλσον και Σιλμπ. Πολύ πιο δυνατά μπήκαν οι Σέρβοι και με έναν... δαιμονισμένο Μαριάνοβιτς, ο οποίος είχε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ κανένας από τους ψηλούς της Λιέτουβος δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου τελείωσαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 28-17.

Σταθερά άστοχοι από μέση και μακρινή απόσταση οι Λιθουανοί στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τον Ερυθρό Αστέρα. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι αύξαναν σιγά – σιγά τη διαφορά φτάνοντας σε νταμπλ σκορ (34-17). Η επιστροφή του Μαριάνοβιτς στο παρκέ έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στους γηπεδούχους με τη διαφορά να φτάνει στο +21 στο τέλος του ημιχρόνου, όπου οι Σέρβοι προηγούνταν με 51-30.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε να διευρύνει το προβάδισμά του φτάνοντας στο +35 (73-38) πέντε λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, με τη Λιέτουβος να προσπαθεί να αντιδράσει. Τελικά η περίοδος έληξε με για τους φιλοξενούμενους 78-51.

Η τέταρτη περίοδος ήταν απλά διαδικαστική αφού η διαφορά που είχε δημιουργηθεί από τη μία και η εικόνα των γηπεδούχων από την άλλη δεν τους έδιναν πολλές ελπίδες για να επιστρέψουν στο ματς. Έτσι απλά κατάφεραν να μειώσουν λίγο την έκταση της ήττας, αφού το τελικό σκορ ήταν 99-75.

Δεκάλεπτα: 17-28, 30-51, 51-78, 75-99

Λιέτουβος Ρίτας (Πέτροβιτς): Μπαμπράουσκας 4, Παλάσιος 26, Σεϊμπούτις 4 Γλυνιαδάκης, Γκετσεβίτσιους 16, Όρελικ, Ντόουντελ 10, Κουκ, Μπεντζιους, Σονγκάιλα 9, Γέλοβατς 6.

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Σβετκοβιτς 4, Λάζιτς, Μπλάζιτς 10, Σιμόνοβιτς 6, Μαριάνοβιτς 25, Ραντένοβιτς 6, Κάτιτς 10, Ρίστιτς 2, Τέγιτς 4, Νέλσον 12, Τζένκινς 9, Σιλμπ 11.

Διαιτητές: Ανκαραλί (Τουρκία), Τσιάρι (Ιταλία), Περέα (Ισπανία) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: