Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Τρυπάνι, υπόθετο και μαγιονέζα!!

Ο τραυματισμός ενός προπονητή, όπως του Βασίλη Δανιήλ στην Ξάνθη, δεν είναι και τόσο συχνό φαινόμενο. Στα χρονικά του ποδοσφαίρου, όμως, έχουν καταγραφεί πολύ πιο απίστευτα περιστατικά και η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντάς τα, δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα γέλια σου.
Τρυπάνι, υπόθετο και μαγιονέζα
Κατά καιρούς έχουμε ακούσει για τραυματισμούς που σε κάνουν να πιστεύεις ότι το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό. Συνήθως, όμως, αυτοί οι τραυματισμοί είναι προϊόντα απροσεξίας και απίστευτης γκαντεμιάς.
Από αναισθητικό σπρέι
Στην περσινή αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι, ο Σέρχιο Αγουέρο λάμβανε τις πρώτες βοήθειες, όταν ένιωσε ένα κάψιμο στο δεξιό του πόδι. Ο Αργεντινός πονούσε και όπως έγινε γνωστό, το σπρέι του προκάλεσε έγκαυμα, με αποτέλεσμα να μείνει για δύο εβδομάδες εκτός μάχης.
Από χασμουρητό
Το 2007, ο τότε ποδοσφαιριστής της Ρέντινγκ, Λιρόι Λίτα, τέθηκε νοκ άουτ λόγω θλάσης. Ο λόγος; Την ώρα του χασμουρητού τεντώθηκε τόσο πολύ, που τραβήχτηκαν οι μύες του και δεν μπορούσε να κουνηθεί.
Από after shave
Ένας από τους πιο διάσημους γελοίους τραυματισμούς είναι αυτός που υπέστη το 2002 ο Σαντιάγο Κανιθάρες. Ο τότε γκολκίπερ της Βαλένθια έχασε το Μουντιάλ της Ασίας, επειδή το μπουκάλι με το after shave γλίστρησε από τα χέρια του και έπεσε στο πόδι του, με αποτέλεσμα να του κόψει έναν τένοντα.
Από βέρα
Ο Ελβετός Πάουλο Ντιόγο είναι η ζωντανή επιβεβαίωση του αποφθέγματος ότι οι άνδρες δεν πρέπει να φοράνε ποτέ τη βέρα στη δουλειά τους. Σε αγώνα με τη Σαφχάουζεν, τον Δεκέμβριο του 2004, ο μέσος της Σερβέτ έφτασε μέχρι τα κάγκελα για να πανηγυρίσει ένα γκολ, στο οποίο ο ίδιος είχε δώσει την ασίστ. Η βέρα του πιάστηκε στα κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να κοπεί το πάνω μέρος του δακτύλου του. Ο ίδιος στην αρχή δεν πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί, ενώ αντίκρισε και κίτρινη κάρτα για υπερβολικό πανηγυρισμό.
Από μαγιονέζα
Ο Ντέιφ Μπεσάντ, παλιός τερματοφύλακας της Τσέλσι, νόμιζε ότι μπορούσε να στοπάρει ένα μπουκάλι μαγιονέζας που του είχε φύγει από τα χέρια, με αποτέλεσμα να του κοπεί το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του.
Από πανηγυρισμό
Ο Μάρτιν Παλέρμο είχε ιστορικό γκαντεμιάς στην κατά τα άλλα μεγάλη καριέρα του. Ως ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ, είχε τραυματιστεί όταν υποχώρησε το κιγκλίδωμα της εξέδρας, όπου είχε πάει για να πανηγυρίσει.
Από ψάρι
Δεινός ψαράς, αλλά μεγάλος γκαντέμης ο Ντέιβιντ Σίμαν, έβγαλε τον ώμο του στην προσπάθειά του να τραβήξει από λίμνη ένα ψάρι 11 κιλών.
Από τηλεκοντρόλ
Είπαμε, ο Σίμαν ήταν γκαντέμης. Εκτός από το ψάρι, ύπουλα του φέρθηκε και ένα τηλεκοντρόλ, που του έσπασε κόκαλο. Κάτι ανάλογο έχει πάθει και ο Κάρλο Κουντιτσίνι. Γενικώς, οι τερματοφύλακες είναι πολύ ατζαμήδες.
Από πινακίδα
Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Σον Γκόουτερ, θέλησε να κλοτσήσει μία πινακίδα πάνω στον ενθουσιασμό του για ένα γκολ, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα. Τι το ήθελε;
Από τρυπάνι
Ο Ντάριους Βασέλ παίρνει επάξια βραβείο βλακείας, για την ενέργειά του να τρυπήσει το πόδι του με ένα τρυπάνι. Τι ήθελε να κάνει ο διεθνής Άγγλος επιθετικός; Να σπάσει μία φουσκάλα. Με τρυπάνι, ο αθεόφοβος.
Από υπόθετο
Runner up στο διαγωνισμό βλακείας, ο Βραζιλιάνος Ραμάλιο. Αντί να πάρει χάπι που του είχε γράψει ο γιατρός, κατάπιε υπόθετο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μάχης για μία εβδομάδα, λόγω στομαχικών διαταραχών.
Από ούρα σκύλου
Υπήρξε κάποτε ένας ποδοσφαιριστής που τον έλεγαν Ντάρεν Μπάρναρντ, έπαιζε στην Μπάρνσλεϊ και είχε υποστεί την πιο γελοία ρήξη χιαστών, όταν έπεσε γλιστρώντας στα ούρα του σκύλου του.
Από ιπτάμενο παπούτσι
Πρόκειται για τον πιο διάσημο από τους παράξενους τραυματισμούς. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο μάτι του, όταν ο έξαλλος σερ Άλεξ Φέργκιουσον κλότσησε παπούτσι στα αποδυτήρια και πέτυχε τον τότε ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Από γκάζι
Να ήταν από γκάζι κουζίνας, πάει κι έρχεται. Αλλά ο Άλαν Ράιτ τραυματίστηκε από γκάζι αυτοκινήτου. Ο πρώην αμυντικός της Άστον Βίλα, Άλαν Ράιτ, που δεν είναι και πρώτο μπόι, ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του αγοράζοντας μία Φεράρι. Αλλά δεν έφτανε το γκάζι, με αποτέλεσμα να τεντωθεί τόσο πολύ, που έπαθε τράβηγμα στο γόνατο. Μετά απ' αυτό, πούλησε τη Φεράρι και πήρε Ρόβερ.
Πηγή: thesporters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: