Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Δώνης: «Αντιπαλότητα με… ψυχραιμία»

Δώνης: «Αντιπαλότητα με… ψυχραιμία»
Το υπέρμετρο πάθος και η αντιπαλότητα, στοιχεία που συνθέτουν ένα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, ο Γιώργος Δώνης ελπίζει να μην αποσπάσουν τους ποδοσφαιριστές του από το πλάνο νίκης που καταστρώνει.

Ο τεχνικός του «Δικέφαλου του Βορρά» αναφέρθηκε επίσης στην πρώτη του παρουσία στην κόντρα που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη στα δύο, αλλά και στην απουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας.


Αναλυτικά, όσα είπε στη Nova:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι ξεχωριστό αυτό το παιχνίδι. Και αυτό γιατί όταν υπάρχει μια τέτοια προϊστορία, όταν μιλάμε για δυο ομάδες που πάντα έχουν κόντρα μεταξύ τους, λογικό είναι μέσα στο μυαλό των ποδοσφαιριστών να υπάρχει και η συγκεκριμένη αντιπαλότητα και μεγαλύτερο πάθος. Αυτό φυσικά δεν πρέπει να επηρεάσει σε καμία περίπτωση το αγωνιστικό μας πλάνο και να μας κάνει να χάσουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία στο παιχνίδι μας.

Αγωνιστικά, τον συγκεκριμένο αγώνα θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σίγουρα με ιδιαίτερη ένταση και πάθος. Όχι, όμως, σε τέτοιο βαθμό ώστε να χάσουμε τη συνοχή μας και να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας μας, κυρίως όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας».

Για το… ντεμπούτο του σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης: «Σίγουρα, είναι διαφορετικό να το βλέπεις από την τηλεόραση από το να το ζήσεις. Δεν το έχω ζήσει ούτε ως παίκτης ούτε ως προπονητής. Πιστεύω, πάντως, ότι το φετινό έχει πολλές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όταν μιλάμε για ομάδες από την ίδια πόλη, πάντα υπάρχει αντιπαλότητα. Προσωπικά, προτιμώ -όταν μιλάμε για δυο ομάδες με κόσμο και είναι στην ίδια πόλη- να έχουν και οι δυο ομάδες φιλάθλους στο γήπεδο. Είναι μια διαδικασία, όμως, που στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν εφαρμόζεται για πολλούς και διαφόρους λόγους. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι λόγοι αυτοί είναι ευνόητοι. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε πάλι να δούμε φιλάθλους και των δυο ομάδων, όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και σε άλλα παιχνίδια στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός».

Για το μεσοβδόμαδο ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του: «Η Τρίτη ήταν δύσκολη μέρα για τους ποδοσφαιριστές, με διπλή και έντονη προπόνηση. Έτσι, τους αφήσαμε λίγο να ξεκουραστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: