Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αποστολίδης: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη, όπως υπογράμμισε ο Κούλης Αποστολίδης. Ο παλαίμαχος παίκτης του «Δικέφαλου» του Βορρά τόνισε πως οι Αθανασάδης, Λαζάρ και Σαλπιγγίδης είναι τρεις παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, ενώ υπογράμμισε πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αμυντική λειτουργία της κάθε ομάδας. Ο Αποστολίδης μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά:
Ο συμπαίκτης σας στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κούδας, θυμήθηκε σε συνέντευξή του στη «SportDay» την ευρεία νίκη επί του Αρη στην Τούμπα με 5-0. Εσείς πιο ματς έχετε χαραγμένο στη μνήμη σας;
«Τώρα που μου το λέτε, θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι. Ο Γιώργος (σ.σ.: Κούδας) είχε πετύχει και δύο γκολ. Τότε όλα πήγαν καλά για μας, ενώ ο Αρης άλλαξε προπονητή μετά τον συγκεκριμένο αγώνα, μια κι έφυγε ο Στάνκοβιτς».
Ας μεταφερθούμε στο σήμερα. Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και γιατί;
«Οπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες των δύο ομάδων, οι αγωνιστικές κι οι οικονομικές, είναι όντως ο ΠΑΟΚ το φαβορί της αναμέτρησης. Μεγάλο ρόλο θα παίξει κι ο παράγοντας της έδρας. Επομένως η λογική λέει ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ο νικητής, αλλά σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται πάντα προσοχή».
Η κατάσταση (σε όλα τα επίπεδα) του Αρη δίνει άλλον αέρα στον ΠΑΟΚ;
«Ο Αρης είναι Αρης κι αυτά τα παιχνίδια έχουν τη δική τους ιδιομορφία. Ασχέτως αν έχει στην ομάδα νεαρούς κι άπειρους παίκτες. Αν ο ΠΑΟΚ δεν παίξει καλή μπάλα και στα 90' της κανονικής διάρκειας και σε όσα λεπτά καθυστέρησης δείξει ο διαιτητής, μπορεί να πάθει... πλάκα».
Ποια είναι τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας σας;
«Η αποδυνάμωση του ΠΑΟΚ ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες εξαιτίας του financial fair play της ΟΥΕΦΑ. Επίσης ήρθε ένας καινούργιος προπονητής, που θέλει να επιβάλει έναν νέο τρόπο παιχνιδιού και γι' αυτό η ομάδα παρουσιάζει μια αστάθεια. Αυτή η αστάθεια είναι συνηθισμένη σε μία μεταβατική περίοδο. Ομως εύκολα ή δύσκολα η ομάδα θα βρει τον δρόμο της».
Η παρουσία του Σαββίδη στη διοίκηση αποτελεί καταλυτικό παράγοντα για να βρει ο ΠΑΟΚ τον δρόμο του;
«Ο ΠΑΟΚ έχει μια μοναδική ευκαιρία, που δεν εμφανίστηκε στα τελευταία πάρα πολλά χρόνια: να ξεφύγει και να πάει στο επίπεδο τού Ολυμπιακού, παρά το πολύ άσχημο (γενικότερα στη χώρα) οικονομικό περιβάλλον. Η παρουσία του Σαββίδη το εξασφαλίζει αυτό».
Ποιοι παίκτες πιστεύετε ότι θα κάνουν τη διαφορά και θα πάρουν τον ΠΑΟΚ στις πλάτες τους;
«Ο Αθανασιάδης είναι μία περίπτωση παίκτη που εξελίχθηκε πάρα πολύ. Μάλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερος, αν ο Σάντος του έδινε παραπάνω ευκαιρίες. Πάντως είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει λύσεις στο γκολ. Επίσης ο Σαλπιγγίδης, αν παίξει, μπορεί να κάνει πολλά, μια κι είναι ποδοσφαιριστής για μεγάλα ματς. Ακόμα ο Λάζαρ είναι ένας κομβικός παίκτης, από τον οποίο εξαρτιόνται πολλά. Τη... μιλάει την μπάλα, βρίσκεται σε νευραλγική θέση, είναι ο τροφοδότης για τους μπροστά κι ένας πολύ δημιουργικός χαφ. Τέλος, θεωρώ ότι επειδή ο Αρης θα ρίξει το βάρος στις κόντρες, θα παίξει τον ρόλο της η ετοιμότητα του τερματοφύλακα αλλά και οι κεντρικοί αμυντικοί. Οταν δίνεις ένα ματς πίεσης, πρέπει να προσέχεις την κόντρα και να υπάρχει πίσω σιγουριά κι ασφάλεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: