Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κι άλλος... πάτερ, μας βρήκε;

"Με τη βοήθεια του Θεού, θα αντέξω", σχολίασε σε δηλώσεις του ο Μάκης Κατσαβάκης, για την κατάσταση που υπάρχει στον Άρη και όσα ακούγονται για το μέλλον του...

Κι άλλος... πάτερ, μας βρήκε;
Διαβάστε αναλυτικά τι είπε και για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ:
-Κόουτς, άλλο ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρης προ των πυλών. Το ντέρμπι που συγκλονίζει την πόλη...
«Απ΄ τα κλασικά ματς της Θεσσαλονίκης. Καταρχήν, να γίνει ένα ήσυχο παιχνίδι μέσα σε αθλητικά πλαίσια, κάτι που είναι επιθυμία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων και από τις δύο πλευρές. Από εκεί και πέρα, εμείς βελτιωνόμαστε, αρχίζοντας να αποκτούμε, πλέον, έναν κορμό και μία σταθερή άνοδο. Ελπίζω να καταφέρουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που είναι μέσα στους στόχους μας για την αναμέτρηση αυτή».

-Διαφέρει η προετοιμασία των ντέρμπι, από τα υπόλοιπα παιχνίδια;
«Όχι, δεν παρεκκλίνεις από το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα. Δεν υπάρχει λόγος να ξεφύγεις. Απλά, οι ιδιαιτερότητες συζητιούνται με τα παιδιά μέσα στα αποδυτήρια. Η διαδικασία είναι η ίδια».

-Είναι το πρώτο δικό σας ντέρμπι ΠΑΟΚ-Αρη, όμως λόγω της εμπειρίας σας, δεν τίθεται θέμα προσαρμογής. Ισχύει το ίδιο και για τα νέα παιδιά του Αρη, τα οποία επίσης θα κληθούν να σταθούν σε ένα τέτοιο ντέρμπι για πρώτη φορά;
« Αυτό το ερώτημα το έκανα στον εαυτό μου, όταν θα πρωτομπαίναμε στο Χαριλάου. Επίσης το θέτω πάλι με αφορμή την πολύ δυνατή έδρα του ΠΑΟΚ. Εχω την αίσθηση, πως οι παλαιότεροι θα ενθαρρύνουν τους καινούριους και όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Αν το ματς κυλάει για εμάς, νομίζω πως αυτό θα ξεπεραστεί».

-Θα υπάρξουν αλλαγές, σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα;
«Όχι, αλλαγές δεν θα γίνουν. Νομίζω ότι η ομάδα πρέπει να σχηματίσει τον κορμό της. Είναι μέσα στο μυαλό μου αυτός ο κορμός και δεν νομίζω να γίνουν αλλαγές, το πολύ μία...».

-Επικεντρώνετε από την άλλη πλευρά, κάπου;
« Κοιτάξτε, ο ΠΑΟΚ, θεωρητικά, είναι σε πολλούς τομείς, πιο έτοιμος από εμάς. Με έναν  κορμό από πέρυσι, περισσότερα παιχνίδια η ίδια ομάδα, χωρίς μεγάλες αλλοιώσεις στην ενδεκάδα. Όμως νομίζω ότι ολ΄ αυτά μπορούν να εξανεμιστούν, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Γιατί στα κλασικά αυτά ντέρμπι, ότι έχεις πριν το ματς, μπορείς να το χάσεις , ως διά μαγείας, κατά τη διάρκειά του».

-Θα μας αποκαλύψετε, τι θα πείτε στα αποδυτήρια, λίγο πριν ξεκινήσει το ντέρμπι;
« Αυτά που λέω πάντα».

-Ένα σχόλιο για την ανακοίνωση στήριξης της ΠΑΕ προς το πρόσωπό σας;
« Υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα η οποία από την αρχή προσπαθεί να κάνει κακό στον Αρη, όχι στον Κατσαβάκη. Εγώ σήμερα είμαι εδώ, αύριο δεν είμαι. Το θέμα είναι πόσο κακό μπορούν να κάνουν αυτά στον Αρη. Εγώ είμαι εδώ, ήρθα να υπηρετήσω το σωματείο και η διοίκηση αν όντως έχει πάρει αυτή την απόφαση, την τιμά. Μαζί θα κάνουμε την προσπάθεια, μαζί θα πορευθούμε και μαζί θα δώσουμε χαρές στον κόσμο».

-Πως το αντιμετωπίζετε όλο αυτό; Διότι από την αρχή που ήρθατε στον Αρη, έχετε να αντιμετωπίσετε το ίδιο ζήτημα...
«Ορισμένοι συνάδελφοί σας, είτε για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ακροαματικότητα ,είτε για εντυπώσεις, είτε για οτιδήποτε άλλο, δημιουργούν κάποια προβλήματα. Τώρα, το κατά πόσο υπάρχουν στεγανά και θωράκιση στον εκάστοτε προπονητή της ομάδας, αυτό είναι κεφάλαιο το οποίο θέλει κουβέντα. Αντέχω... Το θέμα είναι ν΄ αντέξουν τα παιδιά, να κάνουμε ένα σερί το οποίο, πρώτα ο Θεός, θα το κάνουμε και αυτό που μας οπλίζει είναι οι υγιώς σκεπτόμενοι Αρειανοί οι οποίοι είναι κοντά μας, είναι μαζί μας και αυτό είναι το ευχάριστο».

-Πως αισθάνεται ένας προπονητής ο οποίος κοουτσάρει την ομάδα και την ίδια ώρα, κατά τη φημολογία, ο επόμενος βρίσκεται στην κερκίδα και σχεδιάζει για το αύριο;
«Τις φήμες εσείς τις βγάζετε, εσείς τις μεταφέρετε και δεν εννοώ εσάς προσωπικά. Αυτό αν καθίσω και το σκεφτώ, δεν νομίζω ότι μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Το προσπερνάω και λέω έχει ο Θέος!».

-Πολλοί λένε ότι ο Κατσαβάκης, δεν θ΄ αντεξει, θα λυγίσει...
«Με τη βοήθεια του Θεού θ΄ αντέξω, να είστε σίγουροι γι αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: