Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Καβάνι: «Θέλω να ξεπεράσω τον Μαραντόνα»

Καβάνι: «Θέλω να ξεπεράσω τον Μαραντόνα»
Το να θεωρείσαι ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο, εκτός από τα προφανή οφέλη που έχει, μπορεί να σε φέρει και σε μια εξαιρετικά λεπτή θέση, ειδικά αν αγωνίζεσαι στη Νάπολι.

Ο Έντινσον Καβάνι έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο να αποτελεί το επόμενο ενανθρωπισμένο ποδοσφαιρικό θεό στην πόλη ύστερα από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, και οι… πιστοί του δεν περιμένουν τίποτα λιγότερο από μια νέα μεσσιανική πορεία προς νέα ποδοσφαιρικά θαύματα, ήτοι την κατάκτηση ενός «σκουντέτο».

Ο ίδιος ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής δεν φιλοδοξεί να συγκριθεί με τον Αργεντινό μύθο, όμως δεν κρύβει ότι έχει ως στόχο να ξεπεράσει τον αριθμό των γκολ που έχει πετύχει ο «Ντιεγκίτο» και να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας.

Ο Καβάνι με το χατ τρικ που πέτυχε την Τετάρτη εναντίον της Λάτσιο (3-0) έφτασε τα 72 γκολ, τη στιγμή που το ρεκόρ του Μαραντόνα είναι τα 115 από το 1984 ως το 1991.

Μια επίδοση που δε φαίνεται δύσκολο να σπάσει, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 25χρονος στράικερ διανύει μόλις την τρίτη του χρονιά στους «παρτενοπέϊ» και βρίσκεται σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία.

«Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα να αφήσω το στίγμα μου στη Νάπολι, μια πόλη που δεν ξεχνάει και να ξεπεράσω τα γκολ του Μαραντόνα», δηλώνει ο ίδιος.

Βέβαια ο ευσεβής πόθος τόσο του ποδοσφαιριστή, όσο και των οπαδών, δεν είναι άλλος από την επανάληψη των θριάμβων του 1987 και του 1990 και την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Στόχος που δε μοιάζει τόσο μακρινός όσο άλλοτε, αφού, με τις ομάδες του Μιλάνου να μοιάζουν αποπροσανατολισμένες και μόνο τη Γιουβέντους να κρατάει τον τίτλο του φαβορί, η Νάπολι μοιάζει έτοιμη όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια να κάνει την έκπληξη.

Σε αυτή την περίπτωση ο Καβάνι θα έχει εκπληρώσει το ποδοσφαιρικό του πεπρωμένο στον ιταλικό νότο και θα μπορεί κι εκείνος να λατρευτεί ως… ισόθεος.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: