Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Έβγαλε και η μύγα… !!

Αυτοί δε βάζουν μυαλό με τίποτα. Είπα να κρατήσω ένα πολιτισμένο ύφος γύρω από τον αυριανό αγώνα, αλλά λίγο οι οπαδοί τους που είναι απαιτητικοί, λίγο οι opinion makers τους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την αυριανή αναμέτρηση ως τη μητέρα των μαχών, οδηγείσαι σε άλλες πρακτικές. Του Σταύρου Κόλκα.
Η ουσία είναι πως το «έβγαλε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο» έχει την απόλυτη εφαρμογή της στην περιβόητη… μάχη του ΠΑΟΚ με τον Άρη.
Πρώτα απ όλα, πρέπει να διευκρινίσουμε πως παίζει μία ομάδα που δεν κινδύνεψε καν να πέσει ποτέ στην κατώτερη κατηγορία και μία που παίζει σχεδόν κάθε χρονιά για τη σωτηρία της. Είχε κάποιες σεζόν – αναλαμπές, αλλά η ουσία είναι πως πάντα στο μυαλό της έχει το να μην πέσει. Όπως και φέτος.
Αν δεν ήταν πέρυσι ο Μήτσιος στη Κρήτη για να μη δώσει στον ΟΦΗ δύο μαρς πέναλτι και ο Σηφάκης πρόπερσι για να τους γλιτώσει σε εκείνο τον αγώνα στην Κέρκυρα που τελικά το γύρισαν, θα είχαν πέσει για 3η φορά στην άκρως εμπορική φέτος είναι η αλήθεια Φούτμπολ Λιγκ.
Κι όμως αυτοί οι τύποι συνεχίζουν να προκαλούν.
Περιμένω να δω αύριο ένα παιχνίδι που θα αμύνονται στο ένα τέταρτο, θα κλοτσάνε, όποτε παίρνει την μπάλα ο Γιαννιώτας και έρχεται σε επαφή με αντίπαλο, θα πέφτει κάτω κάνοντας τριανταπέντε κωλοτούμπες για να κερδίσει καμιά κάρτα ή χρόνο, ενώ θα προσπαθήσουν να εκνευρίσουν το κοινό που θα πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι.
Και αυτό δεν θα συμβεί φέτος που η ποιότητά τους αγγίζει επίπεδα Έφης Θώδη, συμβαίνει παραδοσιακά. Ελάχιστες φορές ήρθαν στη Τούμπα να παίξουν μπάλα. Θυμάμαι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι με διαφορετικό πρίσμα σε σχέση με τα προηγούμενα. Πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως ο Πανθρακικός έχει ξεκάθαρα καλύτερο ρόστερ από αυτούς, ενώ η Τρίπολη είναι μικτή κόσμου μπροστά τους. Ο ορισμός ντέρμπι, επειδή απλά τυγχάνει μία ομάδα να βρίσκεται στην ίδια πόλη με την άλλη, μάλλον τους ψηλώνει αναίτια.
Σημασία για τον ΠΑΟΚ δεν έχει το να σκοτώσει την ενοχλητική μύγα που κυκλοφορεί γύρω από τα κεφάλια του, αλλά να πάρει ένα τρίποντο έτσι ώστε να δουλέψει για να πάρει το επόμενο.
Αυτοί μυαλό δεν πρόκειται να βάλουν ποτέ. Δεν έχουν αναρωτηθεί γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πάντα ισχυρότερος από αυτούς, δεν έχουν κατανοήσει το πώς λειτουργεί και το τι επιδιώκει, έχουν φτάσει να είναι ακόμη πιο χρεωμένοι από αυτόν παρότι έχουν μπει σε όποιο άρθρο έχει η… ελληνική γραμματική και συνεχίζουν να ζούνε σε έναν μικρόκοσμο όπου ο κακός δράκος είμαστε εμείς.
Και κλείνω με τον Κάκο. Όσο και να έχω εκνευριστεί μαζί του για κάποιες κακές του διαιτησίες που δεν τις θεωρώ ανθρώπινο λάθος, γιατί ξέρω πως όταν θέλει είναι σωστός, πιστεύω πως θα αφήσει το παιχνίδι να παιχτεί και δεν θα επιτρέψει τα καραγκιοζλίκια που θα έρθουν να κάνουν αυτοί στη Τούμπα.
Ο Κάκος και ο κάθε Κάκος, είναι υποχρεωμένος να προστατέψει επιτέλους το κοινό που πληρώνει εισιτήρια σε μία εποχή που δυσκολεύεται να πάρει το ψωμί του.
Όπως έγραψα και στο προηγούμενο μπλογκ, οι διαιτητές οφείλουν να προστατέψουν το προϊόν και να μην κοιτάξουν τις ισορροπίες και τις δημόσιες σχέσεις.
Πλην του κοινού, είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν και ομίλους σαν τη NOVA που πληρώνει εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για να δώσει υπόσταση σε κάτι που όλοι οι άλλοι προσπάθησαν να διαλύσουν.
Ελπίζω ότι ο Κάκος έχει την υποδομή να κατανοήσει αυτό που γράφω, γιατί είναι από τους πλέον έμπειρους και ξύπνιους.



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: