Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Απεβίωσε ο Τάκης Ταλιαδώρος!!

Σε ηλικία 86 ετών «έφυγε» από τη ζωή, ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας, Τάκης Ταλιαδώρος.
Γεννημένος το 1925 στη Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Ταλιαδώρος διακρίθηκε σε συλλογικό επίπεδο φορώντας τη φανέλα της ΧΑΝΘ (από το 1936 και για όλη τη διάρκεια της καριέρας του, δηλαδή μέχρι το 1961). Αγωνιζόταν στη θέση του πάουερ φόργουορντ. Είχε 31 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής ομάδας. Μάλιστα, με το εθνόσημο στο στήθος, ο Τάκης Ταλιαδώρος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στην Αίγυπτο, ενώ είχε αναδειχθεί και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Το 1951 είχε επιλεγεί και αγωνίστηκε με την ομάδα της Μικτής Ευρώπης, ενώ την ίδια χρονιά είχε αναδειχτεί τρίτος καλύτερος παίκτης στο Ευρωμπάσκετ του 1951 στο Παρίσι.
Ανακοίνωση της ΕΟΚ
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) για τον θάνατο του Τάκη Ταλιαδώρου αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Τάκη Ταλιαδώρου, που υπηρέτησε επί δεκαετίες χωρίς ιδιοτέλεια αλλά με αφοσίωση και αγάπη το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, ενστερνιζόμενος τις ιστορικές αρχές και αξίες του αθλητικού κινήματος. Απηχώντας και τα συναισθήματα του κόσμου της ελληνικής καλαθοσφαίρισης εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του Τάκη Ταλιαδώρου. Τιμώντας τη μνήμη του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ. ανέβαλλε τη συνεδρίασή του που είχε προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια: