Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Πού πατάει ο Μπέος για να μη χάσει το ματς

Την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας η ένσταση που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του κύρους του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.
Πού πατάει ο Μπέος για να μη χάσει το ματς
Η Ένωση επικαλείται τα άρθρo 19 παρ 5 του ΚΑΠ, προκειμένου να κερδίσει την υπόθεση.
Το μεν άρθρο 19 αναφέρει ότι «απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσικοθεραπευτή κτλ).
Τυχόν συμμετοχή είναι αντικανονική και σε περίπτωση ένστασης εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 23 παρ. 11. Τυχόν είσοδος άλλου τιμωρημένου προσώπου (εκτός ποδοσφαιριστών) έχει ως συνέπεια, σε περίπτωση ένστασης ή καταγγελίας, την απώλεια του αγώνα για την υπαίτια ομάδα».
Επίσης το άρθρο 26 του πειθαρχικού κώδικα περί δυσφήμησης του αθλήματος αναφέρει ότι "τιμωρείται όποιος παραβιάζει τις αποφάσεις θεσμοθετημένων πειθαρχικών οργάνων".
Ωστόσο, αυτό που θα εξετάσει πρωτίστως η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας είναι το αν τα αποδυτήρια νοούνται ως αγωνιστικός χώρος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 1, αγωνιστικός χώρος θεωρείται ο κύριος χώρος του γηπέδου, η περιμετρική έκταση, οι τεχνικές περιοχές (πάγκοι των ομάδων) και ο χώρος που έχει πρόσβαση προς τα αποδυτήρια.
Με βάση αυτό ο χώρος των αποδυτηρίων δεν θεωρείται αγωνιστικός χώρος, οπότε μένει να αποδειχθεί ότι ο Αχιλλέας Μπέος πήγε στα αποδυτήρια μέσω του κυρίως χώρου του γηπέδου, διότι αν πήγε στα αποδυτήρια από άλλη είσοδο τότε δεν χάνει το ματς στα χαρτιά και θα του επιβληθεί ποινή για τη συμπεριφορά του.
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τον Μπέο μέσα στο γήπεδο να υποδέχεται την αποστολή της ΑΕΚ, όμως η πλευρά του θα υποστηρίξει ότι είναι «προ του αγώνα» (αρ. 1 του ΚΑΠ)
Πάντως θα πρέπει να τεθεί και το ακόλουθο ερώτημα. Η UEFA και η FIFA στους κανονισμούς τους θεωρούν τα αποδυτήρια «αγωνιστικό χώρο»;
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: