Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα του Ζαγοράκη

Η αγωνιστική σεζόν κλείνει για τον ΠΑΟΚ με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Έρχεται η ώρα που ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα βάλει τη φόρμα του και θα μπει στο δικό του γήπεδο.

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα του Ζαγοράκη
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Αν επιχειρήσω να αναλύσω τα "θέλω" και τα "πρέπει" του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου μάλλον θα κουράσω, αφού και ο πλέον αδαής οπαδός του "Δικεφάλου" γνωρίζει τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων που ψάχνει η ομάδα του από την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Στην όλη συζήτηση γύρω από το ματς της Τετάρτης (25/5) με την θεσσαλική ομάδα θα προσθέσω μόνο μία παράμετρο που ελάχιστοι την έχουν σκεφτεί σοβαρά (απόλυτα δικαιολογημένα αφού έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ). Ποια είναι αυτή; Το γεγονός ότι για αρκετούς ποδοσφαιριστές το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι το τελευταίο με την "ασπρόμαυρη" φανέλα.
Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, η αποχώρησή του οποίου το καλοκαίρι είναι κοινό μυστικό. Όσο και να εκνευρίζει ο Βόσνιος με την αστοχία του και τις μετριότατες εμφανίσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει κανείς ότι συνέδεσε το όνομά του με ορισμένες από τις μεγαλύτερες στιγμές του συλλόγου την τελευταία τριετία, όπως η παλικαρίσια πρόκριση μέσα στην Πόλη επί της Φενέρμπαχτσε.
Έχοντας κατά νου όλα όσα προανέφερα, όσοι πάνε στο γήπεδο ας τους αφιερώσουν ένα ζεστό χειροκρότημα για όλα όσα, λίγα ή πολλά, πρόσφεραν στο διάστημα που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ. Για να προλάβω αντιρρήσεις, το χειροκρότημα δεν μεταφράζεται σε προσωπολατρία, ίσα-ίσα θα αποτελέσει μίας μορφής φιλικό διαζύγιο και απόδειξη ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξέρει να ανταμείβει όσους του δίνουν χαρά. Μία τέτοια συμπεριφορά θα αποτελέσει και παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού είναι βέβαιο πώς οι παίκτες που θα φύγουν από την ομάδα θα έχουν να λένε τα καλύτερα για τον ξεχωριστό σύλλογο με τον ανεπανάληπτο κόσμο που είχαν την τύχη να βρουν στο διάβα της ποδοσφαιρικής καριέρας τους.
Μαραθώνιος, αλλά με ταχύτητες κούρσας 100 μέτρων
Το ότι οι παίκτες από το βράδυ της Τετάρτης (25/5) θα αρχίσουν να σκέφτονται τις διακοπές τους δεν σημαίνει ότι... το μαγαζί κλείνει. Ένας νέος αγώνας θα αρχίσει, αυτός του Θόδωρου Ζαγοράκη και των συνεργατών του που θα κληθούν μέσα σε σχεδόν ενάμιση μήνα να στήσουν από την αρχή την ομάδα. Το μεγάλο στοίχημά τους είναι να διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ στα ανταγωνιστικά επίπεδα των τελευταίων χρόνων, αλλά με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ. Γι' αυτό και είναι καθοριστική η επιλογή του νέου προπονητή που θα οικοδομήσει τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ. Η απόφαση ανήκει προσωπικά στον Θόδωρο Ζαγοράκη και είναι μία από τις κρισιμότερες στην προεδρική θητεία του.
Για να χρησιμοποιήσω μία πινελιά ρεπορτάζ, θα κλείσω το άρθρο τονίζοντας ότι η αναζήτηση αρχιτέκτονα έχει ήδη αρχίσει και ο Θόδωρος Ζαγοράκης λοξοκοιτάζει προς τα δυτικά, εκτός Ελλάδας...
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: