Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Ο Σισέ το πήρε πάνω του και με δύο γκολ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο 2-0 επί της ΑΕΚ, την πρωτιά στα πλέι-οφ και τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Στα πλέι-οφ του Europa League η Ένωση.
Πρώτος ο Μοϊκανός! (ΒΙΝΤΕΟ)
Το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League κέρδισε ο Παναθηναϊκός στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Οι «πράσινοι», με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Τζιμπρίλ Σισέ, επικράτησαν 0-2 της ΑΕΚ, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ! Μετά το αποτέλεσμα αυτό ότι και να γίνει με την ένσταση της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός θα είναι πρώτος, ο ΠΑΟΚ δεύτερος, η "Ένωση" τρίτη και ο Ολυμπιακός Βόλου τέταρτος. Οι "κιτρινόμαυροι" το καλό εισιτήριο του Εuropa League, ως Κυπελλούχοι Ελλάδας.
Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πολλές απουσίες και προβλήματα, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ παρουσίασε μία 11άδα ανάγκης με πολλές εκπλήξεις. Απέκλεισε τον τραυματία Μανωλά καθώς και τους… κουρασμένους Ντιόπ, Λεονάρντο. Και μέσα ποιοι έμειναν να παίξουν; Ο Ντρπιτς στα στόπερ, ο Νταντόμο αριστερό μπακ και ο Γκέντσογλου κόφτης στη μεσαία γραμμή.
Οπότε ήταν φυσικό από την έναρξη του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός να έχει τον πρώτο λόγο, αφού οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα…
Ωστόσο, η ΑΕΚ άντεξε στο πρώτο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» έχασαν σωρεία ευκαιριών με Κατσουράνη, Λέτο και Σισέ. Ο Γάλλος πάντως έδειχνε να μην έχει μπει στο παιχνίδι. Βρήκαν βέβαια μπροστά τους και έναν καταπληκτικό Σάχα, ο οποίος κατέβασε ρολλά απομακρύνοντας πολλούς κινδύνους. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 2 καλές στιγμές αλλά δεν ήταν αρκετές για να μπορέσουν να ανοίξουν το σκορ. Έτσι το ημίχρονο έληξε 0-0 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Τούμπας εκείνη την στιγμή, ο ΠΑΟ έμενε εκτός Champions League.
Στην επανάληψη γύρισε η τύχη για τους «πράσινους». Ο Σισέ από την αστοχία του πρώτου μέρους, βρήκε δύο φορές δίχτυα (58’, 67’) φέρνοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με δύο γκολ, σε διάστημα λίγων λεπτών και πρώτο στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ.
Στα λεπτά που απέμειναν ο αγώνας έπεσε ρυθμό αφού το δεύτερο εισιτήριο για την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε πλέον περάσει σε… πράσινα χέρια. Το μόνο πράγμα που απέμενε για να επιβεβαιωθεί αυτό, ήταν το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη, το οποίο δόθηκε ύστερα από 3 λεπτά καθυστερήσεις και το τελικό σκορ να γράφει 0-2 υπέρ των φιλοξενούμενων…ι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Σαχά, Καφές (71' Έντερ), Ματέος, Νταντόμο, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός (79' Γκερέιρο), Ντρπιτς, Σκόκο, Μπαχά, Γκεντσόγλου (64' Κλωναρίδης).
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Κοτσόλης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (64' Καραγκούνης), Σισέ, Λέτο, Ζιλμπέρτο, Μαρίνος, Βύντρα (46' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: