Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επιβεβαιώνει ο Σερ Άλεξ για Ντε Χέα

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε το «SkySports», οι οποίες έκαναν λόγο για συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Νταβίντ Ντε Χέα. Με αυτόν τον τρόπο ο 20χρονος Ισπανός γίνεται η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στον κόσμο, ενώ η ανακοίνωση της θα γίνει μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρώτα η ισπανική «Marca» έκανε λόγο για «τελειωμένη υπόθεση», ενώ και το «SkySports» αργά το απόγευμα της Τρίτης ήρθε να επιβεβαιώσει τα σενάρια που θέλουν τον παίκτη να έχει δώσει τα χέρια με την αγγλική ομάδα.

Στο «χορό» μπήκε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η ομάδα του για τη μεταγραφή του 20χρονου τερματοφύλακα: «Το δουλέψαμε λίγο στο μυαλό μας, το ψάξαμε και στη συνέχεια αφού καταλήξαμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος, προχωρήσαμε».

Και αν αυτά τα λόγια του Σκωτσέζου τεχνικού δεν λένε και πολλά, η πλήρης επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα. «Ψάχναμε κάποιον που να είναι στο ίδιο στυλ με τον Έντβιν, που να έχει τόσο καλή ποιότητα και προοπτική. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχει ο Έντβιν είναι η συγκέντρωση και η ικανότητά του να οργανώνει το παιχνίδι. Ο Νταβίντ ντε Χέα είναι σχεδόν ολόιδιος σε αυτό», συμπλήρωσε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» συνέχισε μιλώντας για το νέο, όπως φαίνεται, γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ λέγοντας πως «είναι γρήγορος, νέος, και έχει ιδιαίτερα καλή παρουσία. Θα είναι ο τέλειος αντικαταστάτης».

Υπενθυμίζεται ότι οι εφημερίδες και στις 2 χώρες έκαναν λόγο για ανακοίνωση της μεταγραφής, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα τη Δευτέρα. Τα χρήματα που αναμένεται να πληρώσει η αγγλική ομάδα στην Ατλέτικο Μαδρίτης αγγίζουν τα 18 εκατ. λίρες και έτσι ο Ισπανός θα γίνει η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία. Πρώτη παραμένει αυτή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν με 32 εκατομμύρια, όταν το 2001 η Γιουβέντους τον απέκτησε από την Πάρμα.

Παρά το γεγονός ότι οι φίλοι της Μάντσεστερ δείχνουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη διαφαινόμενη απόκτηση του Ντε Χέα, υπάρχει αρκετός προβληματισμός για το ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας δέχεται αρκετά γκολ από σουτ που γίνονται έξω από την περιοχή. Μάλιστα, είναι αυτός που είχε δεχθεί τα περισσότερα με αυτόν τον τρόπο στην περυσινή Πριμέρα Ντιβιζιόν.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: