Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

«Φάμπρεγας: ο κατάσκοπος της Μπαρτσελόνα»

Ο καλύτερος κατάσκοπός της Μπαρτσελόνα είναι ο Σέσκ Φάμπρεγας. Ο Ισπανός άσος, ο οποίος πολύ θα ήθελε να φορά τη φανέλα της ομάδα της Καταλονίας, ανέλυσε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την “El Mundo Deportivo”.

Αποκάλυψε τα πλάνα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τον μεγάλο τελικό, την 11άδα την οποία σύμφωνα με την άποψή του θα παρατάξει ο Σκοτσέζος τεχνικός και σχολίασε τα βασικά στελέχη των «κόκκινων διαβόλων»…

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει με την Μπάρτσελόνα όπως αγωνίζεται και με εμάς στο πρωτάθλημα. Με τρεις παίκτες στη μεσαία γραμμή, και τρεις μπροστά», τόνισε –αρχικά- ο Ισπανός άσος και συνέχισε:

«Οι μόνοι που μπορούμε να πούμε πως έχουν σίγουρη θέση στην 11άδα είναι ο Φαν Ντερ Σαρ, ο Φέρντιναντ, ο Βίντιτς, ο Εβρά και ο Ρούνεϊ. Για τις άλλες θέσεις υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι. Στη δεξιά πλευρά ο Φέργκιουσον θα διαλέξει έναν εκ των Φάμπιο ή Ράφαελ, εκτός κι αν επιλέξει τον Ο’ Σέι λόγω της εμπειρίας του. Πάντως περισσότερες πιθανότητές έχει ένας εκ των Φάμπιο ή Ράφαελ, γιατί αυτούς εμπιστευόταν και στο πρωτάθλημα», είπε ο Φάμπρεγας ο οποίος μίλησε με καλύτερα λόγια για τους κεντρικούς αμυντικούς της Γιουνάιτεντ.

«Είναι η βάση της ομάδας. Είναι εξπέρ, με αντοχές και αρκετά δυνατοί. Οι μονομαχίες τους με τον Μέσι θα κρίνουν πολλά στον τελικό», τόνισε αλλά προετοίμασε και τους αμυντικούς της Μπάρτσελόνα για τις επιθετικές ικανότητες των κεντρικών αμυντικών της αγγλικής ομάδας.

«Στις στημένες φάσεις ο Βίντιτς είναι αρκετά επικίνδυνος. Ο Φέρντιναντ δεν προωθείται αλλά πιστεύω, πως θα το κάνει στο τέλος του αγώνα. Ο Φέργκιουσον αναγνωρίζει την ανωτερότητα της ομάδας στα φυσικά προσόντα, αλλά επίσης, γνωρίζει ότι στα παιχνίδια γίνονται εύκολα λάθη. Η στρατηγική σε αυτά τα παιχνίδια είναι το κλειδί.

Στη μεσαία γραμμή, με τον Κάρικ να είναι αναντικατάστατος, οι επιλογές είναι πολλές. Ο Παρκ είναι ακούραστος», είπε και στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Ράιαν Γκιγκς. «Προσωπικά θέλω να ξεκινήσει βασικός. Το αξίζει. Είναι εξαιρετικός. Στους τελευταίους τρεις μήνες ήταν απίστευτος, με σημαντικά γκολ και ασίστ. Μπορεί να μην είναι το ίδιο γρήγορος όσο και στο παρελθόν αλλά έχει διατηρήσει όλο το ταλέντο που είχε.

Ο Φλέτσερ είναι ο παίκτης που συνήθως επιλέγει ο Φέργκιουσον εάν θέλει να παίξει με τρεις παίκτες στη μεσαία γραμμή. Υπάρχει κι ο Άντερσον αλλά δεν νομίζω πως θα ξεκινήσει στο Γουέμπλεϊ. Ο Φλέτσερ θα παίξει, μπορεί να μαρκάρει και μαν-του-μαν επάνω στον Ινιέστα ή στον Τσάβι.

Από εκεί και πέρα, ο Νάνι είναι απρόβλεπτος γιατί μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο του πόδια. Ο Βαλένσια τελείωσε καλά τη σεζόν. Νομίζω θα ξεκινήσει αυτός.

Στην επίθεση θα παίξει ο Ρούνεϊ. Φυσικά μπορεί και να γίνει η έκπληξη και να παίξει με δύο. Ο Ρούνεϊ έχει αγωνιστεί στην επίθεση και με τον Τσικαρίτο αλλά και τον Μπερμπάτοφ. Το κύριο προσόν της Γιουνάιτεντ στην επίθεση είναι η ταχύτητα», κατέληξε ο Φάμπρεγας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: