Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Εκδικάζεται η έφεση στην υπόθεση του Πιστόριους!!


Επέστρεψε στις αίθουσες των δικαστηρίων ο Όσκαρ Πιστόριους, μετά από έφεση που κατέθεσαν οι γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ, για την απόφαση να καταδικαστεί δια φόνο εξ αμέλειας.

Εκδικάζεται η έφεση στην υπόθεση του Πιστόριους
Εκδικάζεται η έφεση που κατέθεσαν οι γονείς της Ρίβα Στίνκαμπ, κατά της πρωτόδικης απόφασης για την υπόθεση του Όσκαρ Πιστόριους, ένα χρόνιο μετά το φριχτό περιστατικό.

Ο χρυσός παραλυμπιονίκης του Λονδίνου είχε συγκλονίσει τη Νότια Αφρική, όταν το βράδυ του Αγίου Βαλεντίνου σκότωσε την σύντροφό του, πυροβολώντας μέσα από την πόρτα της τουαλέτας και υποστηρίζοντας πως νόμιζε πως υπήρχαν εισβολείς στο σπίτι τους.

Η ποινή που του επιβλήθηκε πρωτόδικα αφορά πέντε χρόνια κάθειρξη για φόνο εξ αμελείας, όμως η έφεση θα αποφασίσει αν θα πρέπει να κριθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Κι αυτό γιατί οι κατήγοροί του υποστηρίζουν πως είχε την πρόθεση να σκοτώσει τη στιγμή που πυροβόλησε, ακόμα και αν δεν γνώρισε ότι πίσω απ' την πόρτα ήταν η Ρίβα Στίνκαμπ.

Η υπόθεση του χρυσού Παραολυμπιονίκη επέστρεψε στις αίθουσες των δικαστηρίων, προκειμένου να εκδικαστεί η έφεση που κατατέθηκε. Ο ίδιος, πάντως, είναι ελεύθερος με αναστολή, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου της ποινής του, όπως λέει ο νόμος για τους εγκληματίες που δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για το δημόσιο βίο.

Σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα των γονέων της αδικοχαμένης Στίνκαμπ, ο Όσκαρ Πιστόριους κινδυνεύει με φυλάκιση 15 ετών για ανθρωποκτονία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: