Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Μην τα βλέπουμε όλα περίεργα και κανονισμένα…!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να εξηγήσει γιατί δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλο τα...πονηρά και τα περίεργα…

Μην τα βλέπουμε όλα περίεργα και κανονισμένα…

- 2η αγωνιστική Ηρακλής-Πανιώνιος, αποβολή από το διαιτητή Κιοτζένη του βασικού δεξιού μπακ του Πανιώνιου, του Αργυρόπουλου. Έτσι δεν έπαιξε στο Πανιώνιος-Παναθηναϊκός.

- 5η αγωνιστική Ηρακλής-Ξάνθη, αποβολή από το διαιτητή Τριτσώνη του βασικότερου κυνηγού της Ξάνθης, του Σολτάνι. Έτσι δεν έπαιξε στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός.

- 9η αγωνιστική Ηρακλής-Ατρόμητος, αποβολή από το διαιτητή Καλογερόπουλο και του σέντερ φορ του Ατρόμητου, Λε Ταλέκ και του δεξιού μπακ του Ατρόμητου, Κοντοέ. Έτσι δεν θα παίξουν στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός.

Θα μου πείτε, τα γράφω αυτά για να δείξω ότι οι αποβολές αυτές έγιναν επί τούτου, προκειμένου να ωφεληθεί ο Παναθηναϊκός; Όχι ρε παιδιά. Τα γράφω μήπως σκεφθούμε κάποια στιγμή ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι όλα όπως τα φαντάζονται κάποιοι και θέλουν να μας τα παρουσιάσουν.

Γιατί αν αυτή η συγκυρία, διότι προφανέστατα περί συγκυρίας πρόκειται, αφορούσε τον Ολυμπιακό, αν δηλαδή δεν έπαιζαν εναντίον του τέσσερις παίκτες αντίπαλων ομάδων λόγω αποβολής τους στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, σήμερα κάποιοι θα μας είχαν ζαλίσει. Ότι όλα γίνονται για να ευνοείται ο Ολυμπιακός, ότι σε τρία παιχνίδια του Ηρακλή είχαμε τέσσερις αποβολές όλες με κερδισμένο τον Ολυμπιακό κλπ, κλπ. Κάνω λάθος;

Δεν είναι έτσι ρε παιδιά. Στο ποδόσφαιρο και συμπτώσεις θα υπάρξουν και λάθη θα γίνουν. Και αδικίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι κατευθυνόμενα και φτιαχτά και μιλημένα και κανονισμένα. Μπάλα είναι. Στην μπάλα πολλά θα γίνουν. Άλλοτε θα είναι υπέρ σου κι άλλοτε εναντίον σου. Δείτε απλά τι συνέβη την τελευταία αγωνιστική.

Πάει ο Ολυμπιακός στη Βέροια, δεν παίζει καλά, χάνει η Βέροια τέσσερις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και κάνει μία αλλαγή ο Ολυμπιακός, βάζει τον Ερνάνι, κάνει τη σέντρα κι ο χοντρός γκολκίπερ της Βέροιας βγαίνει να διώξει την μπάλα όχι με τα χέρια, αλλά με τα πόδια (!!!) και γίνεται με καραμπόλα το 0-1. Γειά σας! Ποιος διαιτητής Μήτσιος και ποιος επόπτης; Εμπόδισε κανείς τη Βέροια να κάνει γκολ; Είχε τέσσερις φάσεις πριν το 1-0 και μία μετά το 1-0. Πέντε φάσεις, τη μία την έσωσε ο Ρομπέρτο και στις τέσσερις αστόχησαν, δεν βρήκαν καν εστία.

Την επομένη το μεσημέρι πάει ο ΠΑΟΚ στην Τρίπολη κι ενώ προηγείται 1-0 και μπορεί να το κάνει και 2-0, την πατάει στο β΄ ημίχρονο ο Τούντορ από τις αλλαγές του Βεργέτη κι ο Αστέρας γυρίζει το παιχνίδι με δύο γκολ. Έφταιξε κανείς διαιτητής (Παππάς); Κοροϊδευόμαστε τώρα; Δεν υπήρχε καν αμφισβητούμενη φάση σε όλο το ματς.

Και λίγες ώρες μετά, Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ παίζουν έτσι (χάλια) ώστε το μοναδικό αποτέλεσμα του μεταξύ τους αγώνα να είναι η ισοπαλία, αυτό δηλαδή που δεν εξυπηρετούσε ούτε τη μία ομάδα, ούτε την άλλη, αλλά τον Ολυμπιακό! Με μία φάση ο Παναθηναϊκός και μία η ΑΕΚ, που να έρθει άλλο αποτέλεσμα; Έφταιξε για το 0-0 ο διαιτητής (Μάνταλος);

Και να τα είχε σχεδιάσει έτσι ο Ολυμπιακός όλο το Σαββατοκύριακο, δεν θα μπορούσαν να του πάνε τόσο βολικά!
Κοινώς: Μην τα βλέπουμε όλα περίεργα και πονηρά και χαλάμε μόνοι μας τη μαγεία της μπάλας… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: