Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Από Ζεβλάκοφ ως... Σισέ!!

Ο ΠΑΟΚ θέλει την πρωτιά για να μπει στους Ισχυρούς, ενώ ο Ολυμπιακός ξέρει ήδη τους 12 από τους 16 πιθανούς του αντιπάλους. Δείτε όλα τα σενάρια των ομίλων.

Από Ζεβλάκοφ ως... Σισέ

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ήδη τους δώδεκα από τους δεκαέξι πιθανούς αντιπάλους του και περιμένει την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής στο Europa League για να μάθει και τους υπόλοιπους τέσσερις.
Σε αυτούς που ήδη έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο της επόμενης φάσης του θεσμού και θα μπορούσαν να κληρωθούν με τους ερυθρόλευκους βρίσκεται η Λάτσιο του Τζιμπρίλ Σισέ, η Λέγκια του Μίχαλ Ζεβλάκοφ και η Πόρτο του Μπελούτσι.
Ο Ολυμπιακός θα είναι στους ισχυρούς και θα έχει αντίπαλο έναν από τους 16 αδύνατους (12 δεύτεροι συν τους 4 χειρότερους τρίτους του Τσάμπιονς Λιγκ). Η πρωτιά στον όμιλο του ΠΑΟΚ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, όμως αν ο ΠΑΟΚ μείνει δεύτερος δεν μπορεί να τεθεί αντιμέτωπος του Ολυμπιακού σε αυτή τη φάση, γιατί οι δύο σύλλογοι είναι από την ίδια χώρα. Ωστόσο, ο Δικέφαλος θέλει την πρωτιά για να μπει στους Ισχυρούς και να έχει μία όσο το δυνατό πιο βατή κλήρωση, γλιτώνοντας αρκετά από τα μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Θυμίζουμε ότι η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στις 14.00 και θα αφορά τόσο τη φάση των 32 όσο και αυτή των 16.
ΙΣΧΥΡΟΙ

1.ΠΑΟΚ ή Ρούμπιν
2.ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
3.ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ
4.ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΛΙΣ.
5.ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
6.ΑΤΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ
7.ΜΕΤΑΛΙΣΤ ΧΑΡΚ.
8.Μπριζ ή Μπράγκα
9.Ατλέτικο ή Ουντινέζε
10.ΣΑΛΚΕ
11.ΤΒΕΝΤΕ
12.ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
13.ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.
14.ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
15.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
16.ΒΑΛΕΝΘΙΑ

ΑΔΥΝΑΤΟΙ

1.Ρούμπιν ή Τότεναμ ή ΠΑΟΚ
2.ΑΝΝΟΒΕΡΟ
3.ΛΕΓΚΙΑ
4.ΛΑΤΣΙΟ
5.ΣΤΟΟΥΚ
6.ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
7.Αλκμααρ ή Αούστρια
8.Μπριζ ή Μπράγκα ή Μπέρμιγχαμ
9.Ουντινέζε ή Ατλέτικο ή Σέλτικ
10.ΣΤΕΑΟΥΑ
11.ΒΙΣΛΑ
12.ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ Μ.
13.ΠΟΡΤΟ
14.ΑΓΙΑΞ
15.ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ
16.ΠΛΖΕΝ
Tα σενάρια στους ομίλους που δεν έχουν ξεκαθαρίσει:
Στον πρώτο όμιλο, η πρωτιά του ΠΑΟΚ κρίνεται από το ματς της Τούμπας με την Ρούμπιν Καζάν όπου: περνάει σαν πρώτος με νίκη ή ισοπαλία, ενώ σε περίπτωση που χάσει, περνάει πρώτη η Ρούμπιν. Επιπλέον, η Τότεναμ θέλει νίκη επί της Σάμροκ με πέντε τέρματα και ήττα της Ρούμπιν στην Τούμπα για να περάσει.
Από εκεί και πέρα, στις υπόλοιπες εκκρεμότητες των ομίλων, η Αλκμααρ είναι φαβορί για την 2η θέση, με 7 πόντους έναντι 5 της Αούστρια. Αν νικήσει την Μέταλιστ περνάει σίγουρα, αν η Αούστρια κερδίσει την Μάλμε και χάσει η Άλκμααρ τότε περνάνε οι Αυστριακοί, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας προκρίνονται οι Ολλανδοί.
Στον 8ο όμιλο Μπριζ και Μπράγκα έχουν από 10 πόντους και η Μπέρμιγχαμ 7. Η Μπέρμιγχαμ για να περάσει δεύτερη θέλει νίκη της Μπράγκα επί της Μπριζ. Αυτό γιατί στην ισοβαθμία με τη Μπριζ περνάει εκείνη. Αν οι Αγγλοι ισοβαθμήσουν με τη Μπράγκα τότε περνάνε οι Πορτογάλοι.
Τέλος, στον 9ο όμιλο η Ατλέτικο περνάει και με ισοπαλία κόντρα στην Ρεν, ενώ η Ουντινέζε περνάει ως δεύτερη με ισοπαλία κόντρα στη Σέλτικ. Οι Σκοτσέζοι από την πλευρά τους ελπίζουν μόνο ως δεύτεροι αν νικήσουν στο Ούντινε τους Ιταλούς. Ενώ σε περίπτωση που η Ατλέτικο χάσει από την Ρεν στην Ισπανία και η Ουντινέζε επικρατήσει της Σέλτικ, τότε περνάνε πρώτοι οι Ιταλοί.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: