Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αρκεί που ο Μπόλονι δεν το βάζει κάτω...!!

Το καλοκαίρι ζητούσε επιτακτικά μεταγραφές, τώρα ομολογεί πώς ο ΠΑΟΚ πρέπει να ρίξει το μπάτζετ του. Ωστόσο, η αντίδρασή του εκπλήσσει ευχάριστα. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
 


Αρκεί που ο Μπόλονι δεν το βάζει κάτω...
Δεν είναι μακριά το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που, κάθε φορά που έβρισκε την ευκαιρία, μιλούσε για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν. Για τον φορ που πρέπει να έρθει, την ενίσχυση με ένα ποιοτικό μέσο, την ανάγκη να αποκτηθεί ένας καθαρόαιμος στόπερ. Αποδείχθηκε, όμως, ότι αυτές οι κινήσεις στον ΠΑΟΚ της περιόδου που διανύουμε δεν μπορούν να γίνουν. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να γίνουν. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν δείχνει να απογοητεύεται. Ίσα-ίσα...
Ο λόγος για τον Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα με το πείσμα που υποστήριζε τα επιχειρήματά του για το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ για να χτίσει την ομάδα της νέας εποχής, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Ρουμπίν. Στη θέση του, οκτώ στους δέκα (ξένοι) προπονητές, θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη χρημάτων για μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ με έτοιμους παίκτες και να την παρουσιάσουν ως βασική δικαιολογία για τη μέτρια παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Ρουμάνος τεχνικός, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έδειξε έτοιμος να υπηρετήσει μία άλλη λογική, αυτής της ανάπτυξης μέσω των Ακαδημιών.
Χρησιμοποίησε το παράδειγμα της λύσης συνεργασίας με τον Λεονάρντο για να δείξει πόσο σημαντικό είναι για εκείνον το κεφάλαιο Σταφυλίδης, προσθέτοντας μάλιστα πώς στα πλάνα του είναι να προωθήσει ένα ή δύο ακόμη νεαρούς παίκτες.
Αποφεύγει τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού
Ακόμη, αναφέρθηκε σε ένα θέμα που κάποτε ήταν ταμπού για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. "Αλήθεια, από πότε έχει να πουλήσει παίκτη που έβγαλε απευθείας από τις Ακαδημίες του ο ΠΑΟΚ; " αναρωτήθηκε και πρόσθεσε και κάτι ακόμη: "Είναι εύκολο να χτυπάμε το χέρι στο στήθος και να λέμε πάμε να τους κερδίσουμε όλους".
Και είναι αλήθεια ότι στο όνομα του μεγάλου ΠΑΟΚ πάρα πολλοί έχουν λαϊκίσει μέχρι σήμερα για να γίνουν αρεστοί στον κόσμο. Κανείς δεν διαφωνει ότι ο ΠΑΟΚ έχει τη δυναμική για να γίνει κορυφαίο κλαμπ εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Δυστυχώς, όμως, αυτή η δυναμική δεν συνοδεύεται και από τα ανάλογα χρήματα για να επιτευχθεί αυτό άμεσα με την αγορά έτοιμων παικτών μεγάλης κλάσης. Η επένδυση στα ταλέντα είναι μονόδρομος και είναι ευτυχία για τον ΠΑΟΚ που ο Μπόλονι-προπονητής που αποδεδειγμένα ξέρει να κάνει τους νεαρούς ολοκληρωμένους παίκτες-όχι μόνο το βλέπει, αλλά και δείχνει γεμάτος διάθεση να υπρετήσει αυτό το μοντέλο.
Αυτό που χρειάζεται μόνο είναι η στήριξη της διοίκησης. Στήριξη η οποία αρχίζει και τελειώνει σε μία πρόταση: Στην υποχρέωση που έχουν οι Ζαγοράκης, Βρύζας και Κωνσταντινίδης να κοιτάξουν κατάματα τον κόσμο του ΠΑΟΚ και να του πουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το νέο ΠΑΟΚ πέρα από αυτόν που βροντοφώναξε το απόγευμα της Τετάρτης ο Λάσλο Μπόλονι.
Υ.Γ. Πραγματική φιέστα το τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων κόντρα στην Ρουμπίν. Αξίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ να πάει για να το χαρεί και να είναι σίγουρος ότι θα δει μία ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική. Ας μη γιορτάσει, όμως, με όλη του την ψυχή. Ας κρατήσει αποθέματα γιατί πιθανόν του χρειαστούν. Ίσως η πρόκριση στους "32" του Europa League είναι απλά και μόνο ένας σταθμός στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: