Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Aurevoir Παρί, πέρασε η Λάτσιο!!

Ανατρέποντας το 2-0 και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Παρισιού, η Σάλτσμπουργκ προκρίθηκε εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στους "32" και η Λάτσιο, η οποία επικράτησε 2-0 της Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Aurevoir Παρί, πέρασε η Λάτσιο!
4ος όμιλος
Αυτοκτόνησε η Βασλούι, η οποία ηττήθηκε από την αδιάφορη Ζυρίχη με 2-0 κι έχασε την πρόκριση. Η Βασλούι πίεσε και στην επανάληψη, ωστόσο αντί να πετύχει γκολ, δέχτηκε στο 69'. Σκόρερ ο Μαργκαϊράζ με πανέμορφο σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο άφησε άγαλμα τον Πούια.Το τελικό 2-0 για τη Ζυρίχη διαμόρφωσε στο 90ο λεπτό ο Μπουφ.
Νίκη πρόκριση πέτυχε η Λάτσιο με 2-0 κόντρα στη Σπόρτινγκ κι εκμεταλλεύτηκε το δώρο που της έκανε η Ζυρίχη. Η Λάτσιο κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 42ο λεπτό, με κεφαλιά του Κόζακ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Λούλιτς από τα αριστερά και καθάρισε το ματς στο 55ο λεπτό, καθώς ο Ντιακιτέ έκανε υπεροχή κάθετη πάσα στον Σκούλι, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-0.Από εκεί και πέρα η Λάτσιο ήταν πιο χαλαρή και δημιούργησε κι άλλες φάσεις, χωρίς όμως να πετύχει άλλο τέρμα.


5ος όμιλος
Την πρόκριση της στους «32» του Europa League και την 1η θέση του 5ου ομίλου πανηγύρισε η Μπεσίκτας, αφού νίκησε με 3-1 την Στόουκ στο «Ινονού» φθάνοντας τους δώδεκα βαθμούς, ενώ οι Άγγλοι τερμάτισαν στην 2η θέση με έντεκα βαθμούς.
Οι Άγγλοι άνοιξαν το σκορ στο 29' όταν ο Σίβοκ έχασε την μπάλα από τον Φούλερ, ο οποίος με δεξί σουτ από τα 25 μέτρα νίκησε τον Ρουστού αφού η μπάλα κόντραρε στον Κορκμάζ. Η Στόουκ «φλέρταρε» με το 0-2 στο 30' όταν ο Παλάσιος τροφοδότησε τον Φούλερ που πλάσαρε τον Ρουστού, όμως σημάδεψε το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 59' όταν ο Ούγκο Αλμέϊδα κέρδισε πέναλτι από τον Άπσον, ο οποίος αποβλήθηκε και ο Φερνάντες νίκησε τον Μπέγκοβιτς από τα 11 βήματα. Η Μπεσίκτας ανέτρεψε το σκορ στο 75' όταν ο Φερνάντες εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Πεκτεμέκ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1. Οι Τούρκοι «κλείδωσαν» την νίκη στο 82' όταν μετά από συνδυασμό των Κάβλακ και Έρνστ ο δεύτερος τροφοδότησε τον Έντου, ο οποίος με δεξί «κεραυνό» από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μπέγκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
Ισόπαλες με 3-3 αναδείχτηκαν Ντιναμό Κιέβου και Μακάμπι Τελ Αβιβ στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» σε ένα συναρπαστικό και επεισοδιακό παιχνίδι, με τους Ουκρανούς να τερματίζουν 3οι με επτά βαθμούς, ενώ οι Ισραηλινοί έμειναν 4οι με δύο βαθμούς. Η Ντιναμό Κιέβου πήρε προβάδισμα στο 12' όταν ο Αλίγιεφ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για τον Λεάντρο Αλμέιδα, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Χαϊμοφ. Οι Ουκρανοί «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 17' όταν Χούσεφ και Μπετάο συνδυάστηκαν και ο δεύτερος γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Γκούσεφ με δεξί σουτ έκανε το 2-0. Η Ντιναμό απείλησε με τρίτο γκολ στο 24' όταν ο Μπετάο τροφοδότησε τον Γιαρμολένκο, ο οποίος σούταρε άουτ από την μικρή περιοχή. Η Ντιναμό έμεινε με δέκα παίκτες στο 47' λόγω αποβολής του Λεάντρο Αλμέϊδα, ενώ στο 51' η Μακάμπι μείωσε με πλασέ του Βερέντ μετά από φάουλ του Σαμπάν δίνοντας «χείρα» βοηθείας στην Μπεσίκτας. Οι Ουκρανοί έμειναν με εννέα παίκτες στο 56' αφού ο Χατσερίντι αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Λουγκασί, ενώ στο 62' ο Ατάρ με δεξί σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Κόβαλ για το 2-2. Η Μακάμπι έκανε την ολική ανατροπή στο 85' με πλασέ του Νταμπούρ, όμως η Ντιναμό ισοφάρισε σε 3-3 στο 80' με αριστερό σουτ του Γκούσεφ από το ύψος του πέναλτι μετά από συνδυασμό των Μιλέφσκι και Γιαρμολένκο.
6ος όμιλος
Με το διπλό που χρειαζόταν για να πάρει την πρόκριση απέδρασε από τη Μπρατισλάβα η Σάλτζμπουργκ, παρότι βρέθηκε στο 6' να χάνει με 2-0 από τη Σλόβαν.
Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αιφνιδίασε τη Σάλτζμπουργκ, καθώς πέτυχε 2 γκολ μέσα στα 6 πρώτα λεπτά. Οι Σλοβάκοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Λάτσνι. Ο Ζόφτσακ τροφοδότησε τον επιθετικό της Σλόβαν, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Βάλκε. Με παρόμοιο τρόπο και με ίδιο σκόρερ έγινε και το 2-0 στο 6', αλλά αυτή τη φορά την κάθετη μπαλιά έκανε Χαντ.
Η πίεση της Σάλτζμπουργκ ήταν έντονη από εκείνο το σημείο κι έπειτα και κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με το πέναλτι του Γιάντσερ στο 19ο λεπτό. Το πέναλτι δόθηκε για χέρι του Γκουεντέ, μετά από εκτέλεση φάουλ της Σάλτζμπουργκ.
Οι Αυστριακοί συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 24ο λεπτό. Ο Λεονάρντο πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε όμορφη κίνηση και με συρτό σουτ έκανε το 2-2.

Η Σάλτζμπουργκ γύρισε το ματς στο 52ο λεπτό, καθώς ο Γιάτσερ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χαντ, κατά λάθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Νίκη χωρίς αντίκρισμα πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Μπιλμπάο, η οποία πάγωσε το «Παρκ ντε Πρνενς, στο 3ο μόλις λεπτό. Ο Νταβίδ Λόπεθ εκτέλεσε από δεξιά το κόρνερ και ο Αουρτενέτσε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντουσέζ. Η Παρί Σεν Ζερμέν μούδιασε από αυτό το γκολ και στη συνέχεια η Μπιλμπάο ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο οι Γάλλοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 22ο λεπτό με τον Χαβιέ Παστόρε. Ο Νενέ εκτέλεσε το φάουλ, ο Μπάχεμπεκ με κεφαλιά τροφοδότησε τον Παστόρε, ο οποίο ψύχραιμα, σταμάτησε τη μπάλα και πλάσαρε τον Ραούλ.
Η ολική ανατροπή για τη Γαλλική ομάδα ήρθε στο 42ο λεπτό με τον Μποντμέρ να πιάνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Νενέ και να κάνει το 2-1.
Η Παρί μετά από το 3ο γκολ της Σάλτζμπουργκ στη Μπρατισλάβα απογοητεύτηκαν και στο 55ο λεπτό. Ο Νταβίδ Λόπεθ βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και με πανέμορφο σουτ, έκανε το 2-2 για την Μπιλμπάο. Από εκεί και πέρα η Μπιαλμπαό ήταν καλύτερη αλλά η Παρί είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει το ματς στο 83', καθώς ο Νενέ αστόχησε σε πέναλτι. Τελικά οι Γάλλοι έκαναν το 3-2 με το αυτογκόλ του Ινίγκο Πέρεθ στο 85' κι έκαναν το τελικό 4-2 με το πέναλτι του Ορό στο 89'.


Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της ημέρας:
4ος όμιλος
Ζυρίχη - Βασλούι 2-0
(69' Μαργκαϊράζ, 90' Μπουφ)
Λάτσιο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-0
(42' Κόζακ, 55' Σκούλι)
5ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου - Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-3
(12' αυτ. Γεϊνί, 17', 80' Γκούσεφ / 49' Βερέντ, 62' Ατάρ, 75' Νταμπούρ)
Μπεσίκτας - Στόουκ 3-1
(59' πεν. Φερνάντες, 74' Πεκτεμέκ, 82' Εντού / 29' Φούλερ)
6ος όμιλος
Σλόβαν Μπρατισλάβας - Σάλτσμπουργκ 2-3
(3', 6' Λάτσνι / 19' πεν. Γιάντσερ, 24' Λεονάρντο, 52' αυτ. Χαντ)
Παρί Σεν Ζερμέν - Αθλέτικ Μπιλμπάο 4-2
(21' Παστόρε, 41' Μποντμέρ, 85' αυτ. Πέρεθ, 90' πεν. Οαρό / 3' Αουρτενέτσε, 55' Λόπεθ)

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: