Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Από τον Γκουερίνο στον... ή-Πια!!

Το σύντομο πέρασμα του Λεονάρντο φέρνει στο προσκήνιο τις βραζιλιάνικες επενδύσεις στον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν παίκτες με τεράστια προσφορά, αλλά και κάποιοι που πέρασαν και δεν ...ακούμπησαν.


Από τον Γκουερίνο στον... ή-Πια
Ο ΠΑΟΚ έχει ψάξει αρκετές φορές στο πρόσφατο αλλά και το μακρινό παρελθόν να βρει ποδοσφαιρικό "χρυσάφι" στη Βραζιλία. Δεν τα έχει καταφέρει, όμως και η αναζήτηση καλών παικτών από τη χώρα του καφέ που έκαναν τελικά τη διαφορά είναι από λίγοι έως ελάχιστοι.
Ο μεγάλος Γκουερίνο και ο Λίνο
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση τον Λίνο, οι επιδόσεις του είναι πολύ κακές με επιλογές που προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό. Ας θυμηθούμε, όμως, τους Βραζιλιάνους που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ και τις επιδόσεις τους.
Εν αρχή είναι ο Νέτο Γκουερίνο (φώτο). Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που φόρεσαν τη φανέλα του Δικεφάλου φτάνοντας τις 155 συμμετοχές και τα 34 γκολ εκ των οποίων το ένα με την ΑΕΚ του χάρισε ένα προωτάθλημα. Μετά υπάρχει ο Λίνο και αμέσως μετά το χάος... Ο νυν δεξιός μπακ του ΠΑΟΚ έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια στην ομάδα όντας ένας εξαιρετικός τεχνικά ποδοσφαιριστής. Έχει 108 συμμετοχές και 8 γκολ.
Επιλογές που δε βγήκαν και οι... απαράδεκτοι
Ακολουθεί ένα πλήθος επιλογών που ήρθαν με καλές προοπτικές αλλά δεν κατάφεραν να βοηθήσουν τα αναμενόμενα ή δεν ήταν οι συνθήκες κατάλληλες για να το κάνουν. Ο Λουτσιάνο ήρθε επί εποχή Μπατατούδη και πρόλαβε σε 22 αγώνες να πετύχει 6 γκολ αλλά μετά σταμάτησε λόγω και των τραυματισμών.
Ο Φερνάντο ήταν μια παρόμοια περίπτωση με 23 συμμετοχές και 5 γκολ ενώ ο Μπαϊάνο της εποχής Γούμενου ήταν μια πολύ μέτρια επιλογή που έφτασε τις 20 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ γιατί δεν υπήρχε καλύτερος.
Ξεχωριστή περίπτωση είναι φυσικά ο Μάρκος Αντόνιο που στις 16 φορές που φόρεσε τη φανέλα του Δικεφάλου έδειξε πως διαθέτει την ποιότητα να βοηθήσει αλλά το πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, σταμάτησε πρόσφατα την καριέρα του στην Τούμπα.
Εντυπωσιακά κακή επιλογή ήταν ο Πία που ήρθε έχοντας τεράστια προβλήματα με το αλκοόλ και με κατηγορίες ακόμα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ουδέποτε αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στα τελειώματα της καριέρας του είχε έρθει την ίδια περίοδο και ο «Ινδιάνος» Ίντιο που έπαιξε μόλις 5 φορές. Ο τελευταίος Βραζιλιάνος που αποχώρησε από τον Δικέφαλο με μηδεμινή προσφορά ήταν ο Κριστιάνο Μοράες με τις 18 συμμετοχές και κανένα γκολ.
Η παρέα που δεν έπεισε
Μικρή είναι και η προσφορά της νυν βραζιλιάνικης "παρέας", πλην Λίνο, που υπάρχει στον ΠΑΟΚ. Ο Έτο έφτασε τις 32 συμμετοχές, αλλά ακόμα δεν έχει πείσει για την αξία του, το ίδιο και ο Σπαντάσιο με τις 7 συμμετοχές. Όσο για τον Λεονάρντο, θα έχει να θυμάται τη μία συμμετοχή στην Τρίπολη, αφού ήδη αποτελεί παρελθόν.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: