Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Η ΤΣΣΚΑ μπορεί χωρίς ηγέτη. Ο ΠΑΟ;

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την απουσία του Κιριλένκο που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ΤΣΣΚΑ μπορεί χωρίς ηγέτη. Ο ΠΑΟ;
Οι συνθήκες για την επίσκεψη στη Μόσχα φάνταζαν - και ήταν - ιδανικές. Καλύτερο «λαχείο» από την απουσία του Κιριλένκο δεν θα μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Εστω κι αν όλοι, βλέποντας το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ, συμφωνούμε πως η στο παρκέ. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα.
Εκεί που φάνηκε ακόμα πιο πολύ και κάτι ακόμα. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, να κάνει σερί, να τρέχει και να δημιουργεί χωρίς τον ηγέτη της, για τον Παναθηναϊκό όμως κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο. Δύο λεπτά κάθισε στον πάγκο ο Διαμαντίδης στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, 14-0 σερί έφτιαξαν η Ρώσοι και το ματς είχε τελειώσει. Αν είναι κάθε φορά που λείπει ο αρχηγός, να λείπει και η συγκέντρωση, τότε οι «πράσινοι» θα έχουν πρόβλημα, ιδιαίτερα όταν θα φτάσουν τα νοκ άουτ παιχνίδια.
Το τελικό 91-75 δείχνει πως η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τόσο το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όσο και το πρώτο ημίχρονο της Μόσχας, δείχνουν πως Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και - γιατί όχι - να μας χαρίσουν έναν τελικό αντάξιο του 2009 και του 2007. Ιδιαίτερα στα πρώτα 20 λεπτά στη Ρωσία, είδαμε εκπληκτικό μπάσκετ και από τις δύο πλευρές και αν δεν είχαμε την απίστευτη ευστοχία των γηπεδούχων (8/15 τρίποντα και 9/17 δίποντα), ίσως οι «πράσινοι» να είχαν βάλει βάσεις για να διεκδικήσουν μέχρι τέλος το ματς.
Είπαμε όμως. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» φάνταζαν σαν να ανταποδίδουν το... δώρο της απουσίας του Κιριλένκο και απλά παρακολουθούσαν το παιχνίδι. Δεν μόχθησαν, δεν πάλεψαν, δεν έβγαλαν ένταση, έκαναν πολλά λάθη και είχαν τραγικά ποσοστά στις ελεύθερες βολές. Μικρό το κακό, διότι η διοργάνωση βρίσκεται μόλις λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Μεγάλα και πολλά τα μαθήματα όμως που πρέπει να μελετήσουν και να μάθουν καλά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: