Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Το σουρωτήρι, η χαφάρα και η μεγάλη αποτυχία!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το 4-0 επί του Λεβαδειακού, καλεί τον Θρύλο να πάρει μια πραγματική χαφάρα το Γενάρη και ξεκαθαρίζει ποια θα είναι η φετινή αποτυχία της ομάδας.

Το σουρωτήρι, η χαφάρα και η μεγάλη αποτυχία
Ο Ολυμπιακός μετά το χαστούκι από την Τρίπολη πάει πολύ καλά, χαίρεται ο κόσμος να τον βλέπει, αρέσει η μπάλα που παίζει. Διά περιπάτου κέρδισε και τον Λεβαδειακό, δεν μπορούσε ο Λεβαδειακός να τον αντιμετωπίσει. Ο Ολυμπιακός έκανε με το παιχνίδι του τον Λεβαδειακό να μοιάζει με πολύ μικρή ομάδα.
Ήταν καταπληκτικός ο Μιραλάς, εγώ είμαι αυστηρός κατά καιρούς με παίκτες αλλά ποτέ δεν έχω πει κακή κουβέντα για τον Μιραλάς. Ο Μιραλάς είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες που έχει. Έχουμε βρει πολλές φορές τέτοια μεταγραφή σε αυτήν την ηλικία, παίκτη που να είναι τόσο γρήγορος και τόσο φαντεζί;
Και σου δίνει τη δυνατότητα ο Μιραλάς να παίζεις διάφορα σχήματα, και 4-3-3 και 4-4-2, και φορ αν θες τον βάζεις, και αριστερά τον βάζεις και δεξιά τον βάζεις και πίσω από τον κυνηγό. Έφευγε στον κενό χώρο, σκοράριζε, πασάριζε, ντριμπλάριζε, όλα τα κάνει το παιδί αυτό. Και ενώ του άλλαξαν τη θέση, κάτι που του στοίχισε. Είναι δύσκολο για τον Μιραλάς από εκεί που ήταν φορ να παίζει στα άκρα. Όμως με την κλάση του παίζει ελεύθερος σε πολλούς χώρους.
Ο Πάντελιτς είναι σε καλή κατάσταση, αδικούταν πριν, έφαγε πολύ πάγκο. Προσπαθεί και να πρεσάρει. Εγώ θα έβαζα και τους 3 μπροστά το ξαναλέω. Και Τζιμπούρ και Πάντελιτς και Μιραλάς. Μπορούν ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς να τραβιούνται πιο πλάγια. Απέναντι σε μικρομεσαίες ομάδες. Με το που άρχισε να παίζει ο Πάντελιτς, άρχισε ο Ολυμπιακός να ρίχνει τα μεγάλα σκορ, ξέφυγε από το 1-0 και το 1-0 και το 1 γκολ διαφορά γενικώς.
Ο Σέρβος έχει καλό κεφάλι, έχει καλό πόδι στην εκτέλεση, ξέρει να παίρνει τις  σωστές θέσεις, αυτά τον έχουν γλιτώσει απ’ τη βραδύτητά του κι έκανε σημαντική καριέρα.
• Και ο Μόνχε πήγε καλά και ο Μοντέστο μου άρεσε και ο Φετφατζίδης ήταν καλός. Από τον Φετφατζίδη όμως έχω απαιτήσεις. Σε τέτοιο ματς πρέπει να χαλάς τον κόσμο.
Δεν υπήρχε ο Λεβαδειακός, κατέβηκε με 5-3-2 δήθεν για να κλείσει τους χώρους πίσω, αλλά ήταν σουρωτήρι. Το 5-3-2 πρέπει να ξέρεις για να το παίξεις, πρέπει να το έχεις διδάξει. Ο Ολυμπιακός τους διέλυσε.
Ο Ολυμπιακός παίζει με πρόγραμμα, κάνει συνδυασμούς, προσπαθεί να έχει γρήγορο ρυθμό, γίνεται δουλειά. Πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, θα είναι μεγάλη αποτυχία και μεγάλο κρίμα αν δεν το πάρει.
• Φαίνεται να στρώνει η ομάδα, δεν βλέπω τίποτα παράλογο και λάθος, το χειρίζεται καλά ο Βαλβέρδε.
Θα ήθελα μια χαφάρα το Γενάρη, έναν πιο γρήγορο Ιμπαγάσα να φτιάξει καλύτερο τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίρνει γρήγορους και τεχνίτες. Μεταγραφές για να κάνουν τη διαφορά. Μην πέσουμε σε άλλες λούμπες μεταγραφικές, η αποτυχία των μεταγραφών του καλοκαιριού φαίνεται και από το γεγονός ότι πάει μια χαρά η ομάδα έχοντας έξω τόσους παίκτες. Οι περσινοί κάνουν τη διαφορά.
Ο Ολυμπιακός πάντως έχει  το καλύτερο ρόστερ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: