Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Tρίο από την κόλαση!!


Η επιθετική τριπλέτα (Πάντελιτς, Τζιμπούρ, Μιραλάς) του Ολυμπιακού έχει πετύχει 26 από τα 33 γκολ της ομάδας στη Super League. Δηλαδή όσα όλος ο Παναθηναϊκός.  Το gazzetta.gr αναλύει!
Tρίο από την κόλαση! Οι «ερυθρόλευκοι» φιγουράρουν, πλέον, στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας τέσσερις βαθμούς διαφορά και δύο ματς περισσότερα από τον Παναθηναϊκό. Πάντως, οφείλουν πολλά για αυτό στην τους επιθετική τριπλέτα. Οι φορ του Ολυμπιακού έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο τον Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς είτε παίζει ο Ραφίκ Τζιμπούρ, είτε ο Κέβιν Μιραλάς, είτε ο Μάρκο Πάντελιτς τα δίχτυα παίρνουν «φωτιά»!
Το 78% των τερμάτων!
Ο Ολυμπιακός έπειτα από 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει 33 φορές με τον Κέβιν Μιραλάς και τον Μάρκο Πάντελιτς να μοιράζονται την κορυφή της πρωτιάς στους σκόρερ με 9 τέρματα, ενώ ακολουθεί με ένα λιγότερο ο Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Λεβαδειακό!
Ο Αλγερινός, ο Βέλγος και ο Σέρβος έχουν σημειώσει το 78% των τερμάτων του φετινού Ολυμπιακού στη Super League. Ετσι, ο Βάσκος τεχνικός των πρωταθλητών έχει την πολυτέλεια να έχει τρεις επιθετικούς μεγάλης κλάσης που έχουν την ευχέρεια να βγάλουν οποιαδήποτε στιγμή «κάστανα από τη φωτιά».
Το... μέλλον φάνηκε από το πρωί!
Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί και στην προκειμένη περίπτωση από την πρεμιέρα της Super League, όπου το τρίποντο στον Ολυμπιακό κόντρα στην Ξάνθη έδωσαν ο Τζιμπούρ με τον Πάντελιτς σκοράροντας στο 86' και το 90+4' αντίστοιχα. Στη συνέχεια ακολούθησε το παιχνίδι στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη, όπου ο Μιραλάς άνοιξε το σκορ μόλις στο 4', στο τελικό 3-2 υπέρ των «ερυθρόλευκων».
Πάντα οι... ίδιοι σκόρερ!
Δεν υπάρχει φετινό ματς που ο Ολυμπιακός σκόραρε και μέσα στους σκόρερ δεν είναι ένας από τους φορ του Ερνέστο Βαλβέρδε. Για την 3η αγωνιστική και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης» ο Ραφίκ Τζιμπούρ έδωσε τη νίκη (2-1) με το τέρμα που σημείωσε στο 42'. Ακολούθησε η ισοπαλία με την ΑΕΚ (1-1) με σκόρερ τον Μιραλάς, ενώ ο Βέλγος πανηγύρισε μια φορά και απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (0-3) με τον Αλγερινό φορ να πετυχαίνει τα άλλα δύο τέρματα.
Μοναδική αφλογιστία στην Τρίπολη
Οι δύο επιθετικοί του Ολυμπιακού βρήκαν δίχτυα και στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Φάληρο, ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (νίκη με 2-3 επί του Αρη) το χορό των γκολ... έσυρε ο Τζιμπούρ (7'). Στο «αιώνιο» ντέρμπι, ο Αλγερινός πανηγύρισε ακόμα ένα γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-1), ενώ στο μοναδικό παιχνίδι που οι Πειραιώτες δεν σκόραραν ήταν στην ήττα με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.
Σ- έξι με Δόξα!
Την γκέλα στην Τρίπολη πλήρωσε η Δόξα Δράμας που έφυγε με εξάρα από τον Πειραιά (6-0) με τους Πάντελιτς και Μιραλάς να σκοράρουν δις. Ο Σέρβος συνέχισε το σερί του με τον Παναιτωλικό (2-0), έχοντας ως παρτενέρ τον Τζιμπούρ, ενώ ο διεθνής φορ σημείωσε καρέ στην Κέρκυρα!
Ντόρτια και στη Λειβαδιά
Ο Ολυμπιακός συνέχισε το εντυπωσιακό του σερί και στη Βοιωτία, όπου επιβλήθηκε του Λεβαδειακού με 4-0, με τον Μάρκο Πάντελιτς να σημειώνει το πέμπτο του γκολ σε δύο παιχνίδια και τον Κέβιν Μιραλάς να παίρνει την μπαγκέτα από τον Σέρβο και να κάνει χατ τρικ!
Ένα στο καθένα ο Τζιμπούρ
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Μάρκο Πάντελιτς έχει πετύχει τα εννιά του τέρματα κόντρα σε πέντε διαφορετικές ομάδες, ενώ τα ίδια γκολ ο Ραφίκ Τζιμπούρ τα σημείωσε κόντρα σε εφτά συλλόγους. Επίσης, ο Κέβιν Μιραλάς έχει σκοράρει εννιά φορές σε έξι ομάδες. Οι υπόλοιποι σκόρερ του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι Φουστέρ (2), Μοντέστο, Μακούν, Χαβίτο, Μαρκάνο και... Σικαλιάς (αυτογκόλ)!
Οσα όλος ο Παναθηναϊκός
Επειδή πάντα οι «αιώνιοι» κοιτούν και το αντίπαλο δέος οι τρεις επιθετικοί του Ολυμπιακού έχουν σημειώσει σε 13 αγωνιστικές, όσα τέρματα έχει πετύχει όλος ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα, τα γκολ των Πάντελιτς (9), Μιραλάς (9) και Τζιμπούρ (8) κάνουν στο άθροισμα (26) τα γκολ που έχει πανηγυρίσει μέχρι στιγμής το τριφύλλι στη Super League!
ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΤΡΑΙΚΕΡ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
ΟΝΟΜΑ
ΓΚΟΛ
ΟΜΑΔΕΣ
Μάρκο Πάντελιτς
9
Ξάνθη, Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός, Κέρκυρα, Λεβαδειακός
Κέβιν Μιραλάς
9
Εργοτέλης, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός
Ραφίκ Τζιμπούρ
8
Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, ΟΦΗ, Αρης, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: