Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Τα... μωρά πληρώνουν!!

Με μέσο όρο ηλικίας τα 23,3 χρόνια, τα... μωρά του "Κωστέ" βάζουν ρευστό στα ταμεία της ΑΕΚ με το "διπλό" στην Αυστρία ενώ τη γλίτωσαν από τρία αρνητικά ρεκόρ.

Τα... μωρά πληρώνουν
Η χθεσινή νίκη της ΑΕΚ δεν ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει στην ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, με την εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» να αποδεικνύει πως κακώς υποτίμησαν το θεσμό και δεν διεκδίκησαν κάτι παραπάνω.
Πάντως, πέρα από τα ψυχολογικά οφέλη από τη χθεσινή εμφάνιση, οι παίκτες της Ενωσης ελπίζουν να... εισπράξουν και τα οικονομικά, με το τρίποντο επί της Στουρμ να πληρώνει 140.000 ευρώ, όσο δηλαδή κοστολογείται η νίκη στα ματς της διοργάνωσης.
Μωρά... όνομα και πράμα
Είναι τόσο εντυπωσιακή η σύνθεση της ΑΕΚ και ο απίστευτα μικρός μέσος όρος ηλικίας, που ξεπερνά ακόμα και αυτή καθεαυτή τη νίκη. Με δύο 18άρηδες, έναν 19χρονο, έναν που βρίσκεται στα 20 και άλλους πέντε κάτω από τα 25, τα πιτσιρίκια της Ενωσης προαναγγέλλουν ένα χρυσό μέλλον.
Απέφυγε τρία αρνητικά ρεκόρ
Υστερα από ένα χρόνο η ΑΕΚ πέτυχε ξανά διπλό στην Ευρώπη με το ίδιο μάλιστα σκορ (είχε προηγηθεί το 1-3 επί της Χάιντουκ στις 1 Δεκεμβρίου 2010 με κοινή συνισταμένη ότι είχε σκοράρει και σε εκείνο το ματς ο Κώστας Μανωλάς) και απέφυγε τρία αρνητικά ρεκόρ.
1) Δεν έγινε η τρίτη ομάδα στην Ευρώπη που θα είχε ολοκληρώσει από δύο φορές όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης με μηδέν βαθμούς (αυτήν τη... στάμπα την έχουν η ελβετική Γκρασχόπερ και η σερβική Παρτιζάν).
2) Δεν έγινε η πρώτη ομάδα που θα τερμάτιζε «κανονικό» όμιλο των έξι αγωνιστικών στο Γιουρόπα Λιγκ (όπως διεξάγεται η διοργάνωση την τελευταία τριετία) χωρίς πόντο (ίσως γίνει απόψε η Σάμροκ Ρόβερς).
3) Δεν δημιούργησε νέο αρνητικό σερί αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη. Την περίοδο 2004-05 είχε τέσσερις ήττες στον όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και την επόμενη χρονιά είχε ισοπαλία και ήττα στον προκριματικό με τη Ζενίτ. Φέτος σταμάτησε επίσης στα έξι ματς (μετρούσε μία ισοπαλία στην Τιφλίδα τον περασμένο Αύγουστο και ακολούθως πέντε ήττες στον όμιλο).
Τους... χόρεψαν κανονικότατα
Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει ενθουσιασμό στους παίκτες της. Αυτό το συναίσθημα μάλιστα εκδηλώθηκε με τον πλέον έντονο τρόπο στον πανηγυρισμό του τρίτου γκολ, όταν ο Κλωναρίδης με τον Γκερέιρο έδωσαν το ρυθμό στους υπόλοιπους για μια ξεχωριστή χορογραφία.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: