Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ στον Σουλτάν Μερεμέτ!!

Ο Κώστας Καίσαρης αποθεώνει τον Βλάση Τσάκα, τον άνθρωπο που βγάζει πρίγκιπες από το καπέλο. Κι επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά: Αν δεν υπήρχε Τσάκας, έπρεπε κάποιος να τον είχε εφεύρει.


Από τον Σουλτάν Αλ Σαούντ στον Σουλτάν Μερεμέτ
Ο πρίγκηψ απέθανε. Ζήτω ο πρίγκηψ. Και τι έγινε που ο πρίγκιπας, Σουλτάν Μπιν Νασέρ Μπιν Αμπντούλ Ραχνάν Αλ Σαούντ, την έκανε λος πούλος; Ο Βλάσης Τσάκας να είναι καλά, έρχεται καινούργιος πρίγκιπας.
Αν οι ταχυδακτυλουργοί, βγάζουν λαγούς από το καπέλο, ο Τσάκας βγάζει πρίγκιπες από την κωλότσεπη. Οι πρίκιπες τελικά είναι σαν τα κορόιδα που τους τα έπαιρναν οι παπατζήδες στην οδό Αθηνάς: "Ένας πεθαίνει, δέκα γεννιούνται".
Τρεις πρίγκιπες πίσω από την πρόταση Τσάκα με μία ή δύο εξ' αυτών να είναι γυναίκα/γυναίκες. Ποια είναι τα ονόματά τους; Καμια σημασία δεν έχει. Μπορεί να είναι ο πολυχρονεμένος Γιάχα Μπίμπι Για Λελέλι. Μπορεί να είναι ο Γκελ Γκελ Καιξί. Ή ο Σουλτάν Μερεμέτ. Σ' αυτές τις ιστορίες μετράνε τα λεφτά, όχι τα ονόματα.
Από τη στιγμή που ο Τσάκας έφερε τα χαρτιά για να δείξει τα τρία τάλιρα εκατομμύρια γιούρο, το ντιλ είναι πραγματικότητα. Ούτε μας τρώει η περιέργεια να μάθουμε ποια είναι η πριγκιπέσσα, αν τη λένε Μαντουμπάλα, Ζιγκουάλα, Μαγκάλα ή Πουτάν Αλ Σαούντενα. Αυτό που μετράει, αν πιστέψουμε τα πρωτοσέλιδα, είναι ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα. Πού να φτουρίσουνε δηλαδή Μαρινάκης και λοιποί απέναντι στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και τους διαδόχους του Αμπντούλ Αζίζ, που έχοντας πλέον αποβιώσει βρίσκεται στον άλλο κόσμο ανάμεσα σε βουνά από ατζέμ πιλάφια και ουρί του Παραδείσου.
Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα τους φάνε λάχανο λίαν συντόμως οι πρίγκιπες. Ο οποίος νέος πρίγκιπας μάλιστα κατά τον Βλάση Τσάκα δεν είναι επιπόλαιος σαν τον 26άρη Αλ Σαούντ, είναι ώριμος, είναι γύρω στα 40 και δεν θα κάνει πίσω.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ οι εξελίξεις είναι συγκλονιστικές. Οι μέρες για τον Παναθηναϊκό ιστορικές. Ερχόμενοι οι πρίγκιπες τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Η γκρίνια και η εσωστρέφεια τελειώνουν οριστικά και αμετάκλητα. Ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα για τον Παναθηναϊκό, ξεχάστε το. Ο πακτωλός των πετροδολαρίων θα τον εκτοξεύσει στους επτά ουρανούς, όπως έλεγε και στις περιγραφές του ο Κώστας Βερνίκος.
Ποια Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου και μαλακίες; Ενόψει του Αλ Σαούντ, με τους νέους πρίγκιπες ο Παναθηναϊκός θα είναι ένα κράμα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Μίλαν και Γιουβέντους μαζί. Γιουνάιτεντ και Σίτι. Ο κλασικός ύμνος "Σύλλογος μεγάλος" θα αποσυρθεί.
Όπως έχει ήδη κανονίσει ο Τσάκας, άμα τη εμφάνιση των πριγκίπων, τα μεγάφωνα στο ΟΑΚΑ θα παίζουν "ο μαχαραγιάς βγαίνει σεργιάνι με νταούλια και βιολιά" του Σταύρου Τζουανάκου. Η είσοδος στα VIP του ΟΑΚΑ θα επιτρέπεται μόνο σε όσους φορούν κελεμπίες. Οι κλασικοί τζαμπατζήδες, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Κίμωνας Κουλούρης, Χρήστος Παπουτσής και λοιποί θα βλέπουν πλέον τον Παναθηναϊκό δίπλα, από την 29.
ΚΑΙ δεν θέλω να ακούω αηδίες, ότι ο Τύπος έχει υιοθετήσει άκριτα τα παραμύθια του Βλάση Τσάκα. Ο Τύπος στην Ελλάδα έχει παράδοση. Τα Νέα, η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος, είχε υιοθετήσει τη δεκαετία του '70 το νερό του περιβόητου Καματερού.
Με ένα ποτήρι σε θεράπευε από πάσα νόσο και μαλακία. Μέχρι κι από τον καρκίνο. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Ο τότε διευθυντής, έγινε στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Καψής, στον Τσάκα θα κωλώσουμε; Ο Βλάσης είναι εδώ και τρεις μήνες μέσα στην έρημο του Μνημονίου. Όταν στην Ελλάδα έχουν γίνει Υπουργοί ο Άδωνις, ο Βορίδης κι ο Αστέριος Ροντούλης, ο Τσάκας είναι το μικρότερο κακό.
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: