Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Μπορεί ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα;

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για την ήττα του ΠΑΟ από την ΤΣΣΚΑ και τις σημαντικές βοήθειες που στερούνται οι "πράσινοι" από όλους τους παίκτες τους!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός απέναντι σε ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα;
Μην παρεξηγήσετε τον τίτλο του κειμένου. Η ΤΣΣΚΑ δικαίως νίκησε τον Παναθηναϊκό, δικαίως πήρε την πρωτιά του ομίλου, δικαίως θεωρείται από τα γκράντε φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ακόμη και χωρίς τον Κιριλένκο. Απλά, έχει πολλά και δυνατά κορμιά, πάνω στα οποία σκόνταψαν οι πρωταθλητές Ευρώπης και στραπατσαρίστηκαν. Υπέστησαν οι «πράσινοι» μία ήττα από αυτές, που δεν παθαίνουν κάθε τόσο. Πρέπει να πάει πολύ μακριά η μνήμη μας για να θυμηθούμε τον Παναθηναϊκό να χάνει με 16 πόντους ή κάπως έτσι...
Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς εμφάνισαν το καλό πρόσωπο, που εμφάνισαν και στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ. Στην ανάπαυλα, όμως, ξέχασαν στα αποδυτήρια πολλά πράγματα από αυτά, που έκαναν καλά στα πρώτα 20 λεπτά. Όχι ότι αν συνέχιζαν έτσι, θα κέρδιζαν σίγουρα. Αλλά αν μη τι άλλο το -16 δεν θα προέκυπτε.
Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα: όλοι μαζί χάνουν και όλοι κερδίζουν. Έτσι έγινε και στο ματς της Μόσχας. Είναι, όμως, φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν παίρνει την βοήθεια, που θέλει να πάρει από ορισμένους παίκτες. Ο Άλεξ Μάριτς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Δεν μιλάμε τόσο για το σημερινό ματς, όσο για την μέχρι τώρα φετινή του παρουσία, που είναι ισχνή. Πέρυσι ο Αυστραλοσέρβος παίκτης, που είχε πάει ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην Παρτίζαν από την ισπανική Γρανάδα, είχε σοβαρό τραυματισμό με αποτέλεσμα πολλοί να πουν ότι «τον πραγματικό Μάριτς, τον Μάριτς της Παρτίζαν, θα τον δείτε την επόμενη σεζόν».
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν βλέπουμε ούτε τον...μισό Μάριτς της Παρτίζαν. Δεν βλέπουμε επίσης τον πραγματικό Μπατίστ, αυτόν, που χρόνια ολόκληρα κυριαρχούσε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα. Έχει φθάσει στα 34, είχε και τραυματισμό, κάπου είναι φυσιολογική η μη συνεχή παραγωγιγκότητα. Γιασικεβίτσιους και Λόγκαν έχουν καλές στιγμές, μόνο, που ο Ομπράντοβιτς θέλει να τις κάνουν περισσότερες, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορεί να φθάσει μέχρι τέλους στην Ευρωλίγκα.
Ειδικά τώρα, οι πρωταθλητές Ευρώπης σε δύσκολα ματς όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ, δεν έχουν την πολυτέλεια να μην παίρνουν βοήθεια από όλους τους παίκτες. Ή εν πάσει περιπτώσει από πολλούς παίκτες. Και μιλάμε για την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς λείπουν ο Περπέρογλου με τον Τσαρτσαρή, δύο παίκτες, που πέρα από πολύτιμοι και έμπειροι, είναι κομμάτι της πετυχημένης ομάδας, που εμφανίζεται χρόνια ολόκληρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα: Τσαρτσαρής, Περπέρογλου ξέρουν τον Παναθηναϊκό, ο Παναθηναϊκός ξέρει αυτούς. Η απουσία τους δεν θα μπορούσε παρά να είναι πρόβλημα. Η επιστροφή τους θα λύσει τα χέρια του Ζοτς, που μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει το υπάρχον ρόστερ να το «σφίξει» ακόμη πιο πολύ.
Ανησυχία μεγάλη δεν φαίνεται και δεν πρέπει να υπάρχει, αφού κι άλλες φορές κατά το παρελθόν ο Παναθηναϊκός έχει προβληματίσει τέτοιες εποχές. Και περισσότερο θα λέγαμε. Την άνοιξη κρίνονται όλα. Και μέχρι τότε, έχουμε πολύ καιρό ακόμη. Οι «πράσινοι» έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην Ευρωλίγκα. Κάποιοι άλλοι, μάλλον όχι πολλοί, λένε πως κάποια στιγμή έρχεται και το πλήρωμα του κόσμους. Ότι, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός, που εμφανίζεται φέτος δεν έχει τύχη απέναντι σε ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και λοιπές μεγάλες δύναμεις της Ευρωλίγκας. Οι απαντήσεις δίνονται στα γήπεδα και τον Μάιο στην Πόλη θα δούμε ποιοι θα είναι αυτοί, που θα δικαιωθούν.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: