Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πήρε πόντο ή έχασε βαθμούς;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που δεν πήρε ξανά ό,τι άξιζε, για τον διαιτητή και τα φάουλ που έδινε στον Παναθηναϊκό, αλλά και για τους οπαδούς που έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Μετά τα όσα γίνονται στον Δικέφαλο του Βορρά από την ημέρα του τελικού και μετά, η ομάδα του Γεωργιάδη πραγματοποιεί μία δεύτερη καλή εμφάνιση στα πλέι οφ, αλλά και πάλι δεν παίρνει ότι δικαιούται.
Αυτό το 1-1 με τον Παναθηναϊκό δεν μπορεί να σκορπάει πολλά χαμόγελα για τον ΠΑΟΚ, αφού εδώ που έφθασε η χρονιά ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα μετράει και ο ΠΑΟΚ στα δύο ματς δεν έχει κερδίσει, έστω και αν ήταν καλύτερος των αντιπάλων του.

Τέτοιο ξεκίνημα είχε να κάνει χρόνια σε εκτός έδρας ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, που μπήκε μέσα στην Λεωφόρο και επί 20 λεπτά «ζάλισε» τον Παναθηναϊκό. Πώς ο Βούκιτς (ειδικά αυτός) έχασε την ανενόχλητη κεφαλιά μόνο ο Θεός ξέρει.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα στημένα (απέναντι στον Παναθηναϊκό) το ήξερε ακόμη και ο Παππάς (υπάρχει πρόθεση σε πολλά από αυτά που έκανε για να δώσει φάουλ εκτός περιοχής υπέρ των γηπεδούχων) και το 1-0 σίγουρα «έριξε» την ψυχολογία των φιλοξενούμενων.

Και όμως ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε τόσο στο κακό του διάστημα και στην επανάληψη μετά την αναμενόμενη αλλαγή (Σαλπιγγίδης δεξιά και Νάτχο στον άξονα) ο Δικέφαλος και «πάτησε» καλύτερα και οργανώθηκε και δημιούργησε ( και η δεύτερη μεγάλη φάση του ματς είναι για ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη) και ισοφάρισε πανάξια με τον Λίνο να δημιουργεί και τον Σαλπιγγίδη να εκτελεί.
(Πλάκα έχει το ότι: Αν ο Σαλπιγγίδης ξεκινούσε θα ρωτούσαν οι μονίμως αρνητικοί γιατί τον έβαλε με τόσο κακή ψυχολογία και τώρα θα ρωτάνε γιατί... δεν ξεκίνησε).

Τα πλέι οφ έχουν πάρει φωτιά και είναι πλέον σίγουρο ότι θα κερδίσει την πρωτιά αυτός που θα αντέξει και σωματικά και ψυχολογικά.

* Οι οπαδοί ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού  μάλλον έχασαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν και πάλι εισιτήρια σε μεταξύ τους παιχνίδια.   

* Η γκρινιάρα η Θεσσαλονίκη αναρωτιέται: «Ο Παναθηναϊκός και ο κάθε… Αθηναίος  Παναθηναϊκός μπορεί να έχει Αθηναίο διαιτητή σε ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτό πλέον είναι καθεστώς και δεν «μιλάει» κανείς. Ένας Χριστιανός μπορεί να μας ενημερώσει γιατί ΠΟΤΕ δεν παίζει τον ΠΑΟΚ σε τέτοιου είδους αγώνες (αλλά και σε άλλους) Θεσσαλονικιός διαιτητής; Γιατί απαγορεύεται; Γιατί υπάρχει εντοπιότητα μόνο στην Θεσσαλονίκη εδώ και… δεκάδες χρόνια;» Ξέρω… ξέρω. Είμαστε κομπλεξικοί. Ατράνταχτο επιχείρημα!

* Κάθε φορά που διαπιστώνεις ότι πολλοί από όσους σχολιάζουν ούτε καν που διαβάζουν τα blog, σε πιάνει απελπισία. Για όσους «χάρηκαν» ή συμφώνησαν, ή ειρωνεύτηκαν, ή ήρθαν να προσθέσουν κάτι στον περασμένο κείμενο με τίτλο… «Ιβάν άλλαξέ τα όλα» απλά να σημειώσουμε ότι αυτό ΔΕΝ είναι το δικό μας σκεπτικό, δεν είναι αυτό που τονίζουμε ή ζητάμε…
Είναι κάτι που… «πουλούσαν» και «πουλάνε» πολλοί και διάφοροι λαϊκίζοντας… μια και αυτό θέλει να «ακούσει» και να διαβάσει ο κόσμος.  Εμείς τονίζουμε ότι αν… δεν αλλάξει φιλοσοφία και πολιτική ο ίδιος ο Σαββίδης επάνω στο ποδόσφαιρο, όσους και να αντικαταστήσει ομάδα δεν θα γίνει. Μην ξεχνάμε ότι πριν ενάμισι χρόνο που επικρατούσε το ίδιο σκηνικό, ο Σαββίδης έφερε κάποιον «μάγο» Τσιστιακόφ που… θα τα άλλαζε όλα. Και είδαμε τι έγινε στο τέλος…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: