Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Μεμονωμένα τα επεισόδια στην Τούμπα»

Στη θέση ότι δεν υπήρξαν σωματικές βλάβες των παικτών του Ολυμπιακού στήριξε την απολογία του ο ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, ισχυριζόμενος πως τα επεισόδια έπρεπε να χαρακτηριστούν μεμονωμένα.

«Μεμονωμένα τα επεισόδια στην Τούμπα»
Εκδικάστηκε σήμερα η έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την βαριά καμπάνα που του επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ (-3 βαθμοί, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, 50.000 ευρώ πρόστιμο), μετά τα επεισόδια στην Τούμπα, στον δεύτερο επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Στην απολογία τους, οι Θεσσαλονικείς υποστήριξαν πως δεν υπήρξε σωματική βλάβη στους παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας, με τον δικηγόρο του συλλόγου, Αχιλλέα Μαυρομάτη να τονίζει συγκεκριμένα πως: «Δεν υπάρχει καμία σωματική βλάβη, είναι αυθαίρετο αυτό, στο σκεπτικό της απόφασης η πειθαρχική επιτροπή ανακαλύπτει σωματικές βλάβες σε δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Είναι άλλο πράγμα η βιαιοπραγία και άλλο η σωματική βλάβη. Έχουμε είσοδο φιλάθλων χωρίς βιαιοπραγίες, πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια».

Είναι προφανές πως στον Δικέφαλο του βορρά θεωρούν πολύ... βαριά την αφαίρεση των τριών βαθμών κι αυτήν προσπαθούν να γλιτώσουν. Γι' αυτό κι ο έτερος δικηγόρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Μπίρδας επικεντρώθηκε σε αυτό το κομμάτι, ισχυριζόμενος πως οι εκθέσεις δεν είναι επιβαρυντικές για τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά... δεν προκύπτει το -3. «Σε καμία έκθεση δεν αναφέρεται τραυματισμός. Η βιαιοπραγία από τον τραυματισμό αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τον πειθαρχικό κώδικα. Πρέπει να έχουν συμβεί σωρευτικά και οι τρεις προϋποθέσεις (μεγάλος αριθμός εμπλεκομένων, σωματική βλάβη, επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου). για να μας αφαιρεθούν βαθμοί».

Στη διαδικασία το «παρών» έδωσε κι ο Ζήσης Βρύζας, ο οποίος στο ερώτημα γιατί δεν συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά σε ματς της Ευρώπης, απάντησε πως: «Στο ματς του Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ είχε αδικηθεί κι έτσι ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και με έξαρση στην Τούμπα».

Η απόφαση αναμένεται μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: