Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο Αστέρας είναι εδώ!

Μεγάλη νίκη για τον Αστέρα, οποίος επικράτησε 1-0 του Ατρόμητου για τη 2η αγωνιστική των play-offs, ξεπερνώντας τον στη βαθμολογία. Χρυσός σκόρερ ο Μπαράλες, ο οποίος είχε σκοράρει και στην Τούμπα.

Ο Αστέρας είναι εδώ
«Παρών», δηλώνει στα play-offs ο Αστέρας, καθώς μετά τον βαθμό που… τσίμπησε στην Τούμπα, νίκησε (1-0) τον Ατρόμητο στην Τρίπολη και έδειξε ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο μίνι-πρωτάθλημα. Το πολύτιμο γκολ πέτυχε ο Μπαράλες, που είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μεγάλη ευκαιρία έχασαν οι ηττημένοι στο φινάλε με τον Παπαδόπουλο, ενώ είχε χάσει ανεπανάληπτη ο Ούμπιντες στην αρχή.

Τους τέσσερις βαθμούς έφτασαν οι νικητές, και ξεπέρασαν τους «μπλε», που έχουν τρεις. Τον Παναθηναϊκό θα υποδεχθούν την Τετάρτη οι Αρκάδες και οι Περιστεριώτες θα παίξουν εκτός με τον ΠΑΟΚ. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς ο Αστέρας, καθώς ο Εντό, επιδίωξε και πήρε δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις του ματς, ώστε να μην λείψει σε παραπάνω από ένα ματς, καθώς είχε συμπληρώσει κάρτες.

Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ στη φετινή σεζόν, Δημήτρη Παπαδόπουλο –για να ξεκουραστεί- ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ατρόμητος, με τον έμπειρο επιθετικό να περνά στο ματς στο 73ο λεπτό. Στο 64’ μπήκε ο Πίτου Γκαρσία, που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο τις τελευταίες ημέρες. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ναπολεόνι, που είχε δεχθεί χτύπημα στην πλάτη και ένιωθε ενοχλήσεις μεσοβδόμαδα.

Βαθμολογία play-offs (2 αγώνες)

Αστέρας Τρίπολης 4 (2-1)
ΠΑΟΚ 4 (2-2)
Παναθηναϊκός 4 (2-2)
Ατρόμητος 3 (1-2)

1η αγωνιστική - Τετάρτη 30/04/14

(17:00) Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-1

(19:15) ΠΑΟΚ-Αστ. Τρίπολης 1-1

2η αγωνιστική - Κυριακή 04 /05/14

(18:15) Αστ. Τρίπολης - Ατρόμητος. 1-0

(20:30) Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 1-1

3η αγωνιστική - Τετάρτη 07/05/14

(18:15) ΠΑΟΚ - Ατρόμητος

(20:30) ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Παναθηναϊκός

4η αγωνιστική - Κυριακή 11/05/14

(18:15) Παναθηναϊκός - Αστ. Τρίπολης

(20:30) Ατρόμητος - Π.Α.Ο.Κ.

5η αγωνιστική - Τετάρτη 14/05/14

(17:00) Αστ. Τρίπολης - Π.Α.Ο.Κ.

(19:15) Παναθηναϊκός- Ατρόμητος

6η αγωνιστική - Σάββατο 17/05/14

(20:30) Ατρόμητος- Αστ. Τρίπολης

(20:30) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

* Αναμένεται να δούμε τι θα γίνει με την έφεση του ΠΑΟΚ για την ποινή που του έχει επιβληθεί και αν θα ισχύσει στη βαθμολογία των play-offs, της κανονικής περιόδου ή του χρόνου.

Το ματς



Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο. Οριακά καλύτερος ο Ατρόμητος, που έχασε μεγάλη ευκαιρία μόλις στο πέμπτο λεπτό, όταν ο Ούμπιντες δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή και ενώ ο Ερνάντες ήταν εξουδετερωμένος. Θα μπορούσαν να είχαν πετύχει γκολ και οι δύο ομάδες, καθώς είχαν κάποιες σημαντικές φάσεις, όμως τα άσχημα τελειώματα, όπως αυτό του Αργεντινού μεσοεπιθετικού, τους κόστισαν. Εμφανής η απουσία του Παπαδόπουλου, που βρισκόταν στον πάγκο έκανε πιο αδύναμους επιθετικά τους φιλοξενούμενους, που είχαν εκτός ενδεκάδας και τον Ναπολεόνι.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο 8ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπλάσις με τον Καράσκο βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά δεν συνεννοήθηκαν σωστά και ο πρώτος τελείωσε «άτσαλα» τη φάση, ενώ οι προϋποθέσεις ήταν πολύ καλές. Αυτές ήταν οι μεγαλύτερες στιγμές Αστέρα και Ατρόμητου στο πρώτο μέρος. Οι «μπλε» θα μπορούσαν να είχαν μπει μπροστά και στο 20’, όταν στη σέντρα του Ούμπιντες, έχασε την μπάλα μέσα από το χέρια του ο Ερνάντες, όμως ο Καραμάνος, που ήταν σε αντίθετη κίνηση, δεν περίμενε το λάθος του αντίπαλου πορτιέρο.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν από εκεί και πέρα κυρίως με τον Καράσκο, όμως τα σουτ του σε δύο περιπτώσεις έφυγαν απελπιστικά έξω. Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι μέσω αντεπιθέσεων, όμως τα χαλούσαν στην τελική πάσα, όπως στο 31’ όταν ο Γιαννούλης λίγο έλειψε να μπει στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά τον εμπόδισε ο Λούι και η πάσα που έκανε ήταν πάνω στον Ερνάντες.

Μοιρασμένο ήταν και το δεύτερο μέρος και φαινόταν ότι όποιος αν κάποιος έβαζε γκολ θα έπαιρνε το ματς. Τελικά, τα κατάφερε ο Αστέρας, με τον Μπαράλες να βάζει το γκολ, εκμεταλλευόμενος την ικανότητα που έχει στις στημένες φάσεις. Ο Ουσέρο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Αργεντινός επιθετικός πρόλαβε την έξοδο του Τσέναμο, κάνοντας το 1-0. Οκτώ λεπτά νωρίτερα ο Ατρόμητος είχε φτάσει κοντά στο 0-1, αλλά ο Μπάλλας που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σανκαρέ, κλέβοντας του την μπάλα, συνέχισε μόνος του, ενώ θα μπορούσε να τροφοδοτήσει δύο συμπαίκτες του, που ακολουθούσαν και το σουτ του μπλόκαρε ο Ερνάντες.

Από το 67’ και μετά που μπήκαν μπροστά οι γηπεδούχοι, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, λόγω και του τρόπου παιχνιδιού του Αστέρα. «Άναψε» ξανά το ματς λίγο πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά. Ο Καραμάνος βρέθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο. Κάλλιστα, θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 ο Παπαδόπουλος στο 90+5’ που βγήκε απέναντι από τον Ερνάντες, όμως νικήθηκε από τερματοφύλακα από τη Βενεζουέλα.




Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Λουί, Κοντοές, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Εντό, Μουνάφο (64' Βάλντο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις (88' Τσαμπουρής), Καράσκο (73' Κουρμπέλης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Κάφα, Ναβάρο, Ντελγκάδο.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος (41' Φυτανίδης), Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος (64' Πίτου Γκαρσία), Μπάλλας, Ούμπιντες, Μπρίτο (73' Παπαδόπουλος), Καραμάνος, Φάμπιο.

Στον πάγκο έμειναν οι: Σηφάκης, Γεωργίου, Ναπολεόνι, Φωτάκης.

Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κόκκινες: 93΄ Εντό (2η κόκκινη)
Κίτρινες: Ντε Μπλάσις - Λαζαρίδης
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: