Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Δεν έχει κανείς εγωισμό να αντιδράσει στις φωνές του Σαββίδη;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον εξάψαλμο που άκουσαν οι υπάλληλοι του ΠΑΟΚ απ' τον Ιβάν Σαββίδη και την (μη) αντίδρασή τους σ' αυτόν.

Δεν έχει κανείς εγωισμό να αντιδράσει στις φωνές του Σαββίδη;
Αποδεικνύει ότι έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Πρόκειται περί χιουμορίστα υψηλού επιπέδου. Ο Ιβαν Σαββίδης, όταν συνάντησε τους έμμισθους συνεργάτες του, στα γραφεία της Τούμπας, τους ήθελε σαββατιάτικα όλους εκεί.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τα είπε χοντρά στον Χρυσόστομο Γκαγκάτση, γιατί δεν είναι στη θέση το προσωπικό της… φάμπρικας. Διότι, το πρωί του Σαββάτου, κανείς δεν είχε να κάνει τίποτε καλύτερο από το να περάσει μια βόλτα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να γράψει μερικές ώρες υπερωρίες.

Θεώρησε, φαίνεται, δεδομένο ότι εφόσον θα σκάσει μύτη ο πατερούλης (κατά την ορολογία του ανώτατου σοβιέτ), όλοι θα πρέπει να είναι εκεί και να ακούσουν τις φωνές του. Να ακούσουν πώς τα ρίχνει χοντρά στα ρώσικα και πως τα μεταφράζει ως… google translator, ο συμπαθής κύριος με το κουστούμι από εποχές του καλού ασπρόμαυρου κινηματογράφου.

Τα εκατομμύρια που έβαλε και υποστηρίζει -ούτε λίγο, ούτε πολύ- ότι έχασε πόνεσαν τον Σαββίδη και ένα σωρό αποφάσεις που, στο κάτω κάτω της γραφής, ήταν δική του υπόθεση αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε το μοντέλο διοίκησης. Με την «μπαμπούσκα» να αποφασίζει ποιος είναι ακριβός και ποιος συμφέρει για το ταμείο της ομάδας και τον Λιθουανό να έχει υπεραρμοδιότητες: Να φέρνει τον Ρομπέρτο Κάρλος για να δείξει ότι έχει… γνωριμίες και από ουσία, μηδέν. Έτσι αποδεικνύεται.

Πώς να μην βάζει τις φωνές το αφεντικό.

Κάποιος έλεγε ότι δεν υπάρχει φιλότιμο, ότι δεν υπάρχει ίχνος ηθικής και αν κάποιος ήταν αποφασισμένος να αποδείξει το αντίθετο, θα είχε παραιτηθεί. Για χίλιους λόγους. Και δεν θα καθόταν να τα ακούει από τον άνθρωπο που δεν γνωρίζει ποιος είναι τελικό ο δικός του ρόλος και όποτε του καπνίσει μπουκάρει στα αποδυτήρια για να δώσει σαφείς οδηγίες στους ποδοσφαιριστές.

Ο πρώτος που αποχωρεί, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι προπονητής. Αυτό θεωρείται λογικό. Λογικό θα ήταν να του είχαν απαντήσει οι άνθρωποι που τον άκουγαν να φωνάζει για τα χαμένο του εκατομμύρια και τις μεταγραφές-παλτά, ότι δεν αρκούν για να αλλάξει η ομάδα. Πρέπει να υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία για να συγκροτηθεί μια ομάδα μέσα σε ένα ή δύο χρόνια και να φέρει τίτλους. Πάντως, σίγουρα δεν θα φέρει τίποτε αν λειτουργεί με τα δεδομένα του αφεντικού, διότι δεν είναι γνώστης, δεν είναι ειδικός και θα πρέπει να ακούει τι του λένε οι ειδικοί. Αυτοί που τον πληρώνουν.

Το μεγάλο λάθος των ειδικών είναι ότι δεν φαίνεται να έχουν την προσωπικότητα να αναλάβουν ευθύνες. Ίσως βολεύονται με τις αποφάσεις των άλλων. Δεν αντιδρούν στις φωνές του Σαββίδη. Από εγωισμό θα έπρεπε να αντιδράσουν.

Υ. Γ. Αν δεν είχε χαθεί το Κύπελλο, εκτιμώ ότι ο άνθρωπος που έχει σώσει τον ΠΑΟΚ και πολλούς παράγοντες της ομάδας, δηλαδή ο Σαββίδης, δεν θα προχωρούσε σε αλλαγές στο διοικητικό σχήμα και ενδεχομένως στη λειτουργία της ομάδας.

Ας δούμε βέβαια ποιες θα είναι οι αλλαγές και τα ξαναλέμε… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: